به گزارش خبرنگار مهر، یوسف خدادادی ظهر دوشنبه در جلسه کارگروه پیشبینی و پیشگیری از بافت ناکارآمد و سکونتگاههای غیررسمی تصریح کرد: این تعداد در مساحتی بالغ بر دو هزار هکتار سکونت دارند.
وی افزود: متأسفانه حاشیهنشینی یکی از معضلات جدی است که در سالهای اخیر با غفلت همراه بوده و ساکنان از بسیاری از خدمات اجتماعی، ورزشی، آموزشی، فرهنگی و فضای سبز محروم هستند.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان با تأکید به اینکه حاشیهنشینی چهره شهرها را نیز مخدوش کرده است، ادامه داد: از سویی نابه هنجاریها افزایش یافته و تا جایی که ۸۰ درصد جرایم در حاشیه شهرها به وقوع میپیوندد.
به گفته خدادادی به دلیل تراکم جمعیت و ضعف نظارت و کنترل در صورتی که حوادثی از جمله زلزله و سیل نیز اتفاق بیفتد، حاشیهنشینان بیش از سایر مناطق آسیب خواهند دید.
وی تأکید کرد: در بروز و ظهور حاشیهنشینی با چند معضل مواجه هستیم از جمله اینکه اهالی روستا به دلیل ارزانی زمین به حاشیه شهر مهاجرت میکنند و چون مبدأ کنترل نشده و اشتغال ایجاد نشده مهاجرت تشدید شده است.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان افزود: از سویی ساختوسازهای غیرمجاز در مقصد و در حاشیه شهرها به این امر دامن زده که در صورتی که شهرداریها به موقع نظارت کافی داشتند این معضل با کاهش همراه بود.
خدادادی با اشاره به شکلگیری واحد مدیریت پیشگیری از تخلفات شهری از سال ۹۱ اضافه کرد: با فعالیت این واحد ساختوساز غیرمجاز مهار شده و لازم است همچنان با جدیت دنبال شود.
وی بهضرورت ترمیم بافتهای ناکارآمد نیز اشاره و تأکید کرد: از سویی حاشیهنشینی فعلی قابلحذف نیستند و برای خدمترسانی به آن ها میبایست برنامهریزی شود.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان با اشاره به اینکه ۲۱۱ روستا در معرض مهاجرت کامل هستند، اضافه کرد: این آمار نگران کننده است و میبایست برنامه جدی برای مقابله با مهاجرت روستایی و حاشیهنشینی داشته باشیم.
نظر شما