محمد مرتضايي ، معاون پژوهشكده باستان شناسي سازمان ميراث فرهنگي كشور ، در گفت و گو با خبرنگار فرهنگي "مهر" ضمن بيان اين مطلب ، اظهار داشت : دي ماه سال 1380 ، بدنبال حفاري هاي غير مجاز ، اهالي يك روستا در نزديكي جيرفت ، مجموعه اي از ظروف سنگي و معماري پيچيده را ، از زير خاك كشف كردند.
وي با اشاره به اينكه ، اشيائي كه از اين محوطه به دست آمده بسيار منحصر به فرد هستند و جنس و چگونگي ساخت آنها نيز فوق العاده جالب توجه است ، گفت : بدنبال اين كشفيات ، بسياري از كارشناسان به اين باور رسيده اند كه ، برخلاف نظربرخي كه معتقدند تمدن، از بين النهرين به ايران آمده ، تمدن از ايران به بين النهرين رفته است كه البته رسيدن به اين نتيجه ، نياز به تحقيقات دقيق و كاملي دارد.
معاون پژوهشكده باستان شناسي سازمان ميراث فرهنگي كشور يادآورشد : هم اكنون يك تيم تحقيقاتي ، مركب از باستان شناسان ايراني و خارجي، به سرپرستي ايران ، در حال شكل گيري است تا به زودي كار مطالعه دقيق اين يافته ها را آغاز كنند .
وي با اشاره به اينكه تمام اشياء كشف شده از جنس "سنگ صابون" هستند ، افزود: تراش هايي كه روي اين ظروف سنگي ايجاد شده است ، چنان ظريف و زيباست كه بي ترديد بهترين تراشكاران نيز با ظريفترين دستگاههاي خود ، نمي توانند چنين زيبايي هايي را خلق كنند .
معاون پژوهشكده باستان شناسي سازمان ميراث فرهنگي كشور تصريح كرد : وجود اين اشياء براي باستان شناسان بسيار جالب توجه است ، اما بايد با تحقيقات دقيق مشخص شود كه اين اشياء در كشور ايران ساخته مي شده اند و يا از جاي ديگري به ايران وارد شده اند.
مرتضايي با اعلام اينكه در كاوش هاي دي ماه امسال ، تپه خشتي موجود در محوطه كاوش مي شود ، گفت : همزمان با اين كاوش تحقيقاتي نيز بر روي اشياء منطقه ، زمين شناسي و... انجام خواهد شد .
معاون پژوهشكده باستان شناسي سازمان ميراث فرهنگي كشور با اشاره به اينكه كاوش و تحقيقات در اين منطقه 2 ماه زمان مي برد ، افزود : پيش بيني مي شود نتايج ارزشمندي از اين تحقيقات به دست آيد.
وي گفت : با توجه به شواهد موجود ، پيش بيني مي شود ، اشياء و بناهاي منطقه متعلق به يك زيگورات (بناي مذهبي) باشند.
نظر شما