به گزارش خبرنگار مهر، سیدعلی آقازاده ظهر چهارشنبه در جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوای کلانشهر اراک با اشاره به بازدید از کارخانه آلومینیوم سازی اراک و اقدامات انجام شده در راستای رفع آلودگی ها اظهار داشت: اکنون زمان آشتی دادن مردم با کارخانه ای که به مدت ۱۰ سال با مردم قهر است فرا رسیده، شرایط فعلی این کارخانه بسیار دشوار است و باید با هماهنگی، همدلی و هم فکری مشکلات موجود را برطرف سازیم و بکوشیم تا بیهوده بر استرس مردم نیفزاییم.
استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: رشد آمار سرطان در استان مرکزی سه درصد بیشتر از میانگین کشوری برآورد شده اما تمام این سه درصد افزایش به آلودگی هوا ارتباط ندارد، منشاء پیداش سرطان ها سایر آلودگی ها اعم از آلودگی تغذیه نیز می تواند باشد.
آقازاده تصریح کرد: یکی از مصوبات این جلسه صدور مجوز بازدید گروه ها، سمن ها، مجموعه های علمی و تخصصی با تائید کارگروه از محیط کارخانه آلومینیوم سازی و تهیه گزارش از این مجموعه است اما نتایج و گزارشات تهیه شده از این بازدیدها تنها باید در کارگروه آلودگی هوا به نقد و بررسی گذاشته شوند و بدون کارشناسی، رسانه ای کردن این دستاوردها خطا محسوب می شود.
وی ادامه داد: از تمامی مجموعه های علمی و تخصصی اعم از دانشگاه علوم پزشکی، فنی، صنعتی، سمن ها، مجموعه صنعت، معدن و تجارت و سایرین دعوت به عمل می آوریم تا به مطالعه معضل آلودگی هوای شهر اراک و تعیین درصد سهم هریک از منشاء های آلودگی بپردازند.
استاندار مرکزی عنوان کرد: از مجموعه آلومینیوم سازی اراک انتظار داریم آخرین دیگ های باقی مانده راه هم هرچه سریعتر تعویض کنند، تاکنون بیش از ۷۸ دیگ به صورت تدریجی تعویض شده اند، متاسفانه در برخی از اقدامات دچار سوء مدیریت و یا به تعبیر دیگر دچار ضعف مدیریت شده ایم و اکنون باید به جبران آنها بپردازیم.
آقازاده خاطرنشان کرد: مردم در بسیاری از موارد حق دارند که گلایه مند باشند و مسئولان موظفند برای آنها تلاش کنند، همچنین با وجود تمام مشکلات فعلی، منابع محدود و رکود اقتصادی اگر مدیریتی صحیح اعمال شود می توانیم پیشرفت مطلوبی داشته باشیم.
وی بیان کرد: مقرر شد تا احداث واحد آندسازی با صرف مبلغی حدود ۱۰۰ میلیون یورو و به مدت ۳۰ ماه به انجام برسد که در این راستا یک شرکت خارجی تصمیم دارد پروژه را به صورت فاینانس عملیاتی کند و از مدیرعامل این مجموعه درخواست داریم از هیچ اقدامی دریغ نکند.
استاندار مرکزی ابراز داشت: مجموعه آلومینیوم به تهیه برنامه ای بلند مدت در راستای کاهش آلودگی هوای کلانشهر اراک از محل صرفه جویی این شرکت در امر جنگلکاری اطراف مجموعه و در سطح شهر اراک اقدام کند.
نظر شما