پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۲۱ آذر ۱۳۸۵، ۱۳:۰۳

رویترز منتشر کرد:

نکات اصلی پیش نویس جدید قطعنامه ضدایرانی غرب

رویترز نکات اصلی پیش نویس قطعنامه هشت صفحه ای غرب برای اعمال تحریمهایی علیه برنامه هسته ای صلح آمیز ایران را منتشر کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس گزارش رویترز، در پیش نویس این قطعنامه به بند 41  فصل 7 منشور سازمان ملل متحد  که اجرای آن را الزام آورمی کند، اما اقدام نظامی را مستثنی می کند، استناد می کند.

- همه کشورها باید مواد و فناوری را که می تواند به فعالیتهای مربوط به راکتور آب سنگین یا بازفرآوری و غنی سازی یا به توسعه سیستمهای پرتاب تسلیحات هسته ای ایران کمک می کند ، ممنوع کنند . این ممنوعیت درزمینه صادرات و واردات اعمال می شود .

- کشورهای خاص می توانند از قضاوت خود در ممنوعیت آیتمهای دو منظوره در صورتی که به فعالیتهای هسته ای ممنوعه ایران کمک کنند ، استفاده کنند ، اما باید کاربرد و مکان آنها بازبینی شود و به اطلاع کمیته تحریمهای شورای امنیت برسد .

- تجهیزات برای راکتورهای آب سبک و اورانیوم با درجه غنی شده پایین درعناصر سوخت هسته ای انباشه شده دراین پیش نویس مستثنی شده است (راکتور آب سبک 800 میلیون دلاری که روسیه هم اکنون در حال احداث در بوشهر است، مستثنی شده است ).

- اعمال ممنوعیت سفر و ضبط بودجه و داراییهای مالی متعلق یا تحت کنترل شرکتها و افراد مرتبط با برنامه موشکی یا هسته ای ایران .

- این محدودیتها 11 سازمان و 12 فرد را هدف قرار داده است که شامل سازمان انرژی اتمی ایران و شرکتهای طرف معامله با برنامه های سانتریفوژ ، راکتور آب سنگین اراک و سایت آزمایشی غنی سازی اورانیوم نطنز است .

- افراد نامبرده شامل معاون رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در امور تحقیق و توسعه و مقامات مرتبط با سایتهای اراک و نطنز و رئیس دانشگاه فناوری دفاعی مالک اشتر است .

- از کشورها خواسته می شود از تدریس و آموزش تخصصی به اتباع ایرانی در زمینه هایی که ممکن است آموزش فعالیتهای هسته ای ممنوعه را توسعه دهد، جلوگیری کنند .

- تحریمها در صورتی می توانند لغو شوند که محمد البرادعی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی مشخص کند که ایران فعالیت اورانیوم خود را معلق و تلاشها برای تولید یک راکتور انرژی هسته ای آب سنگین را متوقف کرده و به مذاکرات بازگشته است . وی ظرف 60 روز پس از تصویب قطعنامه ،  گزارش خود را ارائه خواهد داد . 
کد خبر 420072

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha