به گزارش خبرنگار مهر، پنجمین دور گفتوگوی دینی مرکز بینالمللی گفتوگوی ادیان و تمدنهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و شورای اسقفان سوئیس با عنوان «زمینههای افراطگرایی و رادیکالیسم در جوامع اسلامی و جوامع مسیحی ـ چالشها و راهکارها»، صبح امروز، ۵ شهریور به ریاست ابوذر ابراهیمی ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با حضور اسقف آلن دی رائمی، عضو کنفرانس اسقفان و اسقف لوزان، ژنو و فرایبورگ و مسئول گفتوگو با مسلمانان کنفرانس اسقفان سوئیس، اروین تانر، دبیرکل کنفرانس اسقفان سوئیس، اعضای کنفرانس اسقفان سوئیس و اندیشمندان مسلمان و مسیحی، آغاز شد.
«آلن دی رائمی»، رئیس گروه اسلامِ کنفرانس اسقفان سوئیس در این نشست با بیان خرسندی از استقبال صمیمانه و برادرانه در ایران گفت: پیشاپیش از هر دیدار و فرصت برای گفتگو و دوستی خرسندیم. امروز ما راجع به موضوع بسیار وسیع و مصیبت باری می خواهیم سخن بگوییم. من به عنوان یک مسیحی این پرسش را برای خودم این گونه مطرح می کنم که دلایل افراط گرایی چه می تواند باشد؟ من تاریخ مسیحیت را خوب می شناسم و می دانم که در طول تاریخ مسیحیان زیادی بودند که معتقد به مسیحیت نبودند یعنی ما شاهدان واقعی و شاهدان غیرواقعی هستیم.
وی در ادامه با اشاره به معنی شهید در مسیحیت اظهار کرد: شرط شهید در مسیحیت این است که در زمان شهادت، جانیان خود را بخشیده باشد. ما حق نداریم کسی که قربانی کینه است را شهید بنامیم. یک شهید واقعی مسیحی نیست مگر اینکه اولا او متجاوزگر نباشد و دوما اینکه شخص جانی را بخشیده باشد. همانطور که می دانید در کانون ایمان مسیحی صفات خداوند در انسان واقعی است.
دی رائمی یادآور شد: در مسیحیت، وحدانیت خداوند وجود دارد اما او می تواند در هیبت و چارچوب یک انسان مهلت ظهور پیدا کند. بنابراین در ایمان مسیحی احترام ویژه ای به انسان وجود دارد، چرا که خداوند به عهده گرفت که این وظیفه را در ساحت بشری به ظهور برساند. در نقطه عطف وجود حضرت مسیح تجربه مستقیم شرارت وجود دارد و او و حضرت مریم این تجربه را کردند. حضرت مسیح در حالی که به صلیب کشیده شد، شرارت انسانها را می دید و آن را به یک باره در یک نهاد طبیعت انسانی محدود تجربه کرد.
رئیس گروه اسلام کنفرانس اسقفان سوئیس افزود: به خاطر اینکه او هیچ ارتباطی با شرارت نداشت، آن را تجربه کرد. نزد هیچ کسی شرارت به وقوع نیافته که نزد مسیح به وقوع پیوسته است اما قلب و روح مسیح همیشه با محبت باقی ماند، حتی برای افرادی که او را رنج دادند. بنابراین میراث مسیح برای ما عشق و محبت و دوری از خشونت است. لذا یک مسیحی که به خوبی به این موضوع آگاه است، به خوبی می داند که او هیچ حقی نسبت به اعمال شرارت نسبت به آدم های دیگر ندارد.
وی گفت: همه به خوبی می دانید که قدرت شرارت بسیار زیاد است و برای انسان دردآور است. خشونت است که موجب خشونت می شود. یک مسیحی واقعی همواره در جستجوی ارتباط و تقسیم زندگی است. هر یک شنبه نان مقدس بین انسانها تقسیم می شود و به همین دلیل است که مسیحی واقعی اعتراف می کند و به شرارتی که او قربانی اش بوده، گوش می دهند و او همیشه نسبت به خودش ودیگرانی که به او خشونت داشته اند، محبت داشته اند. مسیحیان واقعی زیاد نیستند. امروزه چالش در درون مسیحیت است که ما باید درون مسیحیت بازگردیم و مسیحیت را بیشتر بشناسیم چرا که راه حل در مسیح و خداست.
نظر شما