۵ آذر ۱۳۹۷، ۱۱:۲۱

در قالب دو برنامه مستقل شهر کتاب؛

سفرنامه داروین و اشعار سنایی درباره پیامبر(ص) نقد و بررسی می‌شوند

سفرنامه داروین و اشعار سنایی درباره پیامبر(ص) نقد و بررسی می‌شوند

نشست «داروین جهانگرد» با محوریت نقد و بررسی سفرنامه داروین و برنامه «سنای سنایی در مدایح مصطفوی» سه‌شنبه و چهارشنبه این هفته در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست «داروین جهانگرد» با عنوان نشست هفتگی و «سنای سنایی در مدایح مصطفوی» در قالب یکی از جلسات درسگفتارهایی درباره سنایی فردا سه‌شنبه و پس‌فردا چهارشنبه در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار می‌شوند.

داروین ۲۲ ساله، ۱۸۷سال پیش، سفری را با «کشتی بیگل» که برای نقشه برداری عازم سواحل امریکای جنوبی بود آغاز کرد و ۵ سال بعد در حالی‌که دور دنیا را گشته بود به انگلستان بازگشت. مشاهدات دقیق زمین‌شناسانه، جانورشناسانه و گیاه‌شناسانه‌ داروین طی این سفر بود که بعدها مبنای نظریه‌ تکامل از طریق انتخاب طبیعی وی قرار گرفت و منجر به انقلاب داروینی شد. داروین خود از این سفر به عنوان «مهم‌ترین رویداد زندگی‌اش» یاد می‌کند.

شرح آن سفر و این مشاهدات موضوع سفرنامه‌ای شد که بعدها با عنوان The Voyage of the Beagle چاپ شد. نشست هفتگی شهر کتاب با عنوان «داروین جهانگرد» به این مساله اختصاص دارد و با سخنرانی محمدرضا معمارصادقی دانش آموخته‌ ارشد فلسفه‌ علم با گرایش تاریخ و فلسفه‌ زیست‌شناسی در دانشگاه‌های شریف و UBC، همراه است.

این برنامه فردا سه‌شنبه ۶ آذر از ساعت ۱۶:۳۰ در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار می‌شود.

برنامه دیگر مرکز فرهنگی شهر کتاب در این هفته یکی از سلسله‌نشست‌های درسگفتارهایی درباره سنایی است. یکی از نکات ‌برجسته و ‌نقاط قوت‌ شعر قرن ششم توجه به ساحت ملکوتی پیامبر اسلام‌ (ص) و مدایح مصطفوی است‌که در شعر شاعران باورمند و معنی‌گرا مانند سنایی و خاقانی و نظامی خود را بیشتر نشان می‌دهد.

سنایی شاعر پیشرو و نوگرا و تاثیرگذار قرن ششم علاوه بر آنچه که در حدیقه‌الحقیقه از پیامبر گرامی اسلام و خاندان ایشان یاد کرده است، قصایدی را هم به‌مدح ایشان اختصاص داده‌ که گویای تیزبینی شاعر در تبدیل مدایح درباری به نعت و منقبت‌سرایی و اثبات‌کردن ناتوانی شاعران درباری در روی‌کردن به مفاهیم و مضامین اعتقادی و ‌معنوی است.

تردیدی نیست که موضوعی مانند مدایح مصطفوی در بریدن سنایی از شعر درباری و رها شدن از قید و بندهای جا افتاده‌ سبک خراسانی و نیز رهنمون شدن شاعر به وادی عرفان و روشن‌نگری عارفانه نقشی بی‌بدیل دارد به‌گونه‌ای که شاعران پس از سنایی هم این تجربه ماندگار او را به کار گرفته‌اند.

چهل‌وششمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره سنایی چهارشنبه ۷ آذر با عنوان «سنای سنایی در مدایح مصطفوی» و سخنرانی عبدالرضا مدرس‌زاده همراه است.

این برنامه از ساعت ۱۶:۳۰ فردا در مرکز فرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه‌ سوم برگزار می‌شود.

کد خبر 4468209

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha