پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۲۵ دی ۱۳۸۵، ۱۲:۰۸

یک کارشناس انرژی در حوزه بین الملل در گفتگو با مهر :

افزایش مصرف گازوئیل در کشور بسیار هشدار دهنده است

افزایش مصرف گازوئیل در کشور بسیار هشدار دهنده است

مرتضی بهروزی فر گفت: وضعیت مصرف گازوئیل در کشور به دلیل سیستم فرسوده حمل و نقل و یا نیاز بالای نیروگاه‌ها در مقایسه با بنزین بسیار هشدار دهنده است به گونه ای که ایران به زودی به مصرف کننده بزرگ گازوئیل تبدیل خواهد شد.

یکی از کارشناسان بین المللی انرژی در گفتگو با مهرگفت : تاکنون بحث های بسیاری برروی مصرف بنزین درکشور شده اما کسی به مصرف بالای گازوئیل در کشور اشاره نمی کند و پیش بینی می شود چنانچه وضعیت کنونی ادامه یابد، مصرف گازوئیل نیز بسیار نگران کننده شود.

مرتضی بهروزی فر افزود : در سال جاری بیش از 400 میلیون دلار برای واردات گازوئیل از محل درآمدهای شرکت نفت اختصاص داده شده است.

وی تاکید کرد : درحال حاضر سوخت بسیاری ازکامیون های فرسوده ، نیروگاه ها در فصل زمستان و کارخانه ها از نفت گاز است در صورتی که وضعیت مصرف آنها به دلیل فرسودگی نامناسب است.

بهروزی فر درباره خروج فرآورده هایی همانند بنزین و گازوئیل از سبد حمایتی دولت گفت : درباره گازوئیل باید مطالعات بیشتری صورت گیرد اما در مورد بنزین می توان گفت خروج آن از سبد حمایتی و واقعی شدن قیمت تمام مشکلات را حل نمی کند .

وی ادامه داد : مدتهاست که افزایش قیمت فرآورده های انرژی به خصوص بنزین در حد بازارهای جهانی مطرح است و برخی کارشناسان و مدیران ادعا دارند که فقط با افزایش قیمت های انرژی به سطح قیمت های جهانی می توان تمام مشکلات را حل کرد .

این کارشناس بخش انرژی معتقد است بدون مهار رشد مصرف و تولید خودرو با تکنولوژی فعلی امکان جوابگویی به تقاضا وجود نخواهد داشت . وی گفت : برای جبران واردات روزانه حدود 30 میلیون لیتر با 6 میلیارد دلار با الگوی فعلی پالایشی باید تقریبا یک میلیون بشکه به ظرفیت پالایشی کشور افزوده شود .

بهروزی فر اضافه کرد : احداث چنین تاسیساتی با یک حساب سر انگشتی نیازمند بیش از 20 میلیارد دلار سرمایه و 3 تا 4 سال زمان است و پس از احداث نیز باید روزانه یک میلیون بشکه از صادرات نفت خام حذف شده و به پالایشگاه های جدید تزریق شود که این خود به معنی حذف حدود 40 درصد از صادرات نفتی ایران به بازارهای جهانی است.

این پژوهشگر مسائل انرژی تصریح کرد : از سویی دیگر، با افزایش قیمت انرژی اقتصاد کشور دچار تبعات تورمی این سیاست می شود که ناشی از نقش انرژی در اقتصاد و بالاخص اثرات روانی این تصمیم است .

وی تاکید کرد : مشکل عمده بخش انرژی کشوربه خصوص در مصرف فرآورده های نفتی ،  نبود استراتژی مشخص ، بی ثباتی سیاست ها ، فقدان سیاست ملی انرژی و عدم وجود نهادی فرابخش برای کنترل ، نظارت و هدایت عرضه و تقاضای انرژی است.

کد خبر 434821

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha