به گزارش خبرنگار مهر، محمد حاج رسولی ها، اظهارداشت: پیش بینی های مربوط به منابع آب دریاچه ارومیه متولیان مختلفی دارد. از سازمان هواشناسی گرفته تا دانشگاهها و متخصصان. ما در بحث پیش بینی ها، پیش بینی مهرماه و اسفندماه را داریم که حتما باید در آخر اسفندماه پیش بینی را دوباره اجرا کنیم چرا که میزان بارشها مشخص شده و دقتش از مهرماه بسیار بهتر است.
وی با اشاره به انتقاد مسئولان محیط زیست درباره اختلاف پیش بینی های بارشی محیط زیست و وزارت نیرو افزود به دلایلی که ذکر شد نباید پیش بینی مهرماه را با پیش بینی اسفندماه سازمان محیط زیست مقایسه کرد. بارندگی که در اردیهبشت ماه امسال رخ داد دو برابر متوسط بارندگی نرمال اردیبهشت بود و هیچ نهادی این را پیش بینی نکرده بود.
حاج رسولی ها تصریح کرد: سازمان هواشناسی در بیست و هشتم اسفندماه گذشته پیش بینی کرده بود که بارندگی فصل بهار کمتر از نرمال خواهد بود و افزایش ۱.۵ درجه ای دما در فصل بهار تداوم خواهد داشت. چیزی که با اتفاقات اخیر تایید نشد.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران افزود: یکی از شاخص های مهم ارزیابی پیش بینی های ما میزان برف حوضه ها است. موضوع دیگری که باید بیان کنم این است که در حوضه زاینده رود یا مسئله در حوضه بوکان اتفاقی که در ورودی آب ما رخ داد هیچ جا پیش بینی نشده بود و دو برابر نرمال بارندگی بوقوع پیوست.
وی گفت: بر اساس پیش بینی ها قرار بود ۱۷۰ میلیون متر مکعب از بوکان رهاسازی کنیم که ۱۷۷ میلیون متر مکعب در فروردین ماه رهاسازی کردیم و بعد از بارندگی هایی که پیش بینی نشده بود در همین اردیبهشت ماه هم ۱۷۰ میلیون متر مکعب مجدد رهاسازی کردیم. یعنی رهاسازی آب ما نسبت به پیش بینی ها ۱۰۴ درصد رشد داشت.
نظر شما