پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۱۶ شهریور ۱۳۹۶، ۱۳:۱۶

ساعتی در کنار اهالی صنعت خراسان رضوی؛

پول‌صنعت خارج از تولیدهزینه می‌شود/تامین نقدینگی مشکل کارخانه ها

پول‌صنعت خارج از تولیدهزینه می‌شود/تامین نقدینگی مشکل کارخانه ها

مشهد-موضوعاتی مانند عدم ترخیص به موقع مواد اولیه از گمرک و یا پرداخت نکردن بدهی‌های دولتی به کارخانه‌ها باعث شده تا برخی از خطوط تولید در شهرک صنعتی مشهد تعطیل شوند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- ملیحه رفیع طلب؛ این روزها که رکود بر تولید کشور سایه انداخته و واردات کالاهای قاچاق و دریافت سود های کلان نظام بانکی به کابوس تولیدکنندگان تبدیل شده است، هستند واحدهای تولید که با تمام مشکلات به کار خود ادامه می دهند.

اما همین واحدهای تولید نیز مشکلاتی دارند که با تدبیر مناسب مسئولان قابل حل است و می‌تواند باعث افزایش انگیزه برای تولید بیشتر و در نتیجه رونق صنعت و اشتغال‌زایی شود.

موضوعاتی مانند عدم ترخیص به موقع مواد اولیه از گمرک و یا بازپرداخت نکردن بدهی‌های دولتی به این کارخانه‌ها باعث شده تا برخی از خطوط تولید با ظرفیت بسیار کم به کار خود ادامه دهند و یا تعطیل شوند.

در همین راستا به شهرک صنعتی مشهد به عنوان بزرگترین قطب صنعتی شرق کشور رفتیم و از چند کارخانه بازدید کردیم. 

هیچ رانتی در تولید ندارم

پس از گشت و گذاری در این شهرک صنعتی سری به یکی از کارخانه های تولید لوازم کودک زدیم و با مدیر این کارخانه در خصوص وضعیت این روزهای صنعت به گفتگو نشستیم.

علیرضا دربان ثانی با بیان اینکه در یک زمین کوچک هم می‌توان اشتغال ایجاد کرد به شرط آن که نگاه درستی داشته باشیم می‌گوید: متاسفانه پول‌هایی که به صنعت وارد شد در همان‌جا خرج نمی شود و ابزار کار کردن در بنگاه‌های اقتصادی فراهم نیست.

وی ادامه می‌دهد: تولید کشور سرانه دارد و نسبت به سال‌های گذشته افزایش پیدا کرده است اما علت رکود این است که اجناس از انبارها خارج نمی‌شود.

عضو انجمن صادرکنندگان خراسان رضوی تصریح می‌کند: هزار واحد در شهرک صنعتی توس وجود دارد که تعداد قابل توجهی از آن تعطیل است و آسیب‌های اجتماعی از بیکاری شروع می‌شود.

وی با اشاره به اینکه باید بتوانیم‌ بازار هدف برای خود درست کنیم بیان می‌کند: سلام من را به استاندار برسانید و بگویید هر دستوری که داده‌اند اجرا کرده‌ام اما امکان پذیر نیست و نمی‌توانم با کیلویی ۳۳ سنت تعرفه گمرکی ازبکستان کار کنم. 

دربان ثانی تاکید می‌کند: من به آقای استاندار که کارت کارآفرینی‌ام را امضا کرده‌ اند می‌گویم اول ارزش کارت‌هایتان را بالا ببرید بعد صادرش کنید.

عضو اتاق بازرگانی خراسان رضوی تصریح می‌کند: چرا باید اجناس قاچاق وارد کشور شود اما اجناس کارخانه‌های من که روال قانونی را طی کرده است یک هفته بدون هیچ دلیل در گمرک بماند؟

تعطیلی خطوط تولید به دلیل عدم ترخیص مواد اولیه

دربان تاکید می‌کند: چهار هفته است که خطوط تولید کارخانه من به خاطر اینکه موادش در کانتینر بندرعباس خوابیده است، تعطیل شده است و این هنر گمرک بندرعباس است.

وی ادامه می‌دهد: واحد تولید من یک ریال رانت ایجاد نکرده است، بدهی بانکی ندارد، حقوق معوقه کارگران ندارد و اکنون حرف من این است که چرا مواد من را از گمرک ترخیص نمی‌کند؟

عضو اتاق بازرگانی خراسان رضوی اظهار می‌کند: باید نگاه‌مان به صنعت تغییر کند، چرا عده‌ای به کسانی که نباید وام می‌دهند؟ تعرفه‌ها را در صنعت سوبسید کنید نه اینکه به جیب گمرک برود.

وی ابراز می‌کند: ما خائن ‌نیستیم، نگران صنعت هستیم، چرا شهرک صنعتی نمونه ایران روزهای جمعه‌اش با بی آبی مواجه است؟ ما دولت خوبی داریم  مرزهایمان باز است اما به سوی کالای قاچاق باز نباشد.

نیاز به گشایش اعتبار داریم

کارخانه بعدی که از آن‌ بازدید می‌کنیم کارخانه تولید دارو است. مدیر این کارخانه می‌گوید: خراسان رضوی در زمینه دارو ضعیف بود از این رو در سال ۷۹  تصمیم گرفتیم کارخانه داروسازی مطابق با استاندارهای جهانی راه اندازی کنیم.

وی ادامه می‌دهد: در حال حاضر جامدات داروها از قبیل قرص و کپسول تولید می‌کنیم و تولید داروهای تنفسی برای بیماری‌های آسم و ریوی و شربت‌های لاکتوز را در دستور کار خود قرار داده‌ایم.

این مدیر کارخانه در خصوص مشکلاتی که صنعت داروسازی با آن مواجه است ابراز می‌کند: عمده مشکلات صنعت داروسازی بحث نقدینگی است و کارخانه‌های داروسازی حدود چهار هزار میلیارد تومان از واحدهای درمانی و واحدهای درمانی نیز از بیمه‌ها طلبکار هستند.

وی به اشاره به اینکه تعداد کارخانه‌های داروسازی در ایران ۱۲۵ مورد است که ۴۰ درصد مواد آن‌ها در داخل ایران تامین می‌شود تصریح می‌کند: برای تامین این مواد اولیه کارخانه‌ها باید گشایش اعتبار انجام دهند.

وی با بیان اینکه مشکل دیگر صنعت داروسازی بحث قیمت گذاری است می‌گوید: متاسفانه دولت‌های قبلی در زمینه سرمایه گذاری خصوصی کمتر کار کردند.

وی ادامه می‌دهد: از ۱۰۰ درصد دارویی که در ایران تولید می‌شود ۷۰ درصد کارخانه‌هایی که در بخش خصوصی است توان رقابت با کارخانه‌های دولتی ندارند.

وی تاکید می‌کند: داروهای خارجی هفت تا ۱۰ برابر قیمت داروهای ایرانی است و تمام مولفه‌های تجاری به نفع داروهای خارجی است، ۹۶ درصد داروها در ایران تولید می‌شود.

طلب از شرکتهای دولتی

در ادامه از یک واحد تولیدی دیگر که در ارتباط با صنعت الکترونیک و سیستم‌های مخابراتی بود رفتیم.

این کارخانه که در حوزه فعالیت خود موفق به کسب تندیس‌ها و جوایز ارزنده‌ای شده است و در رقابت با تولید مشابه خارجی از جایگاه ممتاز و ویژه‌ای برخوردار است، عمده مشکلات خود را در زمینه عدم حمایت و استفاده اپراتورهای ایرانی از تولیدات داخلی از جمله این شرکت دانش بنیان و در ازای آن استفاده از کالاهای خارجی عنوان کردند و گویا از شرکت‌های اپراتور ایرانی مبالغی را نیز طلبکار هستند و همین استفاده از محصولات خارجی باعث شده بسیاری از تولیدات این کارخانه در انبارها بماند و دپو شود.

لزوم اصلاح ساختارها

در این مسیر نکته حائز اهمیت این است که باید برخی ساختارهای اداری و گمرکی برای حمایت از تولید کنندگان اصلاح شود تا چرخه تولید در کشور متوقف نشود.

کد خبر 4080949

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha