به گزارش خبرنگار مهر، رضا رحمانی ظهر سه شنبه در نشست ستاد مدیریت و راهبری اقتصاد مقاومتی استان مرکزی در اراک، اظهار داشت: دولت دوازدهم در وزارتخانه صنعت و معدن چند اولویت اساسی اعم از توسعه صادرات، توجه به معادن، تولید دانش بنیان و... را مورد توجه قرار داده و این سیاست را به طور جدی دنبال می کند.
وی افزود: رونق تولید با فروش و بازاریابی ممکن است و طرف عرضه و تقاضا باید وجود داشته باشد، درحال حاضر طرف عرضه مطلوبی داریم، اما باید طرف تقاضا را بررسی کنیم که تقاضای داخلی و خارجی افزایش یابد.
رحمانی بیان کرد: مبارزه با قاچاق کالا و تبلیغ مصرف کالای داخلی بسیار موثر است زیرا جامعه کوچکی برای مصرف نیستیم، علما و اصحاب تریبون به همراه همه مردم باید پای کار بیایند و ما هم در وزارتخانه پیگیری میکنیم.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تصریح کرد: واحدهای تولیدی مادر این استان باید چندصد بنگاه اقتصادی ایجاد کنند و فعالیت مستمر داشته باشند و یکی از موارد جدی که مورد بررسی قرار دارد ایجاد تعادل در این زمینه است.
وی ادامه داد: ۵۰ هزار میلیارد تومان امسال برای اشتغال ابلاغ شده که ۲۰ هزار میلیاردتومان آن از سوی وزارت کار در قالب طرح رونق تولید و ۱۰ هزار میلیارد تومان برای تجهیز و بازسازی صنایع است.
وی اضافه کرد: در خواست داریم تضادهای طرحها را بررسی کنید و به ما ابلاغ نمایید، وضعیت پرداختهای بانکی در استان رضایت بخش نبود که امسال بهبود یافته ولی نباید این مسئله را به سایر جریانات پرداختی مرتبط بدانیم.
رحمانی اضافه کرد: استاندار باید به حوزه تولید نظارت ویژه داشته باشد زیرا این حرکت روحیه بخش است، ۴۴ پروژه اقتصاد مقاومتی تعریف شده که یکی از آنها طرح رونق تولید است. واحدهایی که زیرساخت استفاده از آن را دارند پای کارآمدهاند و واحدهایی که توانایی تولید توام با فروش را دارند باید سرمایه در گردش را مدیریت میکنند.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: سوال این است که چرا بانکی که عملکرد بسیار مطلوبی دارد باید در زمینه پرداخت تسهیلات عملکرد ضعیفی داشته باشد؟ انتظار ما بر این است که واژه رونق را به درستی عملی کنیم.
وی افزود: سال گذشته پایه ثابت اجرای این طرح استانداران و فرمانداران بودهاند و در ادامه درخواست داریم سیستم بانکی به پروندههای در صف مانده با جدیت رسیدگی کند، همچنین ظرفیتهای موجود در استان باید جهتگیری صحیح داشته باشد و تمام تلاشمان را به کار بگیریم تا علاوه بر استفاده از این ظرفیت برنامه صحیحی برای استفاده از بودجه یک و نیم میلیارد دلاری تعریف کنیم.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: گزارشات بانکی نباید در سطح استانها فیلتر شود و باید بگذاریم در سطح کلان و ملی مورد رسیدگی قرار گیرد.
وی عنوان کرد: در مورد حسابرسی تامین اجتماعی توافقاتی کردهایم و ابلاغیات بر اساس آن است، قرار بر این است که تا یک سال روند بازرسی انجام شود نه حسابرسی، زیرا جامعه هدف ما سه میلیون صنف و ۸۵ هزار واحد صنعتی است که همه آنها متعلق به مردم است و نباید خلاف قانون برخورد شود.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: براساس قانون برنامه ششم امسال مقرر شده ۱۵ درصد حقوق معادن در زیرساختهای معدنی و محیطهای معدنی صرف شود که دراین زمینه مشکلاتی اعم از کمبود نیرو وجود دارد.
رحمانی تصریح کرد: امروزه تاثیر فناوریهای نوین بر کسب و کارها بسیار است که منجر به مشاغل جدید شده و ساختارهایی متناسب با آنها هم فراهم شده است.
وی عنوان کرد: تامین مواد از بورس به ویژه برای واحدهای شیمیایی یک معضل بزرگ است که با جدیت پیگیری میشود چراکه در تمام دنیا بورس کاربرد کوتاه کردن دست دلالان را دارد، خوشبختانه توانستهایم قسمی از این روند را کنترل کنیم اما رضایتمندی ما در سهولت دستیابی واحدها به این منابع است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: صنوف تولیدی جزئی از طرح رونق تولید هستند اما به سبب تعداد زیاد در سامانه ثبت نشدهاند که به این سبب برنامه جدیدی تعریف کردهایم که ثبتنام آنها هم در سامانه انجام شود و این مسئله جزئی از ابلاغیه ستاد اقتصاد مقاومتی است.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: رتبه ما اگر در فضای کسب و کار مناسب نیست اما ۳۰واحد ارتقا یافته، البته در کل هنوز هم رضایت نداریم، طرح استاد و شاگردی به دولت ارائه داده شده است.
وی افزود: حمایت از تولید داخلی دستور اکید مقام معظم رهبری است، رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها حمایت از تولید داخلی را تکلیف شرعی دانستهاند که به دنبال این فرمایشات باید تمهیدات لازم اعمال کنیم تا تولید داخل قوت بگیرد.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: امیدواریم با حضور استاندار جدید در استان مرکزی و همکاری مدیران این استان زمینه دستیابی به موفقیت فراهم شود و در این زمینه از سیاسی کاری باید بپرهیزیم و هدف ما تنها رونق و پیشرفت باشد.
رحمانی گفت: استان مرکزی ظرفیتهای بسیاری دارد و نباید بگذاریم که مشکلات چند واحد و بازخورد رسانهای آنها به خارج از استان مرکزی ذهنیتی منفی نسبت به استان مرکزی به وجود آورد، مشکلات چند واحد تولیدی استان مرکزی باید یکبار برای همیشه برطرف شوند تا در هر جلسه برای آنها بحث نکنیم بلکه به سایر موارد هم بپردازیم.
نظر شما