کاظم جلالی رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه در آستانه سفر سرگئی کرینکو رئیس روسی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه و رئیس آژانس اتمی این کشور به تهران به خبرنگار مهر گفت: روسیه در سیاست خارجی ایران از جایگاه بالایی برخوردار است و در مسائل هسته ای نیز شریک استراتژیک تهران محسوب می شود.
وی به مشترکات تاریخی، سیاسی ، اقتصادی و جغرافیایی دو کشور اشاره کرد و افزود: در سالهای اخیر سطح روابط دو کشور خصوصا در مسائل سیاسی و همکاری های بین المللی در مقابله با یکجانبه گرایی افزایش یافته است .
رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه سطح روابط اقتصادی دو کشور را غیرقابل قبول دانست و گفت : در سطح روابط اقتصادی تهران و مسکو نیازمند کار بیشتر هستیم.
وی با بیان اینکه سطح روابط اقتصادی دو کشور پائین است در خصوص دلیل مغفول ماندن ظرفیت ها اظهار داشت: یکی از موانع وجود دو طیف غرب گرا در ایران و روسیه است که همواره از گسترش سطح روابط اقتصادی دو کشور جلوگیری کرده اند.
وی خاطرنشان کرد: در ایران همواره طیف هایی در حاکمیت بوده اند که ارتباط با غرب را همواره بر ارتباط با روسیه رجحان می دادند و اساسا مایل به کار با روسیه نبوده اند، همین وضعیت در مسکو نیز وجود داشته است.
جلالی تلاش دنیای غرب را در ارائه تصویر غیرواقعی از ایران و روسیه موثر دانست و گفت : غرب همواره تلاش می کند از روسیه تصویری به هم ریخته و عقب مانده نشان دهد و ما در ایران همواره روسیه را با عینک غرب دیده ایم.
وی در عین حال افق آینده روابط دو کشور را روشن توصیف کرد و از تلاش دوطرف برای فعال کردن بخش خصوصی برای فعالیت های متقابل خبر داد .
به گفته رئیس کمیته دوستی پارلمانی ایران و روسیه، این کمیته در سالهای اخیر گام های مثبتی در ارتقای روابط دو جانبه دو کشور برداشته است .
جلالی همچنین بر ضرورت راه اندازی هر چه سریعتر نیروگاه روسی بوشهر تاکید کرد و گفت : تاخیر در راه اندازی این نیروگاه ضربه جدی به اعتماد افکار عمومی ایران نسبت به روسیه وارد کرده و مسکو باید برای گسترش روابط در صدد رفع آثار این ضربه باشد .
وی ابراز امیدواری کرد که سفر کرینکو به گسترش روابط دو کشور در زمینه های هسته ای، ماهواره ای، تکنولوژیکی، صنعتی و تجاری بینجامد.
مخبر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین خواستار آن شد که روسها سوخت نیروگاه بوشهر را در موعد مقرر به ایران تحویل دهند.
نظر شما