پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَهُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، وبسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ وخدا [مصلحت شما را در همه امور] می داند و شما نمی دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۱۳ خرداد ۱۳۹۷، ۱۰:۵۸

برای حل مشکل ایمپلنت‌ چشمی:

الهام از بال پروانه برای ساخت نانوپوشش ضدانعکاس

الهام از بال پروانه برای ساخت نانوپوشش ضدانعکاس

پژوهشگران با الهام از بال پروانه موفق به ساخت نانوپوشش ضدانعکاس شدند. این پوشش حاوی ستون‌هایی به قطر ۱۰۰ نانومتر است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، اخیراً محققان موفق شدند با الهام از بال پروانه، پوشش ضدانعکاسی ارائه کنند که برای تولید چشم‌ مصنوعی بسیار ایده‌آل است.

بیماری آب مروارید موجب فشار به چشم شده و در نهایت کوری فرد را به همراه دارد. این بیماری با آسیب‌زدن به عصب چشم مشکلاتی نظیر نابینایی ایجاد می‌کند. برای کاهش این فشار، راهکارهایی وجود دارد، اما این راهکارها باید زمانی که اولین نشانه‌های فشار در چشم دیده شد، به کار گرفته شود.

متأسفانه بیشتر بیماران مبتلا به آب مروارید تنها دو بار در سال و آن هم در مطب پزشک اقدام به بررسی فشار روی چشم می‌کنند.

برای حل این مشکل محققان کلتک به رهبری هیوک چو، اقدام به توسعه‌ ابزاری طبل‌شکل کردند که به‌صورت دائمی در چشم قرار داده می‌شود. سطح این ابزار نسبت به فشار وارد شده بر چشم عکس‌العمل نشان می‌دهد و با استفاده از یک ابزار خارجی که عمق چشم را رصد می‌کند، می‌توان میزان فشار بر چشم را اندازه‌گیری کرد.

این ابزار به‌گونه‌ای طراحی شده که بیمار می‌تواند در منزل به صورت متناوب آن را مورد استفاده قرار دهد.

متأسفانه این ابزار باید دقیقاً در زاویه‌ ۹۰ درجه نسبت به سطح ایمپلنت قرار گیرد، در غیر این‌صورت نور منتشر شده توسط دستگاه خارجی نمی‌تواند ابزار کاشته شده را روشن کند و اندازه‌گیری دقیقی صورت گیرد. برای حل این مشکل محققان از بال پروانه کمک گرفتند.

آنها پوششی ضدانعکاسی ساختند که از هر زاویه‌ای می‌توان به آن نگاه کرد. روی سطح این پوشش، ستون‌هایی با قطر تقریبی ۱۰۰ نانومتر وجود دارد که در فاصله ۱۵۰ نانومتری از هم قرار گرفته‌اند. این ستون‌ها نور ورودی را صرف نظر از اینکه از چه زاویه‌ای وارد شده‌ باشند، به‌صورت مستقیم عبور می‌دهند.

با قرار دادن این پوشش روی سطح قطعه کاشته شده در چشم، مشکل زاویه ۹۰ درجه حل می‌شود. این ستون‌ها از جنس نیترید سیلیکون بوده و آبدوست هستند.

نتایج این پروژه در نشریه Nature Nanotechnology به‌چاپ رسیده است.

کد خبر 4312798

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha