پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

پژوهشگر پژوهشگاه صنعت نفت خبر داد :

تلاش پژوهشگران ایرانی برای تولید گل حفاری حاوی نانومواد

تلاش پژوهشگران ایرانی برای تولید گل حفاری حاوی نانومواد

کاربرد فناوری نانو در فرمولاسیون گل حفاری در دستور کار پژوهشگاه صنعت نفت قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس سلطانیان مسئول پروژه کاربرد فناوری نانو در سیالات حفاری گفت: این فناوری به دلیل گستردگی کاربرد و تاثیر گذاری بر سایر بخش های صنعت یک فناوری استراتژیک برای کشور محسوب می شود.

وی اضافه کرد : برای توجه جدی تر به این موضوع، ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با دستور رئیس جمهور تشکیل شد و پژوهشگاه صنعت نفت در راستای این سیاست، فعالیت های جدیدی را در غالب طرح نانو آغاز کرد به طوری که واحد پژوهش حفاری  که یکی از زیر مجموعه های مرکز مطالعات اکتشاف و تولید پژوهشگاه است استفاده از فناوری نانو را برای بهبود خواص سیمان و سیالات حفاری در دستور کار خود قرار داد.

سلطانیان خاطرنشان کرد: سیالات حفاری برای اهداف مختلفی مثل انتقال کنده های حفاری از زیر مته به سطح ، اعمال فشار کافی به دیواره چاه به منظور حفظ پایداری دیواره و ممانعت از جریان سیالات سازندهای مختلف زیر زمین به داخل چاه و روانکاری و خنک کردن مته و رشته حفاری در یک عملیات حفاری دورانی در صنعت نفت و گاز به کار رفته است.

وی افزود : متخصصین واحد پژوهش حفاری در نظر دارند تا با استفاده از پنتونیت در مقیاس نانو به سیال حفاری بهتری از نظر خواص رئولوژیکی ، وزن ، پایداری بیشتر در مقابل آلاینده ها ، پایداری بیشتر در مقابل تغییرات دما و فشار و ... دست یابند . این پروژه در حال اجراست و امیدواریم به نتایج بسیار ارزنده ای دست یابیم.

کد خبر 425278

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha