پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۷ آبان ۱۳۹۶، ۱۵:۲۱

مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی:

شایسته سالاری در مدیریت جامعه مشکلات سیاسی و اجتماعی را حل می‌کند

شایسته سالاری در مدیریت جامعه مشکلات سیاسی و اجتماعی را حل می‌کند

مشهد-مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: مسئولیت در مدیریت جامعه باید بر مبنای شایسته سالاری باشد تا مشکلات سیاسی و اجتماعی حل شود.

به گزارش خبرنگار مهر ، حجت الاسلام مهدی شریعتی تبار ظهر یکشنبه در دومین نشست از سلسله نشست‌های علمی - پژوهشی با محوریت نهج البلاغه به تبیین عهدنامه مالک اشتر و دستور العمل جامع حکومتی امام علی(ع) در این نامه پرداخت و اظهارکرد: حضرت علی(ع)، با انتصاب مالک اشتر به حکومت‌داری مصر به ما درس می‌دهند که در جامعه اسلامی باید شایسته سالاری را مد نظر قرار داد.

وی افزود: امام علی(ع) در این نامه به دو تن از امیران لشکرشان، فرمودند«من، مالک پسر حارث اشتر را بر شما و همه سپاهیانی که در فرمان شماست امیر کردم. به سخنش گوش دهید و از او اطاعت کنید. او را زره و سپر مطمئن دفاعی خود قرار دهید. زیرا مالک کسی است که نه در کار سستی می‌کند و نه خطا و نه آنجا که باید درنگ کند، شتاب می‌ورزد و نه آنجا که باید شتاب ورزد، درنگ می‌کند».

شریعتی تبار تصریح کرد: در این نامه این گونه تعبیر می‌شود که فرمانده لشکر باید کاملاً از نفرات خود همچون زره و سپر برای افراد حفاظت کند و آن گونه برنامه‌ریزی کند که ضایعات به حداقل برسد و کشته و مجروح کمتر باشد. در مطلب دیگر امام(ع) در چند جمله ویژگیهای چهارگانه‌ فرمانده لایق و شایسته را بیان کرده است.

دیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی بیان کرد: یک فرمانده لایق نباید سستی به خرج دهد و باید در برابر فشارهای دشمن و سنگینی برنامه‌های جنگی مانند کوه استوار باشد و شجاعت به خرج دهد. در محاسبات خود کمتر دچار اشتباه شود، موقعیت نیروهای خودی و دشمن را به طور کامل ارزیابی کند و مطابق آن برنامهریزی نماید. فرمانده لایق باید دقیقه‌ها و ثانیه‌ها را بشناسد و بر طبق آن موضع گیری کند و خونسردی خود را حفظ کند.

کد خبر 4128363

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha