به گزارش خبرنگار مهر، در مراسم جشن ثبت جهانی سیرجان که امروز ۲۳ آذرماه در سالن هلال احمر این شهر در حال برگزاری است، غدا هیجاوی به کارهای مردم سیرجان همزمان با جهانی شدن گلیم این شهر اشاره و بیان کرد: در سیرجان یک پارک، یک موزه، یک بازار و یک خیابان به نام گلیم شیرکی پیچ نامگذاری شده و همه اینها اتفاقاتی خوشایند برای معرفی این شهر است.
رئیس شورای جهانی صنایع دستی در منطقه آسیا و اقیانوسیه گفت: گرچه در فضای بین المللی، سیرجان را به عنوان یکی از بهترین تولیدکنندگان گلیم در دنیا می شناسند اما اشتیاق مردم سیرجان به ثبت جهانی شهرشان برای خود ما خوشایند است.
هیجاوی به این که گلیم سیرجان به همت زنان بافته می شود اشاره و بیان کرد: من در جایگاه یک زن خوشحالم که گلیم شیرکی پیچ سیرجان را زنان و دختران می بافند و این به اقتصاد خانواده های روستایی ما کمک می کند.
به گفته رئیس شورای جهانی صنایع دستی در آسیا و اقیانوسیه، زنان و دختران، نقش عمده ای در تولید گلیم و گیوه در دو شهر سیرجان و مریوان و همچنین تولید سفال روستای کلپورگان داشتند که در سال ۲۰۱۷ به ثبت جهانی رسیدند.
هیجاوی به این که جهانی شدن گلیم سیرجان، مسئولیت بزرگی بر دوش بخش دولتی و هنرمندان این شهر گذاشته اشاره و بیان کرد: همه باید دست در دست هم بگذارند و به بهبود تولید گلیم کمک کنند.
او با اشاره به ضرورت نوآوری در بافت گلیم گفت: ما باید به سلیقه مخاطب امروز توجه و از طرح های مدرن تر استفاده کنیم. همچنین هستند بافندگانی که دلشان می خواهد از رنگ های طبیعی که سازگار با محیط زیست است بهره برند از این رو باید به این هنرمندان توجه شود.
هیجاوی ثبت در شورای جهانی صنایع دستی را مهم تر از یونسکو دانست و افزود: این دو با هم تفاوت دارند و نشانی که امروز به شهردار سیرجان تعلق می گیرد مهم تر از یونسکو است. امیدوارم دانشگاه آزاد، واحدی را به گلیم بافی اختصاص دهد.
نظر شما