به گزارش خبرنگار مهر، موسی جوینده صبح شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: اربعین حسینی فصل بی بدیلی است که همه انسان های آزاده برای همایش بزرگ بشریت وقت می گذارند و هزینه صرف می کنند.
وی با بیان اینکه شعار امسال اربعین حسینی به جهت تحولاتی که در سطح بین المللی به وجود آمده است حب الحسین یجمعونا به معنای محبت به حسین وحدت آفرین است، افزود: زائران حسینی از ۹۰ کشور در مراسم اربعین با مسلک خاص به خود حضور پیدا می کنند.
افزایش چشمگیر موکب های خدمت رسانی به زائران اربعین حسینی
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی با اشاره به اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران تلاش مضاعفی کرد که بتواند در کنار مواکب عراقی موکب های ایرانی نیز ارائه خدمت کنند، گفت: خوشبختانه تعداد موکب های ایرانی در ایام اربعین حسینی در کشور عراق از یک هزار و ۴۰۰ موکب در سال گذشته به دو هزار موکب رسیده است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته ۲۸ موکب از استان خراسان جنوبی به زائران خدمت رسانی داشته اند، عنوان کرد: هر ساله تعداد موکب های خدمت رسانی به زائران اربعین در حال افزایش است به صورتی که در سال جاری تعداد موکب های استان خراسان جنوبی ۳۵ موکب رسیده است.
جوینده ادامه داد: از مجموع موکب های استان خراسان جنوبی تعدا پنج موکب در مسیر نجف به کربلا و ۳۰ موکب در شهر مقدس کاظمین و سایت اصلی خراسان جنوبی مستقر می شوند.
خدمت رسانی به ۲۰ هزار زائر ایرانی در اربعین حسینی
وی با اشاره به اینکه موکب های استان خراسان جنوبی به ۲۰ هزار زائر اربعین حسینی اسکان خواهند داد و در هر وعده برای زائرین غذای گرم آماده می کنند، بیان کرد: در بحث بهداشت، درمان و خدمات پزشکی درمانگاه کامل و بی نظیری از سوی خراسان جنوبی مستقر شده و تنها مرکزی است که تمامی خدمات پزشکی را در خدمت زائران قرار می دهد.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی با بیان اینکه تعداد پزشکان و پرستاران اعزامی به عتبات عالیات در سال جاری نیز افزایش چشمگیری داشته است، اظهار داشت: در سال گذشته ۳۸۰ هزار قرص نان به صورت گرم در اختیار زائرین قرار گرفته و امسال نیز تعداد هشت دستگاه نانوایی آماده شده است.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزار غذای گرم در اختیار زائران اربعین قرار گرفت، افزود: در سال گذشته همچنین بیش از ۲۰ هزار زائر نیز خدمات پزشکی دریافت کردند.
جوینده با بیان اینکه در سایت خراسان جنوبی و شهر مقدس کاظمین پتو، زیرانداز، چادر و امکانات آماده شده است، گفت: برای اینکه خدمتگزاران خوبی باشیم به برکت حضور جدی مردم خراسان جنوبی همه ظرفیت ها آماده شده و اولین گروه زیرساخت خراسان جنوبی نیز اعزام شده است.
وی با اشاره به اینکه امیدواریم امسال بیش از سال گذشته به زائران خدمت رسانی داشته باشیم و ظرفیت هایی را که مردم در اختیار ما قرار دادند در اختیار زائران قراردهیم، عنوان کرد: تعداد ۱۳۰ منزل و محل اقامتی در شهر کاظمین توسط خود عراقی ها آماده خدمت رسانی به زائران شده است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی با بیان اینکه علی رغم اینکه امسال هزینه های سفر افزایش پیدا کرده اما با توجه به برنامه ریزی های دشمن برای از بین بردن اتحاد بین مسلمانان امیدواریم حضور زائران جدی تر و تاثیرگذار تر از قبل باشد، بیان داشت: در سال گذشته تنها یک فضای مسقف برای استراحت داشته ایم که امسال شارع امام زمان (عج) نیز جهت اسکان مسقف شده است.
وی با اشاره به اینکه در کاظمین تماما زوار ایرانی ورود پیدا می کنند و همه امکانات معمولا در اختیار زائرین ایرانی قرار می گیرد، بیان کرد: باتوجه به گرم بودن هوا در کشور عراق امسال نیازمند به امکانات سرمایشی از قبیل کولر، پنکه و آبسردکن و در بحث اسکان نیازمند پتو، زیرانداز و ملحفه هستیم.
جوینده با بیان اینکه هر زائری اگر بخواهد سه وعده پذیرایی شود چهل هزار تومن هزینه دارد لذا شعار امسال ستاد کمک نقدی چهل هزار تومن برای خدمت رسانی به یک زائر است، اظهار کرد: خوشبختانه همه شهرها، بخش ها و روستاهای استان وارد میدان شدند و همه شهرها دارای موکب هستند.
وی با اشاره به اینکه روستای چاهداشی علی رغم محرومیت و مرزی بودن اما در اربعین حسینی خدمات ارزشمندی به زائران ارائه می دهند، افزود: مردم و خیرین استان می توانند کمک های خود را جهت کمک به ستاد بازرسازی عتبات عالیات و تامین نیازمندی های اربعین حسینی به شماره حساب اربعین بانک انصار به شماره ۴۲۱۳-۴۳-۱۲۰۲۸۱۱۹-۱ و شماره کارت ۶۲۷۳۸۱۱۰۹۵۶۶۷۹۷۵ واریز کنند.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی با بیان اینکه استان خراسان جنوبی امسال در بخش تعمیرات موبایل، آرایشگری و توزیع شربت زرشک خراسان جنوبی نیز فعال خواهد بود، گفت: موکب های استان خراسان جنوبی علی رغم خدمت رسانی به زائران اربعین حسینی برندهای خاص استان خراسان جنوبی را به تمام زائران معرفی می کنند.
وی با اشاره به اینکه ۳۵ گروه در قالب ۸۰۰ نفر برای خدمت رسانی به زائرین آماده می شوند، عنوان کرد: استان خراسان جنوبی جزو اولین استان های ورودی و آخرین استان های خروجی است و تا سه روز بعد از اربعین پذیرای زائران هستند.
جمع آوری و امحاء ۵۰۰ تن زباله در سال گذشته
جوینده با بیان اینکه ۱۰ طلبه خواهر برای برگزاری حلقه های معرفتی اعزام خواهند شد، اظهار داشت: استان خراسان جنوبی موکبی خاص بحث های نظافتی دارد که حدود ۴۰ نفر در این خصوص اعزام خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه خدمتگزاران استان در سال گذشته بالای ۵۰۰ تن زباله جمع آوری و امحاء کردند، افزود: مردم خراسان جنوبی به جهت غنای مذهبی و فرهنگی در کل کشور در خصوص کمک به بازسازی عتبات عالیات پیشتاز است به صورتی که سرانه جمع آوری کمک به عتبات عالیات در سطح کشور دو هزار و ۵۰۰ تومان است اما این رقم در خراسان جنوبی به هفت هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی با بیان اینکه از ابتدای فعالیت ستاد بازسازی و از سال ۸۵ تا کنون حدود ۴۵ میلیارد تومان کمک مردمی جمع آوری شده که بخش اعظم آن به صحن حضرت فاطمه زهرا (س) بر می گردد، گفت: در شهر مقدس سامرا نیز طلا کاری باب ایوان القبله را خراسان جنوبی تقبل کرده که حدود دو میلیارد تومان هزینه داشته است.
اعزام سالیانه ۸۵۰ نفر نیروی کار به عتبات عالیات
وی با اشاره به اینکه حدود ۸۵۰ نفر نیروی کار سالیانه به عتبات عالیات اعزام می شوند، عنوان کرد: ۹۸ درصد جمع آوری کمک ها توسط مردم محروم و نیازمند تامین می شود که حاکی از ارادت دیرینه مردم خراسان جنوبی به ائمه اطهار (ع) است.
جوینده با بیان اینکه مردم خراسان جنوبی دو کار بزرگ بازسازی عتبات عالیات و پایداری اقتصاد استان را دارند چراکه مبالغی که جمع آوری می شود در زمینه خرید محصولات استانی هزینه می شود، اظهار داشت: همه نیازهای اربعین حسینی از داخل استان خرید می شود.
وی با اشاره به اینکه امسال شاهد پایان ساخت صحن عظیم حضرت فاطمه زهرا (س) در نجف اشرف خواهیم بود، بیان کرد: ساخت صحن حضرت زینب (س) در کربلای معلی نیز آغاز شده که فاز اول آن حدود ۱۸۰ هزار متر مربع از خیمه گاه تا تل زینبیه را در بر می گیرد.
فعالیت ۲۶۰ کارگاه قالی بافی ذیل ستاد بازسازی عتبات عالیات
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۶۰ کارگاه قالی بافی با ۱۵ هزار قالیباف ذیل ستاد بازسازی عتبات عالیات فعالیت می کنند، اظهار داشت: در سه ماهه نخست سال جاری یک میلیارد و ۶۸۰ میلیون تومان و در شش ماهه سال جاری دو میلیارد تومان کمک های مردمی جمع آوری شده است.
وی با اشاره به اینکه مردم استان خراسان جنوبی در سال جاری تا کنون ۸۰ درصد تعهد ستاد را محقق کرده اند، افزود: امسال اولین سالی بوده است که هیئت های مذهبی در دهه اول محرم مشکل نقدینگی و نذورات را نداشته اند.
جوینده ادامه داد: در اربعین حسینی ۱۰۰ دستگاه تریلی و خودرو امکانات موکب های استان را منتقل و هیچ هزینه ای را دریافت نمی کنند.
نظر شما