پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۱۵ آذر ۱۳۸۲، ۱۳:۲۱

در امريكا بر پا مي شود

نمايشگاهي از آثار تاريخ عكاسي ايران

نمايشگاهي از آثار تاريخ عكاسي ايران

به منظور شناخت بهتر تاريخ عكاسي جهان ، آثار عكاسي آنتوين سوروگين ، عكاس ارمني دوران قاجار ، در امريكا به نمايش گذاشته مي شود .

اثر آنتوان سوروگين از بازار مقابل يك مسجد در سال 1900ميلادي در ايران

به گزارش خبرنگار هنري " مهر" ، موزه هنرويليامز كالج از 20 دي ماه (10 زانويه ) نمايشگاهي از آثار عكاسي آنتوان سوروگين برپا مي كند تا به اين وسيله ، امكان مطالعه دقيق اثار اين هنرمند را براي متخصصين هنر امريكا و عموم علاقه مندان فراهم كند . آثاري كه در اين نمايشگاه به نمايش گذاشته خواهند شد ، عمدتاً از مجموعه  گالرى هنر فرير (Freer ) وابسته به انستيتو اسميتسونيان  به امانت گرفته شده است .برپايي اين نمايشگاه  با تلاش هاى گالرى آرتور ام سكلر Arthur M. Sackler براي فراهم آوردن زمينه لازم  برپايي آن مقدور شده است .

آنتوان سوروگين در سال 1830 ميلادي به دنيا آمد  و درسال 1933 چشم از جهان فرو بست . اين هنرمند بين سالهاي 1870 تا 1930 د رايران به عكاسي مشغول بود . هرچند كه اين هنرمند از هنرمندان تاثير گذار و مهم در تاريخ عكاسي ايران و جهان به شمار مي رود اما بايد دانست كه تعداد زيادي از آثار وي در زمان حياتش و به هنگام انقلاب مشروطه و همچنين آشوب هاي شهري تغيير خاندان پادشاهي ايران از قاجار به پهلوي از بين رفت .

د رحال حاضر آرشيو گالري هنري فرير با در اختيار داشتن بيش از هفتصد اثر از اين هنرمند شامل بيش از 650 نگاتيو شيشه اي و 140 عكس اصل داراي املاح نقره بزرگترين آرشيو عكس اين هنرمند در خارج از ايران است . پيش از اين آثار اين هنرمند درخارج از ايران از طريق يك نمايشگاه كوچك در گالرى آرتور ام سكلر در به بازديد كنندگان قرن بيستم معرفى شد و سپس در يك نمايشگاه دوم و در نشريه 1999 اين گالرى بنام "سوروگين و تصوير ايران: عكس هاى ايران، 1870-1930" بيشتر مورد توجه قرار گرفت . اين نشريه 124 صفحه اى شامل عكس هاى زيادى است كه تا آن زمان هرگز در هيچ نشريه اى منتشر نشده بود و آثار سوروگين را از ديدگاههاى مختلفى مورد نقد و بررسى قرار داده است .

شايان ذكر است در داخل كشور در  نمايشگاه عكسهاي دوره قاجار كاخ گلستان كه به مدت چهار روز از 30 مهر ماه  برگزارشد ، تعداد 33عدد از عكسهاي مربوط به اين عكاس دوره قاجار و  28 قطعه عكس  از ساير عكاسان دوره قاجاريه در معرض ديد عموم قرار گرفت .

 درحال حاضر موسسه اسميتسونيان مجموعه آثار و اسناد مربوط به اين هنرمند را به شكل سي دي منتشر كرده است . اين موسسه درحال حاضر سرگرم فراهم كردن امكانات عرضه اين آثار از طريق اينترنت است تا امكان دسترسي علاقه مندان از هرجاي دنيا به آثار اين هنرمند مهم تاريخ عكاسي جهان  از طريق رايانه هاي شخصي فراهم شود .


 

کد خبر 42178

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha