۲۴ آبان ۱۳۹۶، ۲۰:۲۸

آیت الله خاتمی:

حوزه علمیه میراث نبوت وامامت است/لزوم توجه به اقامه نمازدر مساجد

حوزه علمیه میراث نبوت وامامت است/لزوم توجه به اقامه نمازدر مساجد

ارومیه – امام جمعه موقت ارومیه و عضو هئیت رئیسه مجلس خبرگان رهبری از حوزه های علمیه به عنوان میراث نبوی و امامت نام برد.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید احمد خاتمی عصر چهارشنبه در همایش حوزه انقلابی و طلاب ولایی آذربایجان غربی اظهاردشت: حوزه علمیه میراث نبوی و امامت است و شما طلاب امانتدار این میراث نفیس هستید.

وی، با بیان اینکه بنیانگذار همه حوزه های علمیه خواهران و برادران شخص نبی مکرم اسلام(ص) است، افزود: حدود ۸۰ هزار طلبه در قم، ۱۵ هزار طلبه در نجف، ۱۵ هزار طلبه در مشهد، ۱۵ هزار طلبه در اصفهان که حوزه های اصلی هستند، به تحصیل دروس دین اشتغال دارند.

آیت الله خاتمی، با تاکید بر این که هیچ نهادی تاثیرگزارتر از حوزه علمیه نیست، بیان داشت:  آماری که نماینده ولی فقیه استان در خصوص تحصیل بیش از ۱۲۰۰ طلبه آذربایجان غربی در قم ارائه دادند، نشان دهنده این است که این مردم طلبه پرور و عالم پرور هستند.

وی گفت: این بسیار تلخ است که بشنویم از ۱۰۰ درصد مساجد فقط در ۲۰ درصد آن ها عالمان دین نماز بخوانند و باید زمینه برای حضور و استفاده از عالمان فراهم شود و برای این منظور تدابیری اندیشیده شده تا این خلاءها پر شود که از جمله آن ها می توان به افزایش شهریه های طلاب سراسر کشور اشاره کرد.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، با اشاره هویت صنفی طلاب و روحانیون اظهار داشت: برای اینکه ببینیم ما طلبه ها چکاره ایم ۳ تصور مطرح است که اولین آن شغل بودن طلبگی و روحانیت است یعنی یکی کاسب است، یکی معلم و کشاورز است ما هم آخوند هستیم و این شغل ماست، اما این نقطه ایده آل نیست.

امام جمعه موقت تهران، تصور دوم را صنف بودن روحانیت عنوان کرد و افزود: برخی تصور می کنند همان گونه که صنف دانشگاهیان، اداریان روحانیان یک صنف هستند و ما هم صنف هستیم، اما این تصور صحیحی نبوده و ما باید خودمان را فراشغل ببینیم چرا که ما برای سربازی امام زمان(عج) آمده ایم و روحینت اختصاص به صنف خاصی ندارد.

وی تدین، تقوی و تعهد را سه رکن طلبگی عنوان کرد و افزود: داشتن خط صحیح سیاسی و انقلابی بودن از دیگر ویژگی های یک طلبه و خادم اسلام است؛ طلبه برسر سفره سید الشهدا (ع)نشسته است.

عضو خبرگان رهبری به تهدید های پیش روی حوزه های علمیه اشاره کرد و گفت: جدایی دین از سیاست یکی از این تهدید هاست چنانکه در برخی نقاط دنیا این اتفاق افتاده است و برخی در فکر این هستند که حوزه های علمیه را به آن سمت و سو سوق بدهند.

امام جمعه موقت تهران انحراف های عقیدتی و اقتصادی را از دیگر نقشه های دشمنان برای منحرف کردن حوزه های علمیه عنوان کرد و افزود: دشمنان با تهدید اقتصادی سعی می کنند با پول های آلوده اقدام به خرید مردم بکنند.

وی افزود: مسئولان حوزه های علمیه با برگزاری جلسه های اخلاق، نظارت کامل بر فعالیت های طلاب مبتدی، ارائه تحلیل سیاسی صحیح و انتخاب درست اساتید می توانند حوزه های علمیه را از این آسیب ها مصون دارند.

آیت الله خاتمی، ارومیه را شهر طلبه پرور عنوان کرد و افزود: حضور یکهزار و ۲۰۰ طلبه از آذربایجان غربی در قم نشانه توانایی بالقوه این استان در تربیت طلبه و روحانی است.

عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: باید با اتخاذ تدابیر لازم، طرح برنامه های مناسب و اعطای تسهیلات کمبود روحانی در شهرستان ها نیز جبران شود.

وی با تأکید بر ارائه درس تحلیل سیاسی در حوزه‌های علمیه خاطرنشان کرد: به‌جای برنامه‌ریزی تشریفاتی برای ارائه دروس در حوزه آفات را هر هفته ارزیابی کنید و هفته بعد آن در ارتباط با موضوع آسیب شناسایی شده بحث کنید همچنین عزیزان مسئول در حوزه علمیه توجه داشته باشید که نظارت‌ها بر طلاب جوان‌تر افزایش یابد چراکه به‌این‌ترتیب است که طلبه تراز اسلام و انقلاب ساخته می‌شود.

کد خبر 4146244

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha