به گزارش خبرنگار مهر، ژیمناستیک به عنوان یک رشته پایه برای سومین بار در بازیهای آسیایی دوحه قطر مجوز حضور گرفت. اما این بار در حالی به مصاف حریفان قدر خود در سطح آسیا می رفت که چهار سال را بدون رئیس و رهبر سپری کرده بود. محتشمی رئیس جدید این فدراسیون بعد از دریافت این کرسی در شهریور ماه سال 85 این قول را به صراحت به خانواده ورزش کشور داد که ژیمناستیک ایران امسال یک شاهکار به خرج می دهد.
پیش بینی محشتمی و دستیارانش در فدراسیون جدید ژیمناستیک قرار گرفتن در بین هشت تیم برتر آسیا و راهیابی حداقل یک ورزشکار در بخش فینال بازیها بود که این مهم در بازیهای دوحه قطر به تحقق پیوست. البته در پیش بینی های انجام شده محمد رمضانی و بابایی از همه بیشتر شانس حضور در بین فینالیستها را داشتند و در بخش تیمی نیز پیش بینی های در حد حفظ رتبه نهمی آسیا بود.
ژیمناستیک ایران با هدف تجربه وارد دوحه شد، البته این سومین حضور این رشته در این مسابقات بود. سابقه شرکت تیم ژیمناستیک ایران در بازیهای آسیایی برمی گردد به سالهای 1974 در تهران و 1998 در بازیهای آسیایی بانکوک که در هر دوی آنها بدون دستیابی به مدال و راهیابی به مرحله فینال سپری شد و تنها دستاورد ما از حضور دررقابتها تماشای هنرنمایی های کشورهای شرقی بوده است.
فدراسیون ژیمناستیک امسال یک موفقیت دیگر را هم سپری کرده بود و آن حضور در مسابقات آسیایی هند و کسب رتبه نهم در بین 22 کشور بوده است. این درحالی بود که قبل از این تیم ایران در بین 15 کشور آسیایی به رتبه ای بهتر از سیزدهمی دست نمی یافت.
تیم ژیمناستیک ایران در بازیهای آسیایی دوحه قطر در بخش تیمی عنوان هشتم را از آن خود کرد و توانست رکورد خود را هم بهبود بخشد با این نتیجه تیم ایران توانست یک پله صعود را در رنکینگ آسیایی خود ثبت کند. این تیم با امتیاز 100/329 بعد از تیمهای قدری چون چین، کره، ژاپنه، چین تایپه، قزاقستان، مالزی در رده هشتم ایستاد.
حمیدرضا بابایی یکی از شانسهای ایران برای حضور در دیدارهای فینال دار حلقه بود . این ورزشکار کشورمان در بخش مقدماتی بازیها در تمامی شش وسیله حضور موفقی داشت و توانست برای اولین بار با کسب رکورد 600/82 و بهبود رکورد دو نمره ای در تیم ملی جواز ورود به مرحله فینال بازیهای رشته دار حلقه را دریافت کند.
هادی خناری نژاد نیز در تمامی شش وسیله شرکت کرد و توانست با کسب امتیاز 250/82 و بهبود رکورد ایران از امتیاز 79 به عنوان بیست و چهارم را بدست آورده ولی در مجموع از راهیابی به دیدارهای قهرمان قهرمانان بازماند. محمد رمضان پور نیز که در مسابقات آسیایی هند یکی از فینالیست های تیم ملی در تک وسیله بود با رکورد 100/82 امتیاز و احتساب خطاهای بیشتر درجدول رده بندی بعد از خناری نژاد، عنوان بیست وپنجم را کسب کرد.
وحید ایزدفر دیگر ژیمناست کشورمان در این بازیها با کسب 41 امتیاز جایگاهی بهتر از هفتاد و یکم را بدست نیاورد. گائینی هم با وجود اینکه پیش بینی در خصوص بهترین نتیجه تیم در رشته حرکات زمینی را به اثبات رساند، اما در نهایت با دریافت 40 امتیاز در مجموع 6 وسیله در جدول رده بندی نهایی مسابقات جایگاه هفتاد وسوم را به خود اختصاص داد.
دراین رقابتها، تیم چین که پیش از این در بازیهای بوسان کره جنوبی در مقام سوم تیمی جای گرفته بود، موفق شد با استفاده از ورزشکاران المپیکی خود 100/377 امتیازکسب کرده و عنوان قهرمانی را از آن خود کند. تیمهای ژاپن و کره جنوبی هم به ترتیب عناوین دوم و سوم را به دست آوردند.
در رقابتهای تیمی بعد از تیمهای چین، ژاپن وکره جنوبی کشورهای کره شمالی، قزاقستان، چین تایپه، مالزی، ایران، سوریه، ازبکستان، هند، سریلانکا، کویت، ویتنام مقامهای چهارم تا چهاردهم را از آن خود کردند. کشورهای اردن، قطر، تایلند، پاکستان، فیلیپین، عربستان نیز با کمترین شرکت کننده در بخش مردان امتیاز قابل توجه ای رابرای قرارگرفتن در رده بندی بدست نیاوردند.
دراین بازیها ورزشکار چینی با نام یانگ وی مدال برنز دوره قبل بازیها را تبدیل به مدال طلا کرد تا بتواند دومین مدال طلای خود را در بازیهای آسیایی به ثبت برساند. یانگ پیش ازاین در بازیهای دو دوره گذشته در سالهای 1994 و 1998 مدال طلای ژیمناستیک را برای کشورش به ارمغان آورده بود. بعد از یانگ چینی، تومیتا هیروکی ازکره جنوبی و چن بینگ از چین مدالهای نقره و برنز را از آن خود کردند.
هرچند این رشته موفقیت های خوبی را در عرصه بین المللی برای خود ثبت کرده است اما هنوز راه درازی برای پیشرفت دارد و حتی به نظر می رسد در برخی از امور مربوطه درفدراسیون کارها به کندی و با برنامه ریزی عجولانه صورت می گیرد. اما این پیشرفت بین المللی برای ژیمناستیک ایران می تواند انگیزه زیادی را به ورزشکاران و علاقه مندان برای ادامه این راه سخت بدهد.
فدراسیون باید از پس سرمایه گذاری بیشتری را روی سنین پایه انجام دهد تا بتواند در بازیهای آینده نتیجه بگیرد. حضور مربیان به روز برای حرفه ای ها و خرید تجهیزات جدید هم می تواند کمک شایانی به رشد این رشته مادر و پایه در کشور نماید. فدراسیونی که تمام وقت و سرمایه خود را در چند ماه گذشته روی بازیهای آسیایی دوحه گذاشته و حتی با دقت نظر کمی رقابتهای لیگ خود را برگزار می کند باید دیدگاه خود را برای ایجاد یک تحول در پایگاههای اصلی ورزش یعنی رشد ژیمناستیک در مدارس، دانشگاهها و باشگاهها و رشد بعد قهرمانی این رشته تغییر دهد تا بتواند موفقیت های خود را روز به روز افزون تر کند.
نظر شما