به گزارش خبرنگار مهر، سوسن تقی پور مدیر مرکز علمی کاربردی واحد ۴۶ دانشگاه علمی کاربردی در ابتدای این نشست رسانه ای که روز شنبه ششم مرداد در سالن تشریفات تالار وحدت برگزار شد، ضمن ارائه توضیحاتی از روند برگزاری کنسرت پیش روی ارکستر «فرهنگ و هنر» توضیح داد: بسیار مفتخریم که در کنسرت پیش رو می توانیم از حضور استاد فخرالدینی به عنوان رهبر استفاده کنیم. به هر حال این ارکستر حدود ۵ سال است که با رهبری ثابت علی اکبر قربانی و شهرام توکلی به فعالیت خود ادامه می دهد و جالب است بدانید که بیش از ۹۰ درصد نوازندگان ارکستر از فارغ التحصیلان رشته موسیقی هستند که ما افتخار همراهی با آنها را داریم.
مدیر ارکستر «فرهنگ و هنر» با اشاره به نحوه حضور افراد حرفه ای و دانشجو در ترکیب ارکستر اظهار کرد: قطعا در تربیت نوازندگان حرفه ای و چیره دست هیچ شکی نیست اما اگر بخواهم درباره ترکیب نوازندگان ارکستر «فرهنگ و هنر» در دوره های بعدی صحبت کنیم باید بگویم که بیش از ۳۵ نفر نوازندگان کنسرت های بعدی اعضای فارغ التحصیل موسیقی دانشگاه جامع علمی کاربردی هستند که می توانند به ما کمک کنند. ما در حوزه تربیت نوازنده دارای ضعف های زیادی هستیم اما من مطمئنم که در مرکز ما کارهای بزرگی انجام گرفته که می تواند در قالب یک ارکستر مستقل فعالیت هایی را انجام دهد. بنابراین امیدوارم در آینده نزدیک بتوانیم دیگر از حضور نوازندگان و خوانندگان مهمان استفاده نکرده و همگی نوازندگان ترکیبی از فارغ التحصیلان مرکز ما باشند.
امیدوارم شرمنده استاد فخرالدینی نشویم
شهرام توکلی یکی از رهبران ثابت ارکستر «فرهنگ و هنر» نیز در این نشست رسانه ای گفت: ما می توانستیم از تعدادی از نوازندگان خودمان استفاده کنیم اما با توجه به نام بزرگ استاد فخرالدینی تلاش کردیم با تعدادی دیگر از نوازندگان وارد پروسه همکاری شویم. به هر حال امیدوارم در این برنامه بتوانیم شرایط برا به سمتی ببریم که شرمنده استاد فخرالدینی نشویم.
فرهاد فخرالدینی نیز در این نشست بیان کرد: عمر من در این چند سال یا در سرکلاس، یا سر صحنه بوده و یا در استودیوی ضبط آثار گذارنده شده است. در مدتی هم که خدمتگزار اهالی موسیقی در ارکسترهای مختلف بودم تمام تلاش خود را انجام دادم تا فعالیت های موثری در عرصه موسیقی انجام شود. امروز هم بسیار خوشحالم که ارکستری توسط عده ای از هنرجویان و دانشجویان موسیقی با حمایت های خانم تقی پور تشکیل شده و من می توانم به یاد روزهایی که در حوزه دانشگاهی مشغول به فعالیت بودم تجربیاتم را به اشتراک بگذارم. در این چارچوب خانم شهلا میلانی از هنرمندان فعال موسیقی کنار ارکستر فرهنگ و هنر حضور دارند و می توانیم همراه با شهرام توکلی، علی اکبر قرباتی و مجتبی عسگری و وحید تاج کنسرتی را پیش روی مخاطبان قرار دهیم.
وی پس از ارائه توضیحاتی از رپرتوار در نظر گرفته شده برای این کنسرت که پیش از این نیز درباره آن اطلاع رسانی شده بود، به موضوع ترکیب نوازندگان ارکستر نیز اشاره کرده و گفت: ما در گذشته در ارکسترها نوازندگان مشترک زیادی داشتیم به عنوان نمونه زمانی که در رادیو سه ارکستر «باربد»، «گلها» و «نکیسا» وجود داشت نوازندگان مشترکی بودند که در هرسه مجموعه به فعالیت مشغول بودند. حتی من هم در هر سه این ارکسترها به عنوان نوازنده، آهنگساز و رهبر ارکستر حضور پیدا می کردم که البته نه من راضی به این کار بودم و نه هنرمندان دیگری که رهبری ارکسترهای دیگر را به عهده داشتند. ما در همان سال ها نیز تاکید داشتیم که این ارکسترها حتما باید مستقل باشند که خوشبختانه در این زمینه نیز به نتایج درخشانی دست پیدا کردیم.
این هنرمند بیان کرد: اگرچه در آن دوران یکی از درخشان ترین سال های فعالیت ارکستر موسیقی ملی لقب گرفت اما من بنا به دلایلی از سمت رهبری ارکستر استعفا دادم. حتی در آن دوران تعدادی از نوازندگان هم ترجیح دادند که در این حوزه کناره گیری کنند. به هر حال امروز ۲ ارکستر ملی و ارکستر سمفونیک به فعالیت مشغول هستند که البته تعدادی از نوازندگان با سابقه این مجموعه ها دیگر حضور ندارند. اینها را گفتم که تاکید کنم حضور نوازندگان ثابت در ارکسترهای مختلف موضوعی نیست که به امروز و دیروز ارتباط پیدا کند به همین جهت اگر می بینید نوازندگان تکراری ارکسترهای قبلی در مجموعه ما حضور دارند دلیل خاصی ندارد بلکه نشات گرفته از تجربه همکاری است که این نوازندگان با ما داشتند.
این کنسرت فعالیت پنجاه ساله من نیست
در برخی از رسانه ها عنوان شده بود که این کنسرت نتیجه ۵۰ سال زحمت من در عرصه موسیقی است در حالیکه اینطور نیست زیرا اگر بخواهم آثار خودم را در قالب کنسرت ارائه دهم فکر می کنم بیش از ۳۰ کنسرت لازم است که این قطعات را بتوانیم به صورت کامل ارائه دهیم. من در حوزه های مختلف آهنگسازی و تنظیم کارهای زیادی انجام دادم که بیش از ۳۰ تا ۴۰ برنامه می شودفخرالدینی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به محتوای رپرتوار این کنسرت گفت: در برخی از رسانه ها عنوان شده بود که این کنسرت نتیجه ۵۰ سال زحمت من در عرصه موسیقی است در حالیکه اینطور نیست زیرا اگر بخواهم آثار خودم را در قالب کنسرت ارائه دهم فکر می کنم بیش از ۳۰ کنسرت لازم است که این قطعات را بتوانیم به صورت کامل ارائه دهیم. من در حوزه های مختلف آهنگسازی و تنظیم کارهای زیادی انجام دادم که بیش از ۳۰ تا ۴۰ برنامه می شود. ما تلاش کردیم در این کنسرت برنامه ای را ارائه دهیم که برای مخاطبان نیز تازگی داشته باشد. بنابراین چنین نیست که فقط به اجرای نوستالژی هایی بپردازیم که بخواهیم به وسیله آن مخاطبان را با کنسرت همراه کنیم. کارهایی که ما در این کنسرت اجرا می کنیم به اعتقاد من تازگی هایی دارد که مخاطب می تواند با آنها ارتباط برقرار کند. یعنی شما مطمئن باشید در این فضا هم کار تازه هم نوشته و هم اجرا می شود.
این رهبر ارکستر و آهنگساز تصریح کرد: امروزه تولید در موسیقی از مشکلات بسیار زیادی برخوردار است که کار را برای عوامل اجرایی یک کنسرت سخت می کند. ما در زمانی هستیم که نمی توانیم متوقف شویم ضمن اینکه نباید از تنظیم و بازسازی قطعات گذشته نیز غافل شد. من بر این باورم باید گنجینه های موسیقی ایران را حفظ کرد.
حال خوب خوانندگان با طعم افتخار
مجتبی عسگری خواننده ارکستر فرهنگ و هنر نیز در این نشست رسانه ای بیان کرد: ما با آثار استاد فخرالدینی طی سال های اخیر خاطرات بسیار زیادی داریم و حقیقتا می توان گفت همکاری با استاد فخرالدینی و امثال این هنرمند بزرگ برای ما همیشه کلاس درسی بوده که فقط می توانیم از آنها یادبگیریم و امیدوارم در کنسرت پیش رو نیز بتوانم سهم کوچکی داشته باشم.
وحید تاج یکی دیگر از خوانندگان کنسرت پیش روی ارکستر فرهنگ و هنر نیز با ابراز خرسندی از حضور در این مجموعه گفت: بسیار خوشحالم که به همت دوستان این افتخار نصیب ما شده که بعد از سال ها می توانیم در خدمت استاد فخرالدینی برای برگزاری کنسرت باشیم.
شهلا میلانی نیز در ادامه صحبت های تاج اظهار کرد: بزرگترین دستاورد برای من این است که در کنار استادان بزرگی چون فرهاد فخرالدینی حضور داشته باشم و به تولید آثاری بپردازیم. متاسفانه در شرایطی هستیم که فعالیت موسیقی برای بانوان دچار مشکلات فراوانی است اما بسیار خوشحالیم که به همت بزرگان موسیقی همچنان می توانیم کار کنیم و در کنسرت پیش رو نیز کارهایی را برای مخاطبان ارائه دهیم.
مجمع عمومی خانه موسیقی شهریورماه تشکیل می شود
فرهادفخرالدینی که مدتی است به عنوان رییس شورای عالی خانه موسیقی معرفی شده در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اتفاقات اخیر این مجموعه صنفی و نتایج حضورش پس از پذیرش این سمت گفت: خیلی دوست داشتم در مدتی که حضور دارم منتقدان خانه موسیقی به صورت رو در رو بیایند و انتقادات خود را به مدیران خانه موسیقی ارائه دهند. به هر حال این عزیزان تمایل دارند که در اساسنامه خانه موسیقی تغییراتی ایجاد شود. البته تا جایی که اطلاع دارم قرار است شهریورماه سال جاری مجمع عمومی برگزار شود و تصمیماتی در این حوزه اعمال شود. اینها کارهایی است که در شرف انجام است و امیدوارم هرچه زودتر بتوانیم به نتایج مثبتی در این زمینه دست پیدا کنیم.
تازه ترین کنسرت ارکستر «فرهنگ و هنر» با عنوان «شبی با فخر موسیقی ایران» ساعت ۲۱:۳۰ روزهای یازدهم و دوازدهم مرداد در تالار وحدت تهران برگزار می شود.
نظر شما