به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اندین اکسپرس، «نارندرا مودی» نخست وزیر هند و «شی جینپینگ» رئیس جمهوری چین در اولین دیدار خود بعد از حل تنش های مرزی در منطقه مورد مناقشه «دوکلم»، در حاشیه نهمین نشست سران کشورهای بریکس به بحث و گفتگو نشستند.
رئیس جمهوری چین در این دیدار گفت که برقراری یک رابطه سالم و پایدار بین دهلی و پکن به نفع ملت و مردم دو کشور است.
نارندرا مودی نخست وزیر هند نیز در این جلسه گفت از آنجایی نا آرامی ها در منطقه مورد مناقشه «دوکلم» باعث ایجاد تنش بین روابط دو کشور شده بود، جلسه امروز ما بر کسب اعتماد بین دو طرف دهلی و پکن تمر کز دارد و ما امیدوار به کسب این اعتماد هستیم.
به گفته «راوش کومار» سخنگوی وزیر امور خارجه هند توافق سران دو کشور برای ایجاد صلح و ثبات در منطقه اصلی ترین محور این گفتگو بعد از توافق برای حل تنش های ایجاد شده در مناطق مرزی بوده است.
افزون بر این طرفین در این دیدار در مورد مبارزه جهانی علیه گروه های تروریستی به ویژه «لشکر طیبه» و «جیش محمد» به بحث و تبادل نظر پرداختند.
مودی نگرانی های خود را در مورد تروریسم تکرار کرد و گفت که ما نیاز به هماهنگی و همکاری در زمینه هایی مانند مبارزه با تروریسم، امنیت سایبری و مدیریت بلایا داریم.
مقابله با تغییرات آب و هوایی از دیگر موضوعاتی بود که در این جلسه مطرح شد. نخست وزیر هند در این باره گفت که با همکاری همه کشورها می توان این مشکل را حل کرد.
وی افزود: ما در گفتگوهای بازار های نوظهور و کشورهای در حال توسعه، باید با یکدیگر همکاری کنیم تا جهان سبزتری را ایجاد کنیم و تهدید تغییرات اقلیمی را کاهش دهیم.
نظر شما