به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا صالحی در دیدار رئیس سازمان دامپزشکی کشور اظهار کرد: دامپزشکی باید برای غلبه بر معضلات موجود، برنامه مدونی بر اساس اولویتبندی کارشناسی شده، ارائه و اجرایی کند.
صالحی افزود: اگرچه در برنامههای خود اهداف بلندی را باید مدنظر داشته باشیم، اما طبیعی است که با توجه به امکانات موجود و در دسترس، باید گامبهگام در راستای تحقق اهداف یادشده حرکت کرد.
وی با تأکید بر این گزاره که هر هزینهای در حوزه بهداشت و پیشگیری درواقع نوعی سرمایهگذاری محسوب میشود، شعار محوری دامپزشکی یعنی دام سالم، غذای سالم و انسان سالم را مورداشاره قرارداد و آن را نشانگر اهمیت ذاتی دامپزشکی در جامعه برشمرد.
مقام عالی دولت در خراسان شمالی با اذعان به محدودیت تأمین منابع مالی در شرایط حال حاضر، درعینحال حمایت خود را از طرحهای دامپزشکی اعلام کرد و برای کمک به جذب اعتبارات این حوزه قول مساعد داد.
صالحی همچنین لزوم فرهنگسازی گسترده برای فراگیرشدن بیمه در کشور بهویژه در حوزه کشاورزی، دام و طیور را ضروری دانست و گفت: دولت قادر نیست در همه شرایط بحرانی خسارات بهرهبرداران را جبران کند؛ بنابراین باید فرهنگ بیمه را هر چه بیشتر رواج داد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور نیز در این دیدار فعالیت بیش از ۳۶ هزار دانشآموخته دامپزشکی در بخش دولتی و خصوصی کشور را یادآور شد و تصریح کرد: رصد روزانه ۱۴۰ تا ۱۸۰ بیماری دام و طیور که بسیاری از آنها بین دام و انسان مشترک است، جزو وظایف روزانه و معمول همکاران است و همینکه بهجز آنفلوانزای پرندگان، هماکنون طغیان و شیوع گسترده دیگر بیماریها را در کشور شاهد نیستیم، تلاش شبانهروزی این افراد را نشان میدهد.
علیرضا رفیعی لزوم نگاه تمامعیار و همهجانبه مسئولان به مسائل حوزه بهداشت را گوشزد کرد و ادامه داد: شیوع آنفلوانزای پرندگان اهمیت کار دامپزشکی را به همگان نشان داد و در نشست اخیر ستاد ملی آنفلوانزا هم که به ریاست معاون اول رئیسجمهوری برگزار شد، دستورات خوبی برای کمک به دامپزشکی صادر شد.
وی افزود: برای اینکه سال آینده طغیان دوباره این بیماری را نداشته باشیم، برنامههای پیشگیرانهای در دستور کارداریم که البته اعتبار محور است و سازمان دامپزشکی باید به امکانات و منابع موردنیاز برای واکنش سریع در مواجهه با این قبیل مخاطرات مجهز شود.
نظر شما