به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، نمایندگان پنج عضودائم شورای امنیت سازمان ملل متحد و آلمان روز دوشنبه در نشستی غیررسمی آخرین پیش نویس را که روز گذشته در میان اعضای شورای امنیت توزیع شد، مورد بررسی قرار خواهند داد .
این دیپلمات غربی به مکان نشست بعدی اشاره ای نکرده است، اما وزارت امور خارجه فرانسه در بیانیه ای اعلام کرده بود:" همه ما در مورد لزوم پذیرش یک قطعنامه موثر اتفاق نظر داریم. هم اکنون ما به نتیجه ای در این زمینه نزدیک هستیم. گام بعدی در نیویورک خواهد بود."
ازسوی دیگر، شون مک کورمک سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا روز گذشته اعلام کرد که گروه 1+5 هم اکنون اختلافات خود را روی شروط مندرج در پیش نویس کاهش داده اند .
وی پس ازگفتگوی روزگذشته کاندولیزا رایس و ایگور ایوانف دبیرشورای امنیت روسیه در آمریکا که گفته شده درباره رفع اختلافات به مذاکره پرداختند، اعلام کرد : " احساس این است اختلافات کاهش یافته است".
به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا مذاکرات ادامه دارد که می توان به مذاکرات روز گذشته در واشنگتن بین رابرت جوزف کارشناس عدم گسترش وزارت خارجه آمریکا و سرگئی کیسلیاک معاون وزیر امور خارجه روسیه اشاره کرد .
آخرین پیش نویس غرب که توسط کشورهای آلمان،فرانسه و انگلیس تدوین شده است تجارت کالاهای مرتبط با برنامه های هسته ای و موشکی را با ایران ممنوع و محدودیتهای مالی و مسافرتی بر اشخاص و سازمانهای در گیر دراین برنامه ها اعمال می کند .
روسیه و چین که روابط تجاری نزدیکی با ایران دارند تلاش کرده اند که لحن متن پیش نویس را نرمتر کنند؛ درحالی که آمریکا در جستجوی تشدید آن است .
گروه 1+5 تا کنون چندین نشست با هدف دستیابی به موضع مشترک درباره برنامه هسته ای صلح آمیز ایران و اعمال تحریم بر ضد آن برگزار کرده است که نتیجه ای نداشته است.
نظر شما