به گزارش خبرنگار مهر، قصه، نشان دهنده بخش مهمی از فرهنگ مردم یک سرزمین و آداب و رسوم آنهاست. از این رو انتشارات ذکر به ترجمه و انتشار «داستانها و افسانههای ملل» پرداخته و قصه مردم کشورهای مختلف از جمله ترکیه، پاکستان، مغولستان و مناطق دیگر را منتشر کرده است.
«داستان ها و افسانه های مردم ترکیه» یکی از کتاب های مجموعه «داستان ها و افسانه های ملل» است. این مجموعه را سومنات دار نوشته و محمدرضا شمس ترجمه کرده؛ پشت جلد این کتاب آمده: ترک ها در قرن دهم پیش از میلاد از آسیای مرکزی به ترکیه آمدند و مجموعه قصه های با ارزشی را، که از آن پس پاره ای از زندگی و فرهنگ شان شد، با خود آوردند.
درون مایه این قصه ها کاملا آشناست. مانند پادشاهی که پسران یا دختران خودش را آزمایش می کند یا شاهینی که تاج را انتخاب می کند و یا قالی سحرآمیزی که قادر است در یک چشم برهم زدن به هر جایی برود. قصه های دیگر ترکی نیز چون جشن عروسی ای که چهل شبانه روز ادامه داشت یا مردم افسونگر برای ما آشنا هستند.
این قصه های مردمی در خانه ها و قهوه خانه ها روایت و از نسلی به نسل دیگر منتقل شده اند. ملانصرالدین در واقع قصه گوی همه اعصار و یکی از چهره های خاورمیانه بوده است.
«داستان ها و افسانه های مردم ترکیه»، نوشته سومنات دار و ترجمه محمدرضا شمس را انتشارات ذکر در ۲۰۰۰ نسخه و قیمت ۳۵۰۰ تومان منتشر کرده است.
نظر شما