به گزارش خبرنگار مهر، جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۰۶، به عنوان چهلمین عضو، به کنوانسیون پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس (کنوانسیون ۲۰۰۳) پیوست. در ۲۸ آوریل ۲۰۱۰، توافقنامهای برای تأسیس مرکز مطالعات منطقهای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در آسیای غربی و مرکزی تحت نظارت یونسکو، میان دولت جمهوری اسلامی ایران و سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) امضا شد. این توافقنامه در تاریخ ۱۳ ژوئن ۲۰۱۱ به تصویب مجلس شورای اسلامی جمهوری اسلامی ایران رسید، و مرکز مطالعات منطقهای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در آسیای غربی و مرکزی تحت نظارت یونسکو (مرکز میراث ناملموس تهران)، در ۱۰ نوامبر ۲۰۱۲ با شرکت نمایندگان و سفرا ۶۸ کشور خارجی، نماینده دبیر کل یونسکو، و مقامات دولت جمهوری اسلامی ایران به صورت رسمی افتتاح شد.
اما این مرکز در همان ابتدای افتتاح نتوانسته بود که با انجام فعالیت ها و داشتن مرکز مشخصی نظر شورای حکام و یونسکو را به خود جلب کند به همین علت این مرکز در خطر انحلال قرار داشت چرا که هنوز فعالیت خود را شروع نکرده بود و کشورهای دیگر نیز با اعتراض به این موضوع خواستار انتقال این مرکز از ایران به کشورشان بودند. تا اینکه بلاخره یدالله پرمون از کارشناسان میراث ناملموس سازمان میراث فرهنگی این مدیریت را به عهده گرفت و سازمان میراث فرهنگی برای آن بودجه ای کنار گذاشت اما پس از مدتی پرمون به بهانه بازنشستگی از ایران رفت و در سکوت خبری این مرکز مدتی مدیر نداشت. تا اینکه یک سرپرست برای مدت کوتاهی این مدیریت را بر عهده گرفت.
دوباره در دی ماه سال ۹۶ مراسم تودیع و معارفه سرپرست مرکز میراث ناملموس تهران باحضور محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراثفرهنگی و رئیس شورای حکام مرکز میراث ناملموس تهران، رضا سجودی، سرپرست پیشین این مرکز، سعید عریان سرپرست جدید این مرکز و کارکنان مرکز در محل عمارت تاریخی کوشک برگزار شد و طالبیان بهعنوان رئیس شورای حکام مرکز، عریان را به عنوان سرپرست مرکز معرفی و حکم سرپرستیاش را به او اهدا کرد.
با گذشت چند ماه اکنون مدتی است که عریان هم این مرکز را ترک کرده است او دو بار نامه استعفایش را به معاون میراث فرهنگی کشور داده و هنوز جوابی نگرفته است تمام نامه های مربوط به این مرکز را نیز تا اخر خرداد ماه امضا و اعلام کرده که پس از آن کاری انجام نخواهد داد.
عریان از جمله کسانی بوده که در جریان تشکیل این مرکز نقش داشته است حالا چرا این مرکز را ترک کرده هنوز برای خیلی از افراد نامشخص است برخی می گویند که به دلیل کمبود بودجه این مرکز بوده که البته مرکز میراث ناملموس توانسته بودجه خود را تمام و کمال بگیرد با این وجود این مرکز اکنون مدیر ندارد. به نظر می رسد توجه معاونت میراث فرهنگی به این مرکز بین المللی زیاد نیست چرا که هر بار مدیرانش پس از مدتی تاب و تحمل ماندن در این مرکز را از دست می دهند.
نظر شما