به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا شریفی با اشاره به عوارض پرداختی به کلیه شهرداریها و دهیاریهای استان از محل وصول ارزش افزوده، گفت: در سال ۱۳۹۶، مبلغ ۴۰۸۲ میلیارد ریال عوارض مربوط به مالیات بر ارزش افزوده در استان وصول شده و جهت اجرای طرح های عمرانی به حساب شهرداریها و دهیاریهای استان واریز شده است.
شریفی با بیان اینکه سهم بیش از ۲۰۰۰ شهرداری و دهیاری استان از محل دریافت ۳ درصد عوارض ارزش افزوده در مقایسه با سال قبل رشد داشته است، گفت: در طول سال ۱۳۹۶ مالیات و عوارض پرداختی به حساب شهرداریها و دهیاریهای استان، نزدیک به ۴۰۸ میلیارد تومان بوده که نسبت به سال قبل، ۲۱ درصد افزایش نشان میدهد و این مبلغ بین بیش از ۲۰۰۰ شهرداری و دهیاری در سطح استان توزیع شده است.
وی نقش مالیات و عوارض پرداختی در توسعه و آبادانی شهرها را مهم دانست و افزود: از کل رقم پرداخت شده در سطح استان در سال ۱۳۹۶، سهم شهرداری تبریز یک هزار و ۱۳۶ میلیارد ریال بوده است که این جلوه ای از مشارکت مستقیم مردم در سازندگی و عمران شهرها را دارد و نحوه ارائه خدمات به شهروندان را بهبود می بخشد.
شریفی با بیان این که از محل ۳ درصد مالیات بر ارزش افزوده ۳۰ درصد عوارض در اختیار روستاها و ۷۰ درصد بر اساس سرانه جمعیت در اختیار شهرها قرار میگیرد، اظهار داشت: همچنین یک درصد از عوارض دریافتی نیز به بخش سلامت اختصاص مییابد که در سال ۱۳۹۶، مبلغ ۶۶۲ میلیارد ریال به این حوزه اختصاص یافته است.
مدیرکل امور مالیاتی آذربایجانشرقی هم چنین از نامگذاری پروژهها و مکانهای عمومی که از محل عوارض پرداختی احداث میشوند به نام مالیات خبر داد و گفت: مردم باید بدانند مالیاتی که پرداخت میکنند در کجا هزینه میشود که نامگذاری معابر و مکانهای مهم مانند خیابانها، بلوارها، زیرگذر و روگذرها، پارکها و... که از محل مالیاتها ساخته میشوند به نام مالیات، نقش بسزایی در افزایش مشارکت مردم در تحقق درآمدهای مالیاتی دارد.
وی افزود: در این راستا در شش شهر استان از جمله سراب، اسکو، ورزقان، هوراند، کلیبر و آبش احمد با همکاری شهرداری و شورای شهر، معابر عمومی به نام مالیات نامگذاری شده است.
شریفی با بیان اینکه درآمدهای مالیاتی میتواند به عنوان یک ابزار مالی و اقتصادی، کمک شایانی به توزیع مناسب ثروت در کشور نماید، گفت: با تحقق نامگذاری معابر به نام مالیات، مودیان نحوه هزینهکرد مالیات را خودشان میبینند و برایشان ملموس خواهد بود که موارد مصرف مالیات کجاست و نتیجه آن، مشارکت بیشتر مردم در پرداخت مالیات و ارائه خدمات با کیفیت و عادلانه تر و همچنین ارتقای سطح عمومی کیفیت زندگی هموطنان و همشهریان خواهد بود.
نظر شما