به گزارش خبرگزاری مهر، با همکاری رایزنی فرهنگی ایران در سوریه و مرکز مطالعات و پژوهشهای راهبردی دانشگاه حلب، همایش «محور مقاومت در برابر فرهنگ عادیسازی روابط با کیان صهیونیستی» در سالن اجتماعات دانشکده پزشکی این دانشگاه حلب برگزار شد. این همایش با حضور دانشجویان و استادان دانشگاه حلب و نیز سفیر، رایزن فرهنگی و وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دمشق برگزار شد و شامل مراسم افتتاحیه و دو جلسه علمی بود.
جدوع، رییس مرکز مطالعات و پژوهشهای دانشگاه حلب در آغاز آیین افتتاحیه گزارشی از روند شکلگیری این همایش ارایه داد. سپس ترکابادی، سفیر کشورمان طی سخنانی موضع جمهوری اسلامی ایران نسبت به عادیسازی روابط کشورهای عربی با کیان صهیونیستی را بیان کرد.
وی در سخنان خود تأکید کرد: قضیه فلسطین مهمترین قضیه برای امت اسلامی است و جوهر درگیری با دشمن اشغالگر صهیونیستی را تشکیل میدهد و قضیهای حق و عادلانه است و حتماً در نهایت پیروز خواهد شد و آنانی که برای ملت فلسطین و تمامی ملتهای منطقه، بد و شر میخواستند و میخواهند، شکست خواهند خورد و درهم خواهند شکست.
ترکابادی اداه داد: راه چاره ملت فلسطین، تمسک به زمین و حق و دفاع از مقدساتش است که راه پیروزی نیز است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه در ادامه با تمجید از مقاومت و فداکاری ملت و جنگندگی و قدرت ارتش سوریه، تصمیم حکیمانه رییس جمهور سوریه که شجاعانه در برابر توطئه علیه کشورش مقاومت کرد و نقشههای ترسیم شده برای نابودی سوریه و منطقه را به شکست کشاند را عامل مهمی در این روند برشمرد. پیروزی در حلب و در تمام سوریه در حافظه تاریخی باقی خواهد ماند.
ترکابادی در ادامه به وحدت صف و همافزایی تلاشها و همراهی علیه نقشههای صهیونیستی، آمریکایی و غربی دعوت و تأکید کرد: این سرزمین مبارک که بزرگترین تمدنها را ایجاد کرده و خاستگاه ادیان الهی بوده، منبع خیر و صلح خواهد ماند.
پس از آن ابراهیم حدید، رییس شعبه حزب بعث در دانشگاه حلب طی سخنانی در مورد اهمیت برگزاری این همایش در دانشگاه حلب و پیامی که این فعالیت در بر دارد صحبت کرد. وی گفت: در حالی برخی رژیمهای عربی به طور شرمآوری به سمت عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی میشتابند که خدمت به نقشه صهیونیستی به هدف از هم پاشیدن منطقه است.
با اتمام آیین افتتاحیه نخستین جلسه علمی برگزار و طی آن ترکابادی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه تحت عنوان «خطر ترسیخ فرهنگ عادیسازی روابط با کیان صهیونیستی بر وحدت و آینده امت»، انیس نقاش، رییس مرکز مطالعات و پژوهشهای راهبردی شبکه امان تحت عنوان «نقش مراکز پژوهشی و مطالعات راهبردی و نخبگان محور مقاومت در مقابله با فرهنگ عادیسازی روابط»، نضال الصالح، رییس اتحادیه نویسندگان سوریه تحت عنوان «نقش اهل فکر در برحذر داشتن ملتها از خطر انحراف قطبنما از دشمنی با کیان صهیونیستی به دشمنی با جمهوری اسلامی ایران»، شیخ محود عکّام، مفتی حلب تحت عنوان «موضع علمای دین نسبت به انحراف قطبنما از دشمنی با کیان صهیونیستی به دشمنی با جمهوری اسلامی ایران و نقش آنها در مقاومت در برابر عادیسازی روابط فرهنگی» و احمد جدوع، رییس مرکز مطالعات و پژوهشهای راهبردی دانشگاه حلب تحت عنوان «روند عادیسازی روابط رسمی و فرهنگی میان کشورهای حاشیه خلیج فارس و کیان صهیونیستی (قطر به عنوان نمونه)» مقالات و سخنرانیهای خود را ادایه دادند.
در دومین جلسه علمی هم احمد ملّی، استاد دانشگاه و رییس مرکز مطالعات قانونی و سیاسی دانشگاه لبنان تحت عنوان «محور مقاومت خط دفاعی اول علیه عادیسازی رسمی و فرهنگی روابط با کیان صهیونیستی»، بُحیصی، رییس انجمن دوستی فلسطین و ایران تحت عنوان «معانی و خطرات عادیسازی روابط با کیان صهیونیستی»، احمد الحمیدی العنزی، استاد دانشگاه و معاون مرکز مطالعات و پژوهشهای راهبردی دانشگاه حلب تحت عنوان «روابط عادیسازی بین کشورهای حاشیه خلیج فارس و کیان صهیونیستی و اثر آن بر قضیه فلسطین»، مسعود اسداللهی، استاد دانشگاه و تحلیلگر مسایل راهبردی منطقه تحت عنوان «آیا اقدامات عادیسازی روابط عربی ـ صهیونیستی، اعلام یهودی بودن دولت صهیونیستی را امکانپذیر ساخت؟» و ناصر قندیل، نماینده سابق پارلمان لبنان و رییس تحریریه روزنامه البناء چاپ بیروت تحت عنوان «عادیسازی روابط خطرناکترین نوع خیانت»، به بیان سخنرانیها و نظرات خود پرداختند.
با پایان یافتن جلسات علمی، ابوالفضل صالحینیا، رایزن فرهنگی ایران در سوریه گفت: بنای این همایش حدود چهار ماه پیش گذاشته شد؛ ولی امروز در حالی برگزار میشود که شاهد نمونهها و اقدامات آشکار عادیسازی سیاسی و فرهنگی برخی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با کیان صهیونیستی هستیم و این بیانگر اهمیت موضوع این همایش و ضرورت پرداختن به آن است.
صالحینیا ابراز امیدواری کرد: این همایش پایهگذار دبیرخانه دایمی مقابله با عادیسازی روابط با کیان صهیونیستی باشد و منجر به شکلگیری تشکلی فراگیر در این زمینه شود.
در پایان بیانیه همایش قرائت شد.
در بخشی از این بیانیه آمده است: امضاکنندگان این بیانیه خواستار ایجاد دبیرخانه دایمی فرهنگ مقاومت علیه عادیسازی روابط با کیان صهیونیستی به عنوان تشکلی مستقل و غیر دولتی که مقر آن در حلب باشد، شدهاند.
در این بیانیه که ۱۶ بند دارد، همچنین تأسیس اتحادیه ادبا و اندیشمندان مقاومت، گسترش فرهنگ مقاومت در برابر عادیسازی روابط و بایکوت رژیم صهیونیستی با روشهای مختلف از جمله وارد کردن این فرهنگ در نظام آموزشی و همچنین تبدیل دفاتر بایکوت رژیم صهیونیستی به وزارتخانه حاکمیتی، درخواست شده است.
نظر شما