به گزارش خبرنگار مهر به نقل از ای بی سی نیوز آمریکا، میزان مرگ افراد در سرتاسر جهان به دلیل آلودگی زیست محیطی یعنی آلودگی هوا و آب بیشتر از مرگ ناشی از جنگ، خشونت، گرسنگی، حوادث طبیعی، بیماری ایدز، سل و مالاریا است و نتایج تحقیقات در این حوزه نشان می دهد که تعداد آنها تقریبا ۹ میلیون نفر است؛ این در حالی است که این یک برآورد نسبی است و بی تردید تعداد افرادی که به دلیل آلودگی زیست محیطی و در معرض قرار گرفتن سموم آن دچار بیماری و از دست دادن رفاه زندگی می شوند و در نهایت جان خود را را از دست می دهند بیشتر از این رقم خواهد بود.
نکته قابل توجه این است که هزینه ناشی از بیماری ها و مرگ و میر آلودگی زیست محیطی سالیانه ۴ تریلیون و ۶۰۰ میلیارد دلار است این چیزی در حدود ۶.۲ درصد از اقتصاد جهانی محسوب می شود.
در سال ۲۰۱۵ میلادی از هر ۶ مرگ ناگهانی یک مرگ مرتبط با بیماری های نشای از آلودگی زیست محیطی گزاش شده که این رقمی معادل ۹ میلیون نفر است.
تحقیقات نشان می دهد افراد ساکن در قاره آسیا و آفریقا در معرض بیشترین خطر آلودگی هستند و کشور هند در صدر این فهرست قرار دارد.
در هند در سال ۲۰۱۵ میلادی از هر ۴ مرگ ناگهانی یک مرگ به بیماری های ناشی از آلودگی نسبت داده شده است و در کشورهای بنگلادش، پاکستان، کره شمالی، کره جنوبی و هایتی این آمار یک پنجم مرگ های ناگهانی را تشکیل می دهد و بطور کل آلودگی هوا بر روی تولید تاثیر منفی می گذارد.
نتایج تحقیقات انجام شده نشان می دهد که از سال ۱۹۷۰ میلادی به بعد در آمریکا یعنی با تصویب قانون «هوای پاکیزه» در مقابل هزینه هر یک دلار برای کنترل آلودگی هوا، ۳۰ دلار بازدهی اقتصادی داشته؛ ضمن اینکه از سال ۱۹۸۰ میلادی به بعد در ایالات متحده که سرب از بنزین حذف شده، ۶ تریلیون دلار به اقتصاد این کشور سود رسیده است.
کارشناسان محیط زیست در بانک جهانی اعلام کردند، رابطه میان آلودگی و فقر بسیار واضح است و کنترل آلودگی کمک می کند تا بتوانیم به مشکلات بسیای بپردازیم و دامنه آنها می تواند از تغییرات اقلیمی تا سوء تغذیه باشد.
نظر شما