۱۱ دی ۱۳۹۶، ۱۰:۵۵

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی مطرح کرد؛

تشدید بحران کمبود آب در استان مرکزی/ کاهش قابل توجه بارندگی

تشدید بحران کمبود آب در استان مرکزی/ کاهش قابل توجه بارندگی

اراک- مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی گفت: از ابتدای پاییز سال جاری تاکنون دربرخی نقاط استان هیچگونه بارشی به ثبت نرسیده و نقاط دیگرهم کاهش چشمگیر داشته که این مساله به بحران آب دامن می زند.

عزت الله آمره ای در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: از ابتدای سال زراعی جاری(مهرماه) تاکنون در برخی نقاط استان مرکزی همچون شهرستان دلیجان هیچگونه فعالیت بارشی به ثبت نرسیده که نسبت به سال گذشته تغییر قابل توجه نشان می دهد و این مساله تشدید بحران کم آبی در این مناطق را به دنبال دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی افزود: علاوه بر این در دیگر نقاط استان بارش پاییزی در مقایسه با سال گذشته و همچنین دوره بلندمدت با کاهش چشمگیر و قابل توجه ر وبرو بوده و به طور میانگین به کمتر از یک سوم سال قبل رسیده است.

آمره ای بیان کرد: طی سه ماه ابتدای سال زراعی جاری(مهر، آبان و آذرماه) به طور متوسط یازده میلیمتر بارندگی در استان به ثبت رسیده و این در حالی است که سال گذشته میانگین بارش استان در همین بازه زمانی بیش از ۴۵ میلیمتر بوده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی خاطرنشان ساخت: همچنین در مقایسه آمار بارش پاییز سال جاری در استان مرکزی با میانگین بلند مدت و چند سال اخیر، درمی یابیم که میزان بارش امسال به کمتر از یک هفتم رسیده که کاهش بسیار قابل توجه و بی سابقه ای است.

وی تصریح کرد: بررسی تفکیکی ایستگاه های پایش بارش استان نیز نشان می دهد که تقریبا در تمام نقاط استان در سال زراعی جاری با کاهش بارندگی مواجه هستیم و این مساله زنگ خطری در موضوع بحران کمبود در آب استان است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی ادامه داد: در حال حاضر از ۲۵ دشت استان مرکزی به دلیل بحران آب و برداشت های بی رویه، ۱۲ دشت ممنوعه و ۹ دشت ممنوعه بحرانی اعلام شده است.

آمره ای اضافه کرد: به علت کاهش شدید میزان بارش در استان و همچنین برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی، سطح این منابع آبی با کاهش شدید مواجه شده که به دنبال آن پدیده افت کیفیت آب بروز کرده و هم اکنون چهار شهرستان ساوه، زرندیه، اراک و کمیجان علاوه بر کمبود منابع آبی، دچار افت کیفیت آب نیز شده اند.

وی افزود: در حال حاضر به طور میانگین ۵۵درصد مصرف آب کشور از منابع آب زیرزمینی استحصال می‌شود، اما در استان مرکزی این میزان ۸۵درصد بوده که فراتر از میانگین کشور و زنگ خطری در رابطه با نابودی سفره های زیرزمینی این استان و تشدید بحران کم آبی است.

کد خبر 4188030

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha