۲۴ آذر ۱۳۸۵، ۱۲:۴۴

نشست "واتیکان و حیات اجتماعی آن" در قم برگزار شد

دومین نشست تخصصی گروه علوم سیاسی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با موضوع "واتیکان و حیات سیاسی اجتماعی آن در دنیای معاصر" با حضور پژوهشگران و سخنرانی سفیر سابق ایران در واتیکان دیروز در قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رسا،  حجت ‌الاسلام مصطفی بروجردی سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در واتیکان در دومین نشست تخصصی گروه علوم سیاسی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی که با موضوع « واتیکان و حیات سیاسی اجتماعی آن در دنیای معاصر» برگزار شد، با بیان اینکه دستگاه معنوی در اسلام و مسیحیت دو دستگاه مختلف فکری، اعتقادی، فلسفی، سیاسی و اجتماعی است، اظهار داشت: حتی تعابیر و معنای واژگان نیز در این دو دستگاه معنی متفاوتی دارند، چنانچه در اسلام واژه مقدس برای یک امر ارزشمند به کارمی ‌رود در حالیکه مقدس در مسیحیت به معنای امری است که دارای حریم است و نمی ‌توان وارد مباحث آن شد.

وی افزود: واتیکان به عنوان یک نهاد برتر کلیسای کاتولیک که امر ساماندهی آن را نیز بر عهده دارد قابل توجه است که سابقه ‌ای دو هزار ساله را پشت سر گذاشته است.

این محقق و پژوهشگر افزود: مسیحیت پس از آنکه توسط پطرس و پولس از فلسطین در دهه سوم مسیحیت وارد رم شد سه سال طول کشید تا به عنوان دین رسمی در رم شناخته شود که پس از رسمیت یافتن نیز در گسترش خود با چالشهایی مواجه شد.

وی از جدایی کلیسای ارتدکس در قرن یازدهم میلادی و جدایی کلیسای پروتستان در قرن 16 میلادی به عنوان دو چالش بزرگ مذهبی در طول دوره فعالیت کلیسای کاتولیک نام برد و گفت: هر چند امروز شاهدیم در میان این سه شاخه بزرگ مسیحی شاخه‌های دیگری نیز پدید آمده‌ اند.

حجت ‌الاسلام بروجردی با اشاره به اینکه ویژگیهای عمده کلیسای کاتولیک تمرکزگرایی در حاکمیت آن عصمت پاپ و خرید و فروش آمرزش گناهان بود که این ویژگی‌ها و برخی امتیازات سبب اختلاف در کلیسای کاتولیک در طول دوران فعالیت خود بوده است، اظهار داشت: از قرن 16 میلادی به بعد شاهد تغییر رفتار تدریجی در کلیسای کاتولیک هستیم، خصوصا اینکه شاهد پدید آمدن دولتهای مستقل در اروپا و کاهش قدرت سیاسی کلیساها بوده ‌ایم. هر چند این کاهش قدرت سیاسی در عرصه اجتماعی شکل نگرفت و حتی قدرت اجتماعی کلیسا افزایش نیز یافت.

سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در واتیکان تصریح کرد: واتیکان امروز به لحاظ اینکه سازمان بین المللی ساماندهی کلیسای کاتولیک در جهان با جمعیتی بالغ بر یک میلیارد نفر است، حائز اهمیت می ‌باشد نه به خاطر وسعت و یا جمعیت خود واتیکان. واتیکان امروز دارای 2 میلیون کشیش، هشتصد هزار راهبه، چهار صد هزار راهب، هزار دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی و سه هزار سمیناری (حوزه علمیه کاتولیک) را تحت پوشش دارد.

وی افزود: در سال 1962 میلادی کلیسای کاتولیک برای بررسی موضوع ورود به دنیای مدرن با حضور دو هزار نفر از برجستگان کاتولیک و حتی غیر کاتولیک به مدت سه سال تشکیل جلسه داد که محصول آن سندی در بیش از هزار برگ شد که پرسش اصلی این جلسه آن بود که در آستانه هزاره سوم چگونه باید به جهان جدید وارد شد؟

حجت ‌الاسلام دکتر بروجردی تصریح کرد: امروز کلیسا از هر امکان و وسیله جدیدی برای گسترش خود بهره می‌گیرد چنانچه امروز ده‌ها هزار سایت اینترنتی و ده‌ها شبکه رادیویی و تلویزیونی برای کاتولیک تبلیغ می‌کنند.

کد خبر 421461

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha