قاسم دلفانی در گفتوگو با خبرنگار مهر گفت: در پی گشت و کنترل یگان حفاظت اداره محیط زیست شهرستان دلفان برای پایش زیستگاههای حیات وحش در منطقه «میربگ جنوبی»، چهار نفر متخلف که اقدام به شکار غیر مجاز یک راس گراز کرده بودند؛ پس از چند ساعت تعقیب و گریز و باهمکاری پاسگاه نیروی انتظامی «فرهاد آباد» دستگیر شدند.
دستیگری شکارچیان متخلف گراز در دلفان
وی ادامه داد: این این شکارچیان متخلف سه قبضه اسلحه شامل( یک قبضه اسلحه جنگی نیمه اتوماتیک ام یک، یک قبضه اسلحه برنو و یک قبضه اسلحه تکلول ساچمه زنی)، ۱۲ عدد فشنگ چهار پاره، ۵ عدد فشنگ ساچمه ای، ۱۷عدد فشنگ جنگی ام یک و ۱۷ عدد فشنگ برنو کشف و ضبط شد.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان دلفان اظهار داشت: با توجه به اینکه عمل ارتکابی صورت گرفته بر اساس قوانین شکار و صید جرم محسوب می شود؛ پرونده این متخلفین پس از بازجویی مقدماتی و اخذ جرایم زیست محیطی به میزان ۸ میلیون ریال برای رسیدگی به دادگستری ارجاع و ادوات کشف شده طبق ماده ۱۴ قانون شکار و صید تا پایان دادرسی و صدور رای قطعی زیر نظر سازمان به صورت امانی نگهداری می شوند.
دلفانی از تمامی دوست داران محیط زیست درخواست کرد تخلفات زیست محیطی را به سامانه ۱۵۴۰ اطلاع دهند تا در اسرع وقت نسبت به پیگری گزارش واصله اقدام شود.
بنابراین گزارش گراز و یا همان باغبان طبیعت نام موجودی است که در سالهای اخیر به بهانه های مختلف مورد هجمه قرار گرفته است تا هر روز شاهد کاهش جمعیت این گونه موثر در چرخه طبیعت باشیم.
گراز «باغبان زاگرس»
اهمیت این گونه در حفظ جنگلهای بلوط در کنار سنجاب زاگرسی تا جایی است که از گراز به عنوان باغبان طبیعت یاد می شود به طوری که اگر گراز شخم نزند و سنجاب بلوط نکارد روزگار جنگلهای زاگرس هر روز وخیم تر می شود و نمود کاهش جمعیت این دو گونه را در وضعیت کنونی این جنگلها می توان دید.
این زیستمند به وسیله پوزه و دندان های نیش بلند خود خاک را زیر و رو کرده و علاوه بر پوک کردن، هوادهی و دفن بذر گیاهان، تعداد زیادی از لاروهای حشرات مضر را نیز نابود می کند و این در حالی است که در فصل زمستان نیز با کنار زدن برف ها، مواد غذایی مناسبی را در اختیار علف خواران و پرندگان قرار می دهد.
در حقیقت این حیوانات یکی از پاککنندههای مفید محیط به شمار میروند که به صورت طبیعی بسیاری از آفات موجود در طبیعت را از نیز بین میبرند.
بر اساس تحقیقات به عمل آمده گرازها فواید دیگری در حوزه حفظ تعادل بومسازگان، به ویژه از نظر بهبود و آماده سازی خاک برای رویش گیاهان جدید، پخش و دفن بذر میوهها داشته و بچه گرازها خود یکی از طعمههای مطلوب شکار برای جانداران بزرگجثهتر در زنجیره غذایی چون پلنگ، یوز، شیر، عقاب و گرگ محسوب میشوند.
از سوی دیگر این باغبان بی ادعا یکی از عوامل افزایش نفوذپذیری آب در خاک و در نتیجه کاهش ضریب هرزآب و کمتر شدن احتمال وقوع سیل در دامنهها و دشتهای حاصلخیز ایران به شمار میروند، چرا که مانند یک گاوآهن، پیوسته با پوزه قوی خود زمین را شخم میزنند و خاک را زیر و رو میکنند.
به رغم جمیع مزایایی که این گونه دارد متاسفانه اهمیت آن کمتر مورد توجه قرار می گیرد به طوریکه هر روزه شاهد آمار رو به افزایش شکار و یا تلفات گراز در جنگلهای زاگرس و لرستان هستیم.
نظر شما