۸ بهمن ۱۳۸۵، ۲۰:۴۰

در کنفرانس خبری مشترک دبیران شورای امنیت ایران و روسیه تاکید شد؛

ایوانف : برنامه هسته ای ایران راه حل نظامی ندارد / لاریجانی : طرح البرادعی را بررسی می کنیم

ایوانف : برنامه هسته ای ایران راه حل نظامی ندارد / لاریجانی : طرح البرادعی را بررسی می کنیم

دبیر شورای عالی امنیت ملی روسیه تاکید کرد: ما مطمئنیم برنامه هسته ای ایران راه حل نظامی ندارد و تمام طرف ها باید همه تلاششان را برای برون رفت از طریق یک راه حل سیاسی بکار گیرند.

به گزارش خبرنگار مهر ،علی لاریجانی و ایگور ایوانف دبیران شوراهای عالی امنیت ملی ایران و روسیه در پایان سفر ایوانف و مذاکرات وی با مقامات ایرانی در کنفرانس خبری مشترک به سئوالات خبرنگاران داخلی و خارجی پاسخ گفتند.

علی لاریجانی در این کنفرانس خبری با اشاره به رایزنی های مستمر ایران و روسیه در سالهای اخیر، سفر ایوانف را بسیار مهم ارزیابی کرد و از تقدیم پیامهای جداگانه  رئیس جمهور روسیه به مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری اسلامی ایران  در این سفر خبر داد.

ایوانف نیز در این کنفرانس توضیح داد که ایده اصلی این پیام ها در برگیرنده اراده روسیه برای گسترش روابط دوستانه با همسایه و شریک دیرینه خود ایران است .

ایوانف تاکید کرد: زمینه های مختلف و فراوانی برای گسترش روابط اقتصادی و تجاری ایران و روسیه وجود دارد که در برگیرنده منافع دو کشور است.

وی با تاکید بر درخواست مسکو برای گسترش روابط دو کشور گفت: در این سفر با کمال خرسندی شاهد بودیم که رهبری ، ریاست جمهوری و سایر دست اندرکاران سیاسی در ایران خواستار گسترش و ارتقای سطح روابط دو جانبه هستند .

دبیر شورای امنیت ملی روسیه تبادل نظر در خصوص شرایط حاکم بر منطقه پر بحران خاورمیانه از جمله موضوعات عراق ، لبنان و افغانستان از محورهای مذاکراتش با مقامات ایرانی و برشمرد و افزود: روسیه خواهان حل و فصل کلیه مناقشات از راه حل سیاسی است که در برگیرنده منافع طرفین باشد.

وی موضوع هسته ای ایران را از دیگر محورهای مذاکراتش در تهران بر شمرد و گفت: روسیه همواره از حل و فصل سیاسی این مسئله حمایت می کند.

ایوانف افزود: ما همیشه به حقوق قانونی ایران برای داشتن برنامه صلح آمیز هسته ای احترام می گذاریم  و در عین حال معتقدیم تمام مسائل باقی مانده در روابط بین ایران و آژانس باید حل و فصل شود.

وی ابتکار جدید محمد البرادعی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی را برای بوجود آمدن فرصتی برای مذاکره قابل توجه خواند و یاد آور شد: این حرف مبتنی بر توقف موقت غنی سازی از سوی ایران و توقف اجرای قطعنامه 1737 از سوی اعضای شورای امنیت است.

ایوانف در پاسخ به سئوالی مبنی بر تحویل به موقع نیروگاه بوشهر از سوی روسیه به ایران اطمینان داد : آنچه در کمیسیون مشترک بین دو کشور که در سفر اخیر سرگی کرینکو رئیس آژانس اتمی روسیه  به تهران نهایی شده است اجرا می شود و روسیه در تاریخ مقرر نیروگاه بوشهر را تحویل ایران خواهد داد.

خبرنگاری پرسید با توجه به شرایط ایران در قطعنامه 1737 روسیه در قالب گروه 1+5 چه اقداماتی برای حل بحران انجام می دهد؟ دبیر شورای عالی امنیت ملی روسیه پاسخ داد: مسکو در قالب  1+5 در زمان لازم به تدوین پیشنهادات سازنده پرداخت که می تواند برای شروع مذاکرات بسیار موثر باشد.همچنین در حال حاضر در حال انجام مشورت هایی برای شروع مذاکرات هستیم .

وی با اشاره به پایان مهلت قطعنامه 1737 در اوائل اسفند ماه اظهار داشت: مسکو در حال رایزنی هایی است که  به گزارش مثبت آژانس بین المللی انرژی اتمی به شورای امنیت در پایان مهلت قطعنامه منجر شود.

دبیر شورای امنیت ملی روسیه در پاسخ به این سوال که مسکو کارشکنی های آمریکا در روند مذاکرات و اعمال فشار برای بحرانی شدن موضوع هسته ای ایران را در مقاطع مختلف چگونه ارزیابی می کند  گفت: ارزیابی  عملکرد سایر کشورها در گروه 1+5 در دستور کار ما نیست.

وی در عین حال تاکید کرد: شرایط در منطقه و پیرامون برنامه هسته ای ایران آنقدر پیچیده است که همه طرفها باید خویشتنداری نشان دهند  و از اعلام اعلامیه هایی که به وخیم شدن شرایط بینجامد، خودداری کنند.

ایوانف در پاسخ به سوال خبرنگاری که  خواستار اعلام نظر وی از سوی کشورش در مورد حضور نظامی آمریکا در خلیج فارس شد گفت: این سوال خیلی کلی است اگر منظورتان حضور آمریکا در عراق است ما معتقدیم باید طرحی برای حل و فصل مسئله عراق وجود داشته باشد که طبق آن تاریخ معینی برای خروج نیروهای خارجی از این کشور مشخص شود و قدرت به نمایندگان مردم عراق سپرده شود.

وی در ضرورت مذاکره میان نمایندگان ملت عراق و سایرین با حضور نمایندگان جامعه جهانی تاکید کرد.

علی لاریجانی نیز در ادامه این کنفرانس خبری در پاسخ به این سوال که آیا ایران پیشنهاد مطرح شده از سوی روسیه مبنی بر اجرای طرح البرادعی برای باز شدن راه مذاکرات را می پذیرد ، گفت: همانطور که آقای ایوانف گفته اند مسئله هسته ای ایران چند وجهی است و لذا باید پیشنهادات ، پرورش پیدا کند و شمول یابد.

وی تاکید کرد: منافع طرفین باید در نظر گرفته شود و باید روی این پیشنهاد وقت بگذاریم تا ببینم آیا ظرفیت حل مسئله را دارد یا خیر.

لاریجانی ادامه داد: باید ببینیم چه مکانیسم هایی می تواند این پیشنهادات را بارور کند.

به گفته دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، مباحث مطرح شده میان وی و همتای روس اش در خصوص حل و فصل مسئله هسته ای ایران به نحو مطلوب بسیار مفصل بوده است و پیشنهاد  البرادعی تنها یکی از محورهای این بحث بود.

وی اظهار داشت: در این مباحث طرق مختلفی برای حل موضوع مطرح شد.

علی لاریجانی همچنین در پاسخ به خبرنگاری در خصوص  خبر منتشر شده  مبنی بر ارسال پیام هایی از سوی آمریکا برای ایران توضیح داد: آمریکاییها بطور متعارف گاهی پیام هایی می فرستند و به آنها پاسخ داده می شود. ضمن اینکه ما با آمریکا رابطه ای نداریم اما این روند همیشه وجود داشته است.

به گفته وی، محور پیام ها بحث هسته ای ایران نبوده است.

ایوانف که از شب گذشته برای گفتگو با مقامات ایرانی وارد تهران شده بود تا ساعاتی دیگر تهران را به مقصد مسکو ترک می کند.

وی در ساعات گذشته با مقام معظم رهبری ، رئیس جمهور ، وزیر امور خارجه و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و گفتگو کرد.

کد خبر 440889

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha