به گزارش خبرگزاری مهر، حسین عبده تبریزی در چهارمین کنفرانس مدیریت شهری، اقتصاد نوین شهری و درآمدهای پایداراظهار کرد: در گذشته نظام تامین مالی بر شهرداری حاکم بوده که حاصل فروش شهر بوده است.
عضو شورای عالی بورس، با یادآوری اینکه شهرفروشی از اواخر دهه ۶۰ آغاز شد، گفت: این نظام تامین مالی تقریبا نه فقط در تهران که به بسیاری از شهرها تسری یافت و فراگیر شد. حتی درشهرهای کوچک شیوه فروش شهر ادامه پیدا کرد.
وی ادامه داد: این شیوه درستی برای تامین مالی پایدار برای شهر نبوده و نتوانست مشکلات شهری مانند تهران را حل کند.
عبده تبریزی با بیان اینکه شهرفروشی در شرایط کنونی قابل ادامه دادن نیست، افزود: امکانات درتهران به گستردگی سال های دهه ۷۰ و ۸۰ نیست.
مشاور تامین مالی وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: البته شیوه های تامین مالی نوین هم ارزش های۵۰ درصدی خلق نمی کند، بلکه فقط نقش کمک کننده را بازی میکند. بنابراین اگر نتوانیم اقتصاد شهر را تعریف کنیم، کاری از ابزارها و شیوه ها ساخته نیست.
وی با اشاره به تاثیر خروج امریکا از برجام بر اقتصاد کشور و شهر گفت: رخدادهایی که در عرصه خارج اتفاق افتاده کار را برای جذب سرمایه خارجی مشکل کرده است. گرچه اروپایی ها قولهایی داده اند اما نه برای میزان تجارت ناچیز با ایران بلکه به دلیل امنیت منطقه سعی در حفظ برجام دارند.
عبده تبریزی، یکی از شیوه های تامین مالی برای اقتصاد شهر را بورس و بازار سرمایه عنوان کرد و افزود: یکی از مهم ترین روش های نوین درآمدزایی و تامین منابع مالی حضور شهرداری ها در بازار سرمایه است و لازمه آن فعالیت های شفاف در صورت های مالی است.
مشاور وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در حال حاضر شهرداری ها در دوحوزه کاهش هزینه ها و افزایش درآمدها حرکت می کنند، ادامه داد: به نظر میرسد شهرداری ها در حوزه کاهش هزینه هافعال تر شده اند. درواقع قیمت هایی که در کلانشهرها بوده بسیار بالا بوده است، اما هماکنون درتهران به گفته اعضای شورای شهر هزینه ها کاهش یافته است البته طبیعتا این کاهش نباید در راستای کاهش نیروی انسانی باشد.
وی افزود: درآمدهای پایدار مسئله مهمی برای شهرداری ها است، مثلا درآمد مربوط به سوخت ویا حتی اجاره داری که حوزه مهمی در درآمدهای پایدار است.
نظر شما