۲۵ آذر ۱۳۸۵، ۰:۴۳

/ گزارش خبری- تحلیلی مهر از "نتایج اولیه - احتمالی" انتخابات شوراها /

نوار پیروزی های اصولگرایان ادامه یافت ؛ ائتلاف بزرگ اصولگرایان 8 کرسی؛ رایحه خوش خدمت 4 کرسی ، اصلاح طلبان 3 کرسی

نوار پیروزی های اصولگرایان ادامه یافت ؛  ائتلاف بزرگ اصولگرایان 8 کرسی؛ رایحه خوش خدمت 4 کرسی ، اصلاح طلبان 3 کرسی

خبرگزاری مهر - گروه سیاسی : بر اساس برآوردهای اولیه انتخابات شوراها ، حدود 8 نفر از اعضای ائتلاف بزرگ اصولگرایان از جمله :مهندس چمران، مرتضی طلایی و رسول خادم در راس منتخبان تهرانی حضور دارند و 4 نفر نیز از اعضای ائتلاف رایحه خوش خدمت ( مهرداد بذرپاش و پروین احمدی نژاد) در جایگاههای بعدی قرار دارند و سه نفر نیز از لیست اصلاح طلبان به شورای شهر سوم راه یافته اند و بدین ترتیب عملا لیستی "ترکیبی" از اصولگرایان پیروز میدان شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، با پایان رای گیری انتخابات شوراها وخبرگان درکلیه شعبات اخذ رای در سراسر کشور درساعت 22 امشب، بلافاصله گمانه زنی ها و مشاهدات پراکنده ناظران منجر به طرح  نتایج "اولیه -احتمالی" این انتخابات مهم شده است.

بر پایه این گمانه زنی ها  که بر انتخابات خبرگان و شورای اسلامی شهر تهران تمرکز یافته، می توان بطور کلی گفت : نوار پیروزی های  "اصولگرایان"  در این انتخابات نیز تقریبا تکرار شده است.

بر پایه این گمانه زنی ها  که بر انتخابات خبرگان و شورای اسلامی شهر تهران تمرکز یافته می توان بطور کلی گفت: نوار پیروزی های  "اصولگرایان"  در این انتخابات نیز تقریبا تکرار شده است

نتایج اولیه -احتمالی انتخابات شوراها نشان می دهد دو لیست  "ائتلاف بزرگ اصولگرایان" و " رایحه خوش خدمت" با فاصله متراکمی از هم،  اکثر کرسی های شورای شهر را بدست آورده اند.

 بر اساس  نتایج اولیه انتخابات شوراها ، حدود  8 نفر از اعضای ائتلاف بزرگ اصولگرایان از جمله : "مهندس چمران، مرتضی طلایی و رسول خادم "در راس منتخبان تهرانی حضور دارند و 4 نفر نیز از اعضای ائتلاف رایحه خوش خدمت ( مهرداد بذرپاش و پروین احمدی نژاد) در جایگاههای بعدی قرار دارند و  سه نفرنیز ازلیست اصلاح طلبان به شورای شهر سوم راه یافته اند و بدین ترتیب عملا لیستی " ترکیبی" از اصولگرایان پیروز میدان شده اند.

براین اساس اطلاعات و گزارشهای رسیده ازمجموع 15 کرسی شورای شهر تهران، "ائتلاف اصلاح طلبان"  تنها موفق به کسب 3 کرسی شورای شهر شده که این موضوع به معنای تحقق اقلیتی مطلق در شورای سوم  است.

* * *

 اما انتخابات 24 آذر حاشیه های تازه و منحصر به فردی هم داشت؛ انتخابات 24 آذر، اولین تجربه "تجمیع" برای وزارت کشور دولت نهم بود، ابتکاری که دولت نهم آن را وارد عرصه فرهنگ سیاسی کشور کرد، اما مهمترین حاشیه این رقابت، بروز برخی ناهماهنگی های تاسف بار و البته مخرب بین "هیات نظارت" و "وزارت کشور" به عنوان مجری انتخابات  در خصوص "نحوه شمارش آراء" بود.

 روز 21 آذرماه ( سه روزمانده به انتخابات ) اخباری درمحافل رسانه ای مبنی بر تغییر رویه شمارش آراء (تغییر شیوه شمارش از دستی به رایانه ای)  شنیده شد، بر این اساس  صندوق های رای باید بر خلاف نص صریح قانون انتخابات برای شمارش آرا از شعبه های اخذ رای به مکان دیگری منتقل می شد، البته این خبر بلافاصله توسط علی اصغرکار اندیش مدیر کل انتخابات وزارت کشور تکذیب شد اما این پایان ماجرا نبود.

با وجودی که صورت منطقی مساله این بود که بستر قانونی و تعامل لازم برای این تغییر رویه قبل از اعلام این تصمیم، انجام می شد اما  در طول روز جمعه،  مخاطبان رسانه ها و خبرگزاری ها بارها و بارها شاهد کشمکش های لفظی و تناقض های گفتاری مسئولان وزارت کشور و هیات نظارت در مورد نحوه شمارش آراء بودند

"آقا تقی" فرماندار تهران ،  ظهر سه شنبه 21 آذر ماه در نشستی خبری با حضور نمایندگان احزاب و گروه های سیاسی خبر از "شمارش رایانه ای آرا"  داد، نکته قابل تامل اینکه این تصمیم بدون اطلاع و هماهنگی "هیات نظارت" اعلام شد.

 فلاحت پیشه و رشید جلالی اعضای هیات نظارت همان روز از این تصمیم اظهار بی اطلاعی کردند، اما با وجودی که صورت منطقی مساله این بود که بستر قانونی و تعامل لازم برای این تغییر رویه قبل از اعلام این تصمیم، انجام می شد، در طول روز جمعه،  مخاطبان رسانه ها و خبرگزاری ها بارها و بارها شاهد کشمکش های لفظی و تناقض های گفتاری مسئولان وزارت کشور و هیات نظارت در مورد نحوه شمارش آراء بودند.

آفت "ناهماهنگی رسانه ها و دولت"  این بار نصیب  خبرگزاری فارس شد و خبرنگار و عکاس این خبرگزاری از حضور در ستاد انتخابات و پوشش اخبار مهمترین واقعه سیاسی کشورمحروم شدند، در زنجان نیز اتفاق مشابهی افتاد و خبرنگاران از پوشش خبری ستاد انتخابات زنجان بازماندند.

اما در تهران بازهم عده ای در نمازجمعه تهران حاشیه آفرین شدند و سعی کردند از فرصت تجمعات نماز جمعه برای تبلیغ نامزد مورد علاقه خود و تخریب رقبای انتخاباتی خود استفاده کنند.

با توجه به مشاهدات میدانی خبرنگاران مهر وضعیت لیست اصلاح طلبان در برخی از "حوزه های اخذ رای در مناطق شرقی تهران" مطلوبیت چندانی نداشته و در این حوزه ها هم ترکیبی از دو لیست رایحه خوش خدمت و اصولگرایان بیش از سایر لیست ها مورد اقبال قرارگرفته و درهمین چارچوب به نظر می رسد نفرات شاخص این دو لیست همچون مهندس مهدی چمران و مهرداد بذرپاش آراء بالایی را در این مناطق در تهران کسب نمایند.


همچنین تبلیغات لیست موسوم به رایحه خوش خدمت با استفاده از عکس های دکتر احمدی نژاد به طرز محسوسی در محلات جنوبی شهر تهران و به خصوص "نازی آباد" خودنمایی می کرد.

اما از سوی دیگر کمرنگ بودن تبلیغات گروهی و حزبی و تبلیغ لیست‌ها و ائتلاف ها  انتخاباتی در مناطق شمالی شهر تهران محسوس بود و تبلیغات فردی و چهره های گمنام نمای غالب تبلیغات در این مناطق شهر تهران بود. 

مشاهدات خبرنگاران مهر حاکی است، تمایل برای رای دادن به صورت " لیستی" در مناطق جنوبی شهر تهران بیشتر بود  و به نظر می رسد در این مناطق،  دولیست اصلی صولگرایان در صدر انتخاب مردم باشند.

در برآوردهای انتخابات خبرگان نیز بر اساس اطلاعات غیررسمی اما موثق، آرای آیت الله هاشمی رفسنجانی قابل توجه بوده و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در صدر آرای مردم تهران قرار گرفته است.  

کد خبر 421891

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha