حجتالاسلام علی محسن منتشلو در گفت و گو با خبرنگار مهر به مناسبت فرارسیدن عید قربان، اظهار داشت: عید قربان مجرای فیض الهی و بهانه عنایت رحمانی به بندگان مؤمن و مطیع است و هر کس بتواند رضای خویش را فدای رضای حق کند و از داشته ها و خواسته ها بگذرد، به مرز عبودیت می رسد.
به گفته وی عید قربان، عید رهایی و عید آزادی و رستگاری است؛ رهایی از وابستگی ها و رستگاری از نفس خویشتن، که همین موارد سبب شده این عید سعید از بزرگترین اعیاد مسلمانان باشد.
منتشلو همچنین به این مورد اشاره داشت که در این عید بزرگ ابراهیمی هر کسی نفس خود را به قربانگاه کشاند و برای تقرب به خداوند متعال آن را قربانی کند به آنچه از فیوضات الهی می خواهد، می رسد.
وی عید قربان را باشکوه ترین ایثار و زیباترین جلوه تعبد در برابر خالق یکتا دانست و افزود: در این روز حضرت ابراهیم (ع) با غالب آمدن بر وسوسه های شیطانی، خواست تا اسماعیل (ع) را بنابر دستور خداوند متعال ذبح کند و لذا این روز، اوج بندگی و تجلی ایثار ابراهیم (ع) است.
رئیس تبلیغات اسلامی قروه با اشاره به کلام بزرگان در خصوص عید قربان، بیان کرد: وقتی در علت تشریع قربانی تأمل میکنیم این حقیقت روشن میشود که معقول نیست خدای متعال موضوعی را که از نظر عقلی و شرعی حرام است، یعنی اسراف و تبذیر را یک عبادت قرار دهد و درمی یابیم که علت اصلی و غایی وجوب قربانی، اطعام است.
حجت الاسلام منتشلو در ادامه به کتاب مناسک حج گریزی داشت و گفت: قربانی هم فلسفه عبادی و عرفانی دارد و هم فلسفه سیاسی و اقتصادی، نخستین حکمت روشن قربانی که در قرآن به آن اشاره شده، بالاترین مراتب تقواست.
وی آیه ٢٧ سوره حج را در این زمینه مرتبط دانست و تصریح کرد: این آیه می گوید خون و گوشت قربانی که جزو مناسک منی است به خدا نمی رسد؛ بلکه روح عمل است که تقرب آور بوده و تقوای این کار به خدا می رسد.
به گفته منتشلو عمل قربانی کردن در واقع یک حکم دارد. یک حکمت، حکم آن کشتن یک گوسفند و حکمت آن بالا رفتن تقواست.
وی از برگزاری نماز عید قربان در قروه خبر داد و یادآور شد: نماز عید سعید قربان همزمان با سایر شهر های ایران با حضور چشمگیر مردم همیشه در صحنه شهرستان قروه برگزار خواهد شد.
نظر شما