پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۱۴ بهمن ۱۳۸۵، ۱۵:۲۴

معاون وزیر بهداشت عنوان کرد:

تأکیدات رهبری زمینه ساز پیشرفت های علمی کشور است / تولید فرآورده های جدید مبتنی بر بیوتکنولوژی در سال 86

تأکیدات رهبری زمینه ساز پیشرفت های علمی کشور است / تولید فرآورده های جدید مبتنی بر بیوتکنولوژی در سال 86

باید از مقام معظم رهبری به عنوان پایه گذار اصلی توسعه کشور قدردانی کرد چرا که ایشان با اصرار فراوان برای سرمایه گذاری در توسعه علمی کشور و پیگیری مستمر این موضوع، تلاش محققان را سرعت بخشیدند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر رسول دیناورند امروز در مراسم معرفی داروی IMOD به عنوان داروی کنترل بیماری ایدز و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن، در تالار امام بیمارستان امام خمینی (ره) افزود: مبانی توسعه علمی در کشور وجود دارد و باید از تدبیر رهبری در این زمینه استقبال کرد.

معاون غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به استراتژی درمان ایدز در جهان گفت: استراتژی درمان ایدز در جهان در دو بخش تولید داروهای ضد ویروسی و داروهای تقویت کننده سیستم ایمنی بدن و تولید واکسن تقسیم بندی شده است که در واقع بخش عمده ای از استراتژی بر تولید داروهای ضد ویروس متمرکز شده است.

وی افزود: داروهای ضد ویروس که تبلیغات زیادی هم از سوی شرکت های بزرگ و چند ملیتی برای استفاده آنها انجام می گیرد قیمت های زیادی دارد و قابل دسترسی برای بخش عمده ای از مبتلایان به این بیماری که در آفریقا و آسیا حضور دارند، نیست.

دیناورند خاطر نشان کرد: در حال حاضر بنیادهای جهانی با حمایت سازمان ملل متحد با فشار بر این شرکت ها برای کاهش قیمت، استراتژی تولید داروهای تقویت کننده سیستم ایمنی بدن و تولید واکسن را در دستور کار قرار داده اند که البته تولید واکسن ایدز هنوز به نتیجه نرسیده است. پس از طرح موضوع داروهای تقویت کننده سیستم ایمنی بدن نیز یک دارو به نام اینترلوکین 2 تولید شد که به دلیل عوارض بسیار شدید از بازار دارویی خارج شد.

وی در خصوص ضرورت تولید داروهای تقویت کننده سیستم ایمنی بدن خاطرنشان کرد: به جهت سختی مبارزه با ویروس، درمان باید به سویی سوق پیدا کند که بدن خودش بتواند دفاع کند و سیستم ایمنی بدن بتواند به طور طبیعی فعالیت خود را نشان دهد و عفونت های ثانویه را دفع کند.

معاون وزیر بهداشت افزود: استراتژی جدید درمان ایدز با استفاده از داروهای تقویت کننده سیستم ایمنی بدن مورد تأکید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفته است و در همین رابطه پس از تشکیل کمیته ارزیابی کننده داروی جدیدی که محققان ایرانی در زمینه تقویت سیستم ایمنی بدن به دست آورده اند، این موضوع ثابت شد که آزمایشات بالینی نشان داده بیماران در برابر عفونت مقاوم شده اند.

وی یاد آور شد: بیمار HIV در مرحله از بیماری ایدز به شدت در برابر عفونت بی دفاع است و پس از مصرف این داروی جدید به طور طبیعی بدن می تواند در برابر عفونت های ثانویه قدرت دفاعی پیدا کند. نکته مورد توجه در مورد این بیماران این است که پس از طی یک دوره 90 روزه درمانی تا یکسال سطح سیستم ایمنی بدن بالا نگه داشته شده بود.

دیناورند افزود: اگر قرار بود که این دارو مصرف مداوم داشته باشد دستاورد بزرگی بود اما دستاورد بزرگ تر این است که سطح سیستم ایمنی بدن را بالا نگه می دارد.

وی گفت: معمولا در بیماری HIV دسترسی به ویروس بسیار سخت است و ویروس پس از مدتی نسبت به داروهای شیمیایی مقاوم می شود و داروی جدید این قابلیت را دارد که به همراه درمان های معمول مورد استفاده قرار گیرد.

معاون غذا و داروی وزارت بهداشت تأکید کرد: دستیابی به این پیشرفت یک جرقه نیست و تا بستر توسعه همه جانبه در کشور فراهم نشود، نمی توان شاهد این گونه موفقیت ها بود. گروه محققان کشور نیز بدون دستیابی به توسعه نمی توانند به این موفقیت ها دست یابند.

وی یاد آور شد : در سال 85 چهار فرآورده بیوتکنولوژیک در کشور تولید شد و در سال 86 نیز شاهد تولید 5 فرآورده جدید بیوتکنولوژیک خواهیم بود و این موفقیت ها زمینه سرآمد شدن کشور ما در منطقه را فراهم می کند.

دیناروند در خصوص کیفیت و اثربخشی این دارو با ابراز تاسف از کوچک شمردن دستاورد ایرانیان در عرصه دارویی کشور خاطرنشان کرد: متاسفانه تصوری که به آن دامن زده می شود، نتیجه آن کوچک شمردن دستاورد محققان کشور است. هم اکنون دو گروه دارو در کشور ثبت می شود که بخشی از آن داروهای تولید شده در جهان با اثر گذاری ثابت شده است و گروه دیگر فرآورده هایی هستند که مشابه خارجی ندارد. در هر صورت وزارت بهداشت با وسواس بسیار زیادی در مورد عوارض این داروها و سمیت آنها تحقیق می کند.

وی افزود: همه بررسی های وزارت بهداشت بر اساس پروتکل های علمی انجام می گیرد تا از میزان عوارض احتمالی دارو اطمینان لازم بدست بیاید.

معاون وزیر بهداشت ابراز امیدواری کرد این دارو تا پایان سال در دسترس حدود 5 هزار بیمار قرار گیرد و مراحل بهره مندی بیماران دیگر کشورها از این دارو نیز فراهم خواهد شد.

کد خبر 442927

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha