به گزارش خبرنگار مهر، محمد حاج رسولیها پیش از ظهر چهارشنبه در گردهمایی مدیران ارشد آب کشور در سرعین اظهار داشت: این خشکسالی طولانی مدت و کاهش بارندگی زنگ خطری است، چرا که سابقه نداشته که ۱۰ سال به ویژه نسبت به دوره آماری ۶۰ ساله با این میزان کاهش بارندگی مواجه شویم.
وی با بیان اینکه معمولاً بین ۵-۴ سال خشکسالی، یک سال بارندگی خوب را شاهد بودیم، ادامه داد: این ترسالیها نقش مهمی را در بیلان منابع آبی کشور در دوره بلند مدت داشته است و باعث میشد سدهای ما آبگیری زیادی داشته باشند.
مشاور وزیر نیرو، میزان بارندگی تا ۱۰ مرداد ماه سال جاری را ۲۲۷ میلیمتر اعلام کرد و یادآور شد: این بارندگی نسبت به متوسط درازمدت، کماکان کاهش را نشان میدهد و نسبت به متوسط سال گذشته در این مدت هم کاهش بارندگی را شاهد هستیم.
حاج رسولیها، کاهش بارندگی در استانهای مختلف کشور را هم متفاوت برشمرد و گفت: ما در ماههای گذشته شاهد دو بارندگی شدید در کشور بودیم که عمدتاً در حاشیه جنوب کشور اتفاق افتاد.
وی با تأکید بر اینکه این بارندگیها باعث افزایش میانگین کشور شد، افزود: اما در خیلی از استانها به دلیل کاهش بارندگی ۴۵ تا ۴۷ درصدی، نسبت به میانگین کشور همچنان کاهش را شاهد بودهایم.
مشاور وزیر نیرو عنوان کرد: این توزیع نامتناسب بارندگی تأمین آب خصوصاً در بخش شرب را در نقاط مختلف کشور سخت و پیچیده کرده است.
حاج رسولیها افزود: در سدهای کشور به دلیل مدیریت خوب، تأمین آب شرب را بدون مشکل پشت سر میگذاریم، اما در مصارف دیگر به ویژه کشاورزی مشکلاتی را در اکثر استانها شاهد هستیم.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران خاطرنشان کرد: وقتی بارندگی به هنگام هم در مناطق کم میشود، این مشکلات تشدید میگردد؛ چنانچه در استان اردبیل و در برخی مناطق آن حتی تا ۴۰ روز شاهد بارندگی به هنگام نبودیم که مشکلاتی را در پی داشته ولی با مدیریت مطلوب توانستیم تأثیرات سوء آن را کاهش دهیم.
نظر شما