پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲ دی ۱۳۸۵، ۱۰:۱۴

ستون "دیدار اول" امروز روزنامه جام جم / نوشته بیژن مقدم/

ملاحظاتی بر یک مصوبه

ملاحظاتی بر یک مصوبه

مجلس شورای اسلامی ، چهارشنبه گذشته (85.9.29) بند 4 ماده 28 قانون انتخابات مجلس را با تغییراتی به تصویب رساند.

براساس این مصوبه - که با 160 رای موافق همراه بود- داشتن حداقل مدرک فوق لیسانس یا معادل آن برای نامزدهای نمایندگی مجلس الزامی است. البته در این مصوبه کسانی که از سابقه نمایندگی در دوره های گذشته برخوردار باشند، استثنا شده و نیازی به داشتن مدرک تحصیلی ندارند.
1- اصل این موضوع که مجلس به عنوان مرکز قانونگذاری در تمام حوزه ها باید از لحاظ کارشناسی و علمی از سطحی شایسته و قابل اتکا برخوردار باشد، ممدوح و پذیرفتنی است ، اما باید آثار چنین مصوباتی را در میزان مشارکت مردم نیز بررسی کرد. به طور طبیعی هر قدر شرایط سختگیرانه تری برای نمایندگی مجلس بگذاریم ، دایره حضور افراد را محدودتر کرده ایم.
2- این که مجلس در مصوبه خود و حتی در قانون قبلی (و موجود) مصوب 78.9.7 کسانی را که دارای سابقه نمایندگی هستند، از برخورداری سطح حداقلی تحصیلات معاف دانسته ، می تواند اقدامی تبعیض آمیز تلقی شود. برخی نمایندگان مدافع این بخش از مصوبه گفته اند، تجربه نمایندگی بسیار ارزشمند و مفید است و در حقیقت می تواند معادل همان مدرک حداقلی تلقی شود. این سخن منطقی است ، اما سوال این است که آیا تنها تجربه نمایندگی مجلس می تواند جایگزین مدرک لیسانس یا فوق لیسانس شود؟ آیا ما وزیرانی نداشته ایم که سالها یک وزارتخانه را با مدرک لیسانس یا پایین تر از آن اداره کرده اند؟ آیا سابقه ممتد فرمانداران و استانداران - که با همه زوایای یک کار بزرگ اجرایی و تا حدی تقنینی آشنا هستند - نمی تواند مانند نمایندگی مجلس محل اعتبار و اعتنائ باشد؟ به نظر می رسد، مجلس هفتم با توجه به رویکرد اصولگرایانه اش باید به این مهم توجه کند و دایره استثنائات خود را از حوزه نمایندگی با بحثهای کارشناسانه به حوزه های دیگر نیز تسری بخشد تا روح عدالتخواهی خود را در مصوبه نمایان سازد.
3- با توجه به این که در قانون فعلی انتخابات مجلس شورای اسلامی (فصل سوم ، ماده 28 که در تاریخ 78.9.9 به تایید شورای نگهبان رسیده) داشتن حداقل مدرک فوق دیپلم یا معادل آن برای نمایندگی بیان شده ، مجلس می تواند ضمن توجه به مسائل مذکور در بند 2 مقاله ، آن را به سطح کارشناسی (لیسانس) افزایش دهد. توجه به این نکته ضروری است که به دلیل بالا رفتن آگاهی های مردم ، توجه آنان به افراد تحصیلکرده روبه فزونی است و مردم نیز با رای خود این فرصت را به اندیشه های کارآمدتر خواهند داد، ضمن آن که مجالس دوره های بعد فرصت دارند به موازات برخورداری مردم از تحصیلات تکمیلی و عالی ، این سطح را نیز افزایش دهند.
کد خبر 425216

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha