بهگزارش خبرنگار مهر به نقل از گاردین، بررسیها نشان میدهد استفاده از الکل و سیگار در نوجوانان بر روی عروق اصلی آنها تاثیر منفی گذاشته و باعث انسداد آنها میشود.
براساس تحقیقات انجام شده بر روی نوجوانان ۱۷ ساله، آن دسته از این افراد که از الکل و سیگار استفاده میکنند نسبت به دیگر همسنهای خود که از این دو ماده استفاده نمیکنند، با انسداد عروق اصلی خود روبرو هستند.
انسداد شریانهای اصلی بدن نشاندهنده آسیب به عروق خونی است. ازسوی دیگر آسیب به عروق خونی بروز بیماریهای قلبی و عروقی متعددی از جمله سکته قلبی و مغزی را بهدنبال دارد.
براساس تحقیقی که بهتازگی بر روی هزار و ۲۶۶ نوجوان اروپایی ۱۷ ساله انجام شد، حدود هزار و ۱۰۰ نفر از نوجوانان در این رده سنی از الکل استفاده میکنند. بهعلاوه بیشاز ۱۰۰۰ نفر از نوجوانان ۱۳ تا ۱۵ سال اروپایی نیز به استفاده از مشروبات الکلی اذعان کردند. براساس این گزارش، ۶۶۱ نفر از نوجوانان ۱۳ تا ۱۵ ساله نیز به سیگار اعتیاد دارند.
اما آمارها درخصوص نوجوانان معتاد بهاستفاده از الکل و سیگار در اروپا تمامی ندارد. آمارها نشان میدهد، ۲۳.۸ درصد از نوجوانان ۱۷ ساله اروپایی از سیگار استفاده میکنند.
بهعلاوه بیشاز سه چهارم نوجوانان در روز بین ۳ تا ۹ نوشیدنی الکی مصرف میکنند. حتی ۱۰ درصد از نوجوانان نیز اعلام کردهاند که ممکن است در روز بیشاز این تعداد هم نوشیدنی الکلی استفاده کنند.
جان دینفیلد استاد دانشگاه لندن و یکی از نویسندگان این گزارش، درخصوص شیوع استفاده از الکل و سیگار در میان نوجوانان اروپایی میگوید: متاسفانه مصرف الکل و سیگار در میان نوجوانان به امری عادی و یک شیوه زندگی تبدیل شده است.
این استاد دانشگاه گفت: بهتازگی نیز مطالعات نشان داده که مصرف الکل هیچ فایدهای برای بدن نداشته و حتی کمترین مقدار آن نیز برای بدن مضر است. ما نیز در این تحقیق به این نتیجه رسیدهایم که مصرف الکل حتی در سنین پایین و نوجوانی هم به بدن آسیب خواهد زد.
براساس این گزارش، روند انسداد شریانهای اصلی بستگی به میزان استفاده از دخانیات دارد. بهطوریکه بسته شدن عروق اصلی در میان نوجوانانی که به تازگی شروع به استفاده از سیگار کردهاند کمتر است. همچنین افرادی که در طول زندگی خود بیشاز ۱۰۰ سیگار استفاده کردهاند، بیشتر از کسانی که در زندگی خود حدود ۲۰ سیگار مصرف کردهاند، دچار بسته شدن شریانهای اصلی بدن خود میشوند.
بهگفته این محقق، هرچند افرادی که سیگار را ترک کردهاند باز هم نسبت به دیگران دچار انسداد عروق هستند اما این روند ممکن است بعد از مدتها برگشتپذیر باشد و فرد پس از ترک سیگار کمی بهبود یابد.
در پایان این گزارش آمدهاست، براساس تحقیقاتی که از سال ۱۹۹۱ بر روی تاثیر انسداد عروق اصلی و بروز بیماریهای قلبی در نوجوانان انجام شده، هنوز این امر کاملا ثابت نشده است. همچنین اطلاعات این گزارش محدود بوده و ممکن است در برخی ارقام آن خطا وجود داشته باشد.
نظر شما