۱۰ آذر ۱۳۹۶، ۱۰:۲۳

قائم مقام موسسه امام خمینی(ره):

علامه طباطبایی یکی از بزرگ‌ترین احیاگران روایت شیعه بود

علامه طباطبایی یکی از بزرگ‌ترین احیاگران روایت شیعه بود

قم - قائم مقام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: برخلاف تصور برخی افراد، علامه طباطبایی یکی از بزرگ‌ترین احیاگران روایت شیعه بود.

به گزارش خبرنگار مهر، ‌ حجت الاسلام محمود رجبی شامگاه پنجشنبه در گردهمایی استادان موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) که در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد، گفت: برخی می‌گویند علامه طباطبایی مخصوصاً در تفسیر قرآن به روایات بی‌مهری داشته است.

وی اضافه کرد: نظر بنده این است که یکی از احیاگران احادیث شیعه به خصوص در روایات تفسیری شخص علامه طباطبایی است.

استاد جوزه علمیه قم تأکید کرد: نقش علامه در استفاده، تبیین و پرداختن به روایات و نشان دادن شیوه‌های ایجاد موافقت روایات با قرآن مانند و مثل ندارد.

وی بیان کرد: علامه طباطبایی در تفسیر البیان در هر صفحه دو روایت نقل کرده است اگرچه استناد ایشان به روایات بیش از این حد است؛ در همین تفسیر می‌بینیم که در برخی جاها تفسیر آیه را ذکر کرده و روایت را نیز مطرح می‌فرمایند و برخی مواقع به روایت به عنوان تفسیر کفایت می‌کنند.

حجت الاسلام رجبی اظهار کرد: ایشان روایات را بیان کرده تا بفهمانند بسیاری از روایات با قرآن هماهنگ است.

وی بیان داشت: مرحوم علامه در المیزان نیز اهتمام سطح بالایی به روایات داشته و اگر در این تفسیر، میانگین بگیریم خواهیم دید ۲۵ بحث تا ۳۰ بحث روایی را در یک جلد انجام داده است که در میان تفاسیر بی نظیر است.

قائم مقام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: علامه در نقل روایات به تفاسیر روایی اکتفا نکرده لذا روایاتی در این کتاب یافت می‌شود که از اهل سنت است که به عنوان نمونه از درالمنثور بیش از هزار و صد روایت نقل کرده است که یافتن این منابع در دوره علامه کار بسیار دشواری بوده است.

وی اضافه کرد: اگر بحث تفسیری علامه را با دقت نگاه کنیم و روایات را هم بررسی کنیم خواهیم دید که هماهنگی زیادی میان روایات و تفسیر وجود دارد.

حجت الاسلام رجبی ادامه داد: علامه نه تنها در همسویی آیات و روایات نقش دارد بلکه در تبیین خود روایات نیز نقش مهمی ایفا کرده است که جای تحقیق زیادی دارد.

وی اضافه کرد: یکی از خدمات بزرگ مرحوم علامه در بحث روایات این است که راه‌های درست فهم آیات و روایات و راه وفاق میان این دو را ارائه کرده است که باید با الگو گیری موارد دیگری را هم تحقق ببخشیم.

قائم مقام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ادامه داد: برخلاف آنچه تصور می‌شود علامه بی‌مهری به روایات داشته است احیاگر روایات بوده‌اند و جلوی حرکت نادرست در برخورد با روایات را گرفتند.

وی تأکید کرد: ما باید نام علامه را احیاگر و زنده کننده روایات بر تارک مباحث قرآن پژوهی بنویسیم زیرا حداقل صد عنوان بحث حدیث پژوهی و فراحدیثی در المیزان وجود دارد.

کد خبر 4159478

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha