۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۲:۵۱

به همراه تصاویر؛

اوضاع بیمارستانهای غزه بعد از تشدید خشونتها

اوضاع بیمارستانهای غزه بعد از تشدید خشونتها

علیرغم کمبود منابع و قطعی مرتب برق، بیمارستان‏های غزه همچنان به کار خود ادامه می‎دهند و دراین‎میان، جمعه شلوغ ترین روز هفته برای کارکنان بیمارستانها است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دفتر صلیب سرخ جهانی در تهران، انتظار بر اینست که جمعه ها روز نماز جمعه و استراحت باشند. اما از زمان خشونتها در غزه، جمعه تبدیل به شلوغ ترین روز هفته برای کارکنان بیمارستانها شده است.

پرستاری می گوید: همه هفته منتظر جمعه هستیم و با خود فکر می کنیم، این جمعه چطور می گذرد.

تحت هر شرایطی، جمعه ها همه دکترها و پرستارها از صبح زود سر شیفت حاضر هستند. وسط عمل جراحی، اتاق عمل برای چند لحظه به طور کامل تاریک شد. فقط دو نمایشگر کوچک علایم حیاتی بیمار روشن بودند. وقتی برق آمد، کادر پزشکی به کار خود ادامه دادند.

چند هفته پیش و همزمان با افزایش خشونتها در منطقه مرزی غزه، حدود ۲ هزار زخمی نیازمند درمان اورژانسی بودند.

به گفته پزشکان و پرستاران، بحران اخیر زخم جنگ سال ۱۳۹۳ را برایشان تازه کرد. تعدادی از کارکنان بیمارستان از اینکه کار بیشتری از دستشان بر نمی آمد ناراضی بودند.

بخش خدمات درمانی غزه درنتیجه کمبود دارو و ملزومات درمانی، محدودیتهای شدید جابجایی، بحران مزمن انرژی و وضع بد اقتصادی این منطقه، برای تامین نیاز سیل مجروحان دچار چالش شدیدی شده است.

کارکنان بیمارستان دچار مشکل الویت بندی هم هستند. دکتر احمد، یکی از پزشکان بیمارستان اندونزیایی غزه، می گوید: هر روز باید تصمیم بگیرم که کدام بیمار را مرخص کنم و کدام یک را نگه دارم و می دانم که اگر بیماری را مرخص کنم خدمات درمانی مورد نیازش را در خانه دریافت نمی کند. اما اگر هم او را ترخیص نکنم، شاید به اندازه کافی تخت نداشته باشیم.

کارکنان بیمارستان معنی مشکلات مالی را به خوبی می دانند زیرا بعضی هاشان حتی کرایه آمدن به محل کار را ندارند.

ولی با همه این مشکلات، جمعه ها که شلوغ ترین روز کاری آنهاست، خونسرد و آماده سرکار هستند، به سرعت وضعیت هر بیمار را بررسی می کنند، بستگان وی را آرام می کنند و به کار مشغول می شوند.

فضای آرام و ساکت بیمارستان ناگهان تغییر می کند: آمبولانسها می رسند و مجروحان به همراه دوستان و بستگانشان به سرعت به داخل بیمارستان منتقل می شوند و فضایی احساسی بر بیمارستان حاکم می شود.

هر کمکی به کار گرفته می شود: دانشجویان پزشکی هم داوطلبانه به کمک می آیند.

ریم، دانشجوی پزشکی، می گوید: این اولین باری است که در شرایطی مثل این هستم. ابتدا ترسیده بودم. اما بعد شروع کردم به فکر کردن درباره این شرایط و به کار ادامه دادم.

فضا پر از اضطرار است. با این حال همه می دانند که چه کار کنند زیرا برنامه های اورژانسی از پیش آماده شده است.

پزشکان و پرستاران ساعتهای زیادی برای پاسخگویی به نیاز مجروحین کار می کنند اما هیچ اثر از خستگی و ضعف از خود نشان نمی دهند.

بیمارانی که مورد اصابت گلوله جنگی قرار گرفته اند احتیاج به درمان زیادی دارند. وقتی جسم ایشان درمان می شود، زخم روانی همچنان باقی می ماند.

کمیته بین المللی صلیب سرخ با فراهم کردن ملزومات پزشکی، تجهیزات جابجایی بیماران و خدمات تخصصی و آموزشی از بیمارستانهای غزه پشتیبانی می کند.

بخش اوژانس سریعا تمیز می شود تا برای بیماران بعدی آماده باشد.

طی چند هفته اخیر پزشکان و پرستاران برای درمان سیل زخمیها و در شرایط کمبود نیروی انسانی، به کار خود ادمه داده اند. مدیریت سیل زخمیها در شرایطی که خدمات درمانی غزه دچار کمبود دارو و ملزومات درمانی است کار دشواری می باشد. یکی از چالشهای مهم تکاپوی بحران اخیر و ادامه جریان عادی خدمات درمانی به طور همزمان است. تمام جراحیهایی که حیات بخش نبودند کنسل شده اند و بیمارستانها فقط روزی ۴ ساعت برق دارند.

کد خبر 4296317

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha