به گزارش خبرنگارمهر، همایش تجاری اتاق های بازرگانی ساووی جنوبی فنلاند و سنندج امروز چهارشنبه در سالن همایش های مرکز سنجش و مهارت و صلاحیت حرفه ای کردستان با حضور جمعی از مسئولان استان های کردستان و ساووی جنوبی برگزارشد.
در این همایش تفاهم نامه همکاری مابین اتاق های بازرگانی سنندج و ساووی جنوبی فنلاند و همچنین تفاهم نامه ای بین شرکت نت گستر و کالج فنی و حرفه ای فنلاند به امضا رسید.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن وکشاورزی سنندج در این همایش با اشاره به اینکه کردستان بالغ بر یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دارد، گفت: اراضی کشاورزی استان شش درصد اراضی آبی و دیم ایران را تشکیل داده و در تولید محصولات باغی، زراعی و دامی و تولیدات گیاهان دارویی دارای رتبه کشوری است.
سید کمال حسینی با بیان اینکه استان ما دارای ۱۸ نوع ماده معدنی است، عنوان کرد: ۲۶۵ معدن در حال بهره برداری است که بیش از ۱۱ میلیون تن مواد سالانه از این معادن استخراج می شود.
وی با ابراز تاسف از اینکه بیشتر مواد معدنی استان خام فروشی می شود، بیان کرد: استان ما پتانسیل خوبی در فرآوری مواد معدنی دارد.
وی ادامه داد: کردستان ۱۶۰۰ مورد جاذبه تاریخی و گردشگری همراه با صنایع دستی متنوع از جمعه فرش دستباف و نازک کاری و گیوه بافی با کیفیت منحصر بفرد و قابلیت عرضه در دنیا را دارد.
وی با بیان اینکه کردستان داری ۲۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشورعراق است، اظهارداشت: دسترسی آسان و سریع به بازارهای خارجی، وجود دو مرز رسمی و بانه و مریوان و بازارچه های مرزی و زیر ساخت های مناسب برای تجارت خارجی از عمده ترین ظرفیت های مبادلات تجاری در این استان است.
حسینی بیان کرد: امنیت قابل توجه با توجه به فرهنگ غنی از فرصت ها و جذابیت هایی است که نظر سرمایه گزاران را به خود جذب می کند.
وی عنوان کرد: اگر این قابلیت های استان بخوبی نمایان نشده و بروز و ظهور پیدا نکرده به دلیل تکیه اقتصاد ایران به نفت بوده است.
وی بیان کرد: دوران طلایی وابستگی اقتصادی ایران به نفت رو به افول است و مدتی است که برنامه ها و سیاست های توسعه نگرانه دولت در راستای همکاری با دنیا برای مشارکت دو جانبه فراهم شده است.
حسینی اظهارداشت: با توجه به اینکه فعالیت های بخش خصوصی بارقه های امید را بین مردم ایجاد کرده است، امیدوارم این مراودات منشا خیر و برکت برای دو طرف باشد واین آغاز دوستانه منجر به مشارکت و مراودات پایدار شود.
نظر شما