بهمن عبداللهی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره جزئیات نشست اعضای اتاق تعاون با رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: روز سه شنبه(دیروز) نشست مشترکی با حضور ریاست مجلس شورای اسلامی و تعدادی از نمایندگان فراکسیون تعاون برگزار شد تا مشکلات تعاون مرتبط با قوه مقننه مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
وی افزود: با توجه به اینکه رئیس مجلس شورای اسلامی می تواند در زمینه رفع موانع و چالش های قانونی بخش تعاون مساعدت کند این نشست به درخواست اتاق تعاون برگزار شد و رئیس مجلس نیز نظرات و راهکارهای خوبی پیشنهاد داد تا برخی از مشکلات بخش تعاون در حوزه قوه مقننه برطرف شود.
رئیس اتاق تعاون ایران افزود: مهمترین بحثی که در نشست مشترک با اعضای فراکسیون تعاون و رئیس مجلس مطرح شد مرتبط با عدم اجرای قوانین در این بخش بود؛ با توجه به اینکه یکی از ارکان و وظایف مهم مجلس شورای اسلامی نظارت بر حسن اجرای قوانین است و از طرفی بسیاری از قوانین مرتبط با بخش تعاون متاسفانه به مرحله اجرا درنیامده در این جلسه از آقای لاریجانی درخواست کردیم تا به کمیسیون های ذیربط دستور دهند که عدم اجرای قوانین را بررسی کنند.
وی با بیان اینکه مهمترین و محوری ترین قوانینی که در حوزه بخش تعاون اجرا نشده، قانون اجرای سیاست های اصل ۴۴ و سند توسعه بخش تعاون است افزود: هیچ کدام از این قوانین بالادستی تاکنون اجرا نشده در حالی که یکی از محوری ترین مباحث در اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی توانمندسازی بخش تعاون و بخش خصوصی برای به عهده گرفتن امور تصدی گری دولت است اما متاسفانه اقدامی در این زمینه انجام نشده است که به همین دلیل همچنان دولت بر اقتصاد کشور حاکم است و بخش های تعاونی و خصوصی در حاشیه قرار دارند.
رئیس اتاق تعاون ایران با بیان اینکه وضعیت افزایش سرمایه بانک توسعه تعاون از دیگر محورهای نشست اعضای اتاق تعاون با نمایندگان و رئیس مجلس شورای اسلامی بود، گفت: در قانون بودجه سنوات گذشته، مجلس دولت را مکلف کرده است تا برای حمایت از فعالیت های بخش تعاون و تامین مالی این بخش از محل فروش دارایی های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نسبت به افزایش سرمایه بانک توسعه تعاون اقدام شود اما این اتفاق در دو، سه سال اخیر رخ نداده است.
وی افزود: در نشست دیروز(سه شنبه)، همچنین مشکلات مرتبط با تامین اجتماعی و مسائل بیمه ای بویژه مشاغل حوزه فرش و صنایع دستی مطرح شد.
عبداللهی با تاکید بر اینکه در مجموع دغدغه های بخش تعاون در حوزه وظایف قوه مقننه در این نشست مشترک مطرح شد، افزود: بر این اساس آقای لاریجانی قول مساعد داد تا نسبت به پیگیری این موضوعات اقدام کند.
رئیس اتاق تعاون ایران ادامه داد: برای پیگیری مشکلات بخش تعاون مقرر شد کمیته ای مرکب از اعضای اتاق تعاون ایران و فراکسیون تعاون مجلس نسبت به پیگیری موضوعات مطرح شده اقدام کنند و گزارش آن به رئیس مجلس شورای اسلامی برای اتخاذ تصمیمات مناسب ارائه شود.
نظر شما