به گزارش خبرنگار مهر، هفتمین جشنواره سراسری دف نوازی «دف نوای رحمت» و نخستین دوره بین المللی این جشنواره از امروز چهارشنبه با حضور ۲۰ استان کشور و گروه های از اقلیم کردستان عراق در پردیس سینما بهمن سنندج کار خود را با شعار هنر، همگرایی و مهربانی آغاز بکار کرد.
استارت برگزاری این جشنواره از سال ۸۴ به صورت استانی و به نام خلیفه کریم صفوتی یکی از پیشکسوتان دف نوازی کردستان زده شد و دومین دوره آن هم سال ۸۵ با نام و یاد استاد سیدمجید سقزی در سنندج برگزار شد.
با توجه به ظرفیت های موجود در موسیقی عرفانی دف در کردستان، این جشنواره درسال ۸۶ به صورت سراسری و با نام زنده یاد خلیفه میرزا آغه غوثی برگزار شد.
از سال ۸۶ تا ۹۳ برگزاری جشنواره تعطیل شد که با نگاه ویژه استاندار و رایزنی های انجام شده این اقدام فرهنگی وهنری باردیگر احیا و چهارمین دوره آن با تجلیل از بیژن کامکار استاد موسیقی ایران برگزار شد.
برگزاری دوره پنجم این جشنواره هم در سال ۹۴ و با حضور ۱۸ استان کشور و تجلیل از ارسلان کامکار، دوره ششم هم در سال گذشته با حضور ۲۱ استان و تجلیل از استاد حمیدرضا اردلان انجام شد.
رییس حوزه هنری استان کردستان در مراسم افتتاحیه این دوره از جشنواره گفت: از ارسال ۳۲۴ اثر از ۲۵ استان کشور به دبیرخانه هفتمین جشنواره سراسری دف نوازی دف نوای رحمت در این استان خبر داد و بیان کرد: ارسال آثار به این دوره از جشنواره نسبت به دوره ششم ۴۰ درصد رشد داشته است.
مرادی با اشاره به اینکه داوران مقدماتی این جشنواره متشکل از خلیفه عبدالرحمان غوثی، شهرام منصوری، منصور مرادی و خلیفه جلال زندسلیمی و مهدی احمدی است، افزود: در بخش گروه نوازی از بین گروه های شرکت کننده با رای هیئت داورات ۱۲ گروه از ۱۲ استان کشور به مرحله نهایی راه یافتند.
وی اضافه کرد: در بخش تک نوازی گروه سنی ۱۳ تا ۱۹ سال آقایان ۲۰ نفر از استان های مختلف و در بین بانوان هم ۱۰ نفر از ۱۸ استان کشور به مرحله نهایی راه پیدا کردند.
رییس حوزه هنری کردستان اظهارداشت: در بخش گروه نوازی بزرگسالان هم ۲۰ نفر از ۱۴ استان کشور با رای هیئت داوران به مرحله نهایی راه یافتند.
امین مرادی ترویج مضامین و مفاهیم عرفانی و انسانی، کشف و حمایت از استعدادهای جوان در راستای مقابله با تهاجم فرهنگی. و خلق و تولید آثارفاخر هنری و توجه به موسیقی عرفانی و خانقاهی را از اهداف برگزاری این جشنواره ذکرکرد.
وی به برنامه های جنبی این دوره از جشنواره اشاره و اضافه کرد: از جمله برنامه های جنبی این جشنواره رونمایی از ثبت ملی دف و دو جلد کتاب دف نوازی تالیف فرزاد عندلیبی و سی دی آموزش خانقاهی دف، کاری از سید علاءالدین یاسینی با گفتارهایی از پژوهشگر توانمند کردستان حمیدر ضا اردلان به کوشش رهبر ارکستر فیلارمونیک کردستان مهدی احمدی است
نظر شما