به گزارش خبرنگار مهر، حسین عسکریان ابیانه ظهر چهارشنبه در چهارمین کنفرانس ملی کاربرد سامانه اطلاعات مکانی GIS در صنعت آب و برق در اراک اظهار داشت: یکی از مولفه های مهم در تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی آمایش سرزمین است.
وی افزود: در حال حاضر ۲۴۰ مرکز آموزش عالی دولتی در سطح کشور داریم که مصرف کننده بازده آنها دستگاه های اجرایی هستند اما سوالی که مطرح می شود این است که چگونه باید این تعداد از دانشجویان را جهت دهی کنیم؟
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: استان مرکزی به تنهایی از مراکز علمی دانشگاه ملی، پیام نور و آزاد برخوردار است که همه این مراکز علمی به تربیت رشته های موازی می پردازند و در این شرایط باید پرسید که آیا اعتبارات آموزش عالی برای تربیت این میزان از موازی کاری و تربیت یکسان کفاف می دهد و یا خیر.
عسکریان ابیانه تصریح کرد: آمایش سرزمینی به معنای ساماندهی مواردی اینگونه است که چه قسمت از جامعه به چه کسی و به چه تعدادی از نیرو نیازمند است و در این راستا به طور مثال اگر تمام جامعه پزشک شوند و به این سمت گرایش پیدا کنند قطعا مملکت آباد نخواهد شد.
وی ادامه داد: مجموعه آموزش عالی به شدت از طرح آمایش سرزمین حمایت می کند و در این زمینه نیازمند جهت دهی دولت هستیم تا شیوه ساماندهی در این زمینه مشخص شود.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزیر علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد: آموزش عالی دانشجویان را برای جامعه می پروراند و همین دلیلی بر گرایش مجامع علمی به سمت و سوی دانشگاه های نسل سوم است تا به این وسیله بخشی از هزینه های دانشگاه با به کار گیری شرکت های زایشی وابسته به مراکز علمی تامین شود.
عسکریان ابیانه بیان کرد: متاسفانه در روند تعیین لایحه بودجه نمی توانستیم دخل و تصرفی در تعیین بودجه استانی داشته باشیم اما امسال تبصره توازن استانی به این روند افزوده شد که به دانشگاه ها نیز مرتبط است و براساس آن استاندار می تواند دخالتی در این زمینه داشته باشد که این مسئله یک گشایش مطلوب است.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ابراز داشت: هدف فعالیت وزارت علوم تنها تربیت دانش آموختگان نیست و به این منظور ستاد زلزله ای به منظور حضور در این صحنه ها تشکیل داده ایم اما اعتبارات مالی زیادی در اختیار نداشته و از ظرفیت خیران و نیکوکاران در این ستاد بهره مند شده ایم و هدف اصلی ما از تشکیل این ستاد ارائه کمک های علمی و حرکت به سمت رفاه پایدار است، خوشبختانه بسیاری از مدیران و افراد دانشگاهی در این ستاد عضو شده اند.
نظر شما