دکتر اصغر مهاجری در گفتگو با خبرنگار مهر بیان داشت : گام های رساندن جوانان به قله های پیشرفت ، به درستی انجام نشده و جوان می اندیشد که این فاصله را با عالم توهم جبران کند.
این جامعه شناس افزود: به علت باز بودن دروازه فرهنگی سایر کشورها توسط فناوری های روز ، تعامل فرهنگی - اجتماعی بدون سازماندهی ارتباطی برقرار شده است .
وی تصریح کرد: نبود مدیریت صحیح فرهنگی برای ساماندهی نسل جوان ، سبب شده تا این عده با عملیاتی شدن بخشی از فرهنگ دیگر کشورها ، به سوی برخی از مسائل مانند سوء مصرف مخدرهای صنعتی ، گرایش پیدا کنند .
مهاجری در ادامه متذکر شد: از آنجا که روند جامعه پذیری و فرهنگ پذیری روش مندی مناسبی ندارد ، متأسفانه در گذر این سالیان نتوانسته ایم فرهنگی مذهبی و ملی را در جامعه پی ریزی کنیم که برآمد آن ، آگاهی و احتیاط فرد هنگام مواجهه با مخدرهای صنعتی باشد .
این پژوهشگر یادآور شد: تک تک افراد جامعه به ویژه سکان داران و مدیران بلندپایه کشور، باید در ابتدا و پیش از انجام هر کاری ، شناخت صحیحی از این مشکل ، زمینه ها و پیامدهای ناشی از آن را دارا بوده و سپس برپایه این آگاهی ، با کمک مستقیم پژوهش های علمی و دانشگاهی به حل آن بپردازند.
وی تاکید کرد: مدیران فرهنگی جامعه نیز هنگام رویارویی با پدیده ای مانند مخدرهای صنعتی و یا داروهای روانگردان ، باید توانایی مهندسی فکری و اجتماعی جامعه را داشته باشند ؛ زیرا بدون آگاهی از زیرساخت های فرهنگی ، نمی توان زمینه های اجتماعی یا فردی گرایش به این گونه مواد را به سادگی ازبین برد .
مهاجری در پایان با اشاره به سخنان رهبرمعظم انقلاب پیرامون لزوم مد نظر داشتن عنصر خانواده در برنامه ریزی های فرهنگی ، بیان داشت : مدبران و فعالان در عرصه های کلان تصمیم سازی ، باید خانواده ها و محله ها را "مانتیتورینگ فرهنگی" کنند ، و با توجه به تغییر و تحول های جامعه ، برنامه ریزی های عملی انجام دهند و با کار فرهنگی قوی ، به مبارزه با چنین معضل هایی بروند.
نظر شما