محمد انشایی به خبرنگار مهر می گوید: کارگاههای شیشه گری در تهران بسیار زیاد شده است آنقدر که الان دیگر می توان گفت که هنرمندان صنایع دستی شیشه را سوغات تهران می دانند به خصوص چراغ های لاله عباسی.
وی ادامه داد: رشته شاخص استان تهران در حوزه صنایع دستی ، شیشه گری است و آبگینه که همان ظروف شیشه ای است چندین رشته را در زیرشاخه خود دارد مانند نقاشی و تراش روی شیشه.
انشایی بیان کرد: مهره های شیشه ای لوستر تا کنون وارد می شد که امسال جلوی آنها گرفته شد و واردکنندگان به سمت تولیدکنندگان ایرانی روی آورده اند. چون به دلیل تحریم ها دیگر نمی توانند این مهره ها را وارد کنند. از سوی دیگر چینی ها قیمت ها را چنان ارزان می کردند که تولیدکننده داخلی زمین بخورد درصورتی که ما باید کاری کنیم که کیفیت خوب باعث جذب افراد و دور شدن از محصولات چینی شود.
انشایی درباره شرکت هنرمندان در نمایشگاههای خارجی نیز گفت: هنرمندان صنایع دستی برای شرکت در نمایشگاههای خارجی با مشکل حمل و نقل صنایع شیشه ای رو به رو هستند و به همین دلیل کمتر در نمایشگاهی حضور پیدا می کنند.
انشایی تصریح کرد: کارگاههای شیشه گری اکنون در حاشیه شهر تهران است ولی قبلا داخل شهر بود ولی چون از مازوت استفاده می کردند به خارج از شهر فرستاده شدند از سوی دیگر این کارگاهها سر و صدای زیادی داشتند.
وی درباره بسته بندی محصولات شیشه ای نیز بیان کرد: هنوز صنایع دستی شیشه ای تهران در کارتن و لای روزنامه بسته بندی می شود و هیچ هنرمندی خلاقیت جدیدی برای بسته بندی این هنرها نداشته است و در نهایت شیشه را در جعبه نگهداری می کنند شاید چون طراحی بسته بندی های جدید قیمت صنایع دستی را بالا می برد و ایرانی ها توان خرید آن را ندارند اما به طور حتم هنگام ارسال به خارج از کشور ، گردشگران خارجی از بسته بندی های مناسب تری استفاده خواهند کرد.
نظر شما