در اختتامیه کنفرانس وحدت انجام شد؛

نکوداشت فیلسوف ضدصهیونیزم در کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

نکوداشت فیلسوف ضدصهیونیزم در کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

مراسم نکوداشت روژه گارودی فیلسوف ضدصهیونیزم در اختتامیه کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در جریان مراسم اختتامیه سی و دومین  کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی از شش شخصیت تقریب تجلیل شد. یکی از این شخصیت ها روژه گارودی فیلسوف ضدصهیونیسم بود.

روژه گارودی که پس از مسلمان شدن، نام رجاء را برایخود برگزید، یکی از این افراد بود که در ادامه به معرفی زندگی و اقدامات این فیلسوف بزرگ می پردازیم. وی در ۱۷ ژوئیه ‏۱۹۱۳ در شهر مارسی فرانسه از پدری لائیک و مادری کاتولیک به دنیا آمد و در کودکی به دین پروتستان گروید.

گارودی در جست‌وجوی ارزش‌های بدون قید و شرط به مطالعه کتاب‌های یک نویسنده دانمارکی به نام کی‌یر کگارد رو آورد و سرانجام در نتیجه مطالعات به کاتولیک روی آورد و همزمان هم به صورت یک فرد مسیحی و هم به صورت یک فرد مارکسیست فعالیت می کرد که به گفته خود وی پدرش بارها او را یک نادان معرفی کرده بود.

پس ازطی دوره دبیرستان، تحصیلات عالی خود را در رشته فلسفه تا اخذ درجه اگرگاسیون ادامه داد، وی در سال ۱۹۳۳ در سن ۲۰ سالگی به عضویت حزب کمونیست فرانسه درآمد و چند ماه پس از اشغال فرانسه در سال ۱۹۴۰ از سوی ارتش آلمان، به مدت سی ماه در شهر جلفه الجزایر به عنوان اسیر جنگی به دست حکومت دست‌نشانده ویشی فرانس زندانی شد.

گارودی پس از آزادی به مقاومت فرانسه پیوست و به دریافت نشان جنگ، نشان اسارت، تبعید و مقاومت ملی فرانسه در جنگ جهانی دوم نایل آمد.

در سال‌های ۱۹۴۵ و ۱۹۵۱ به عضویت مجلس ‏موسسان، در ۱۹۵۶ به نمایندگی مجلس ملی فرانسه، و در ۱۹۵۹ به ‏سناتوری مجلس سنای فرانسه انتخاب شد و در همان سال به عنوان دانشیار دانشگاه «کلرمون فران» برگزیده شد.
در سال ۱۹۶۳ با نوشتن‏ رساله‌ای تحت عنوان «فرضیه مادی‌گرایانه شناخت»، به اخذ درجه دکتری در فلسفه نائل ‏آمد و در سال ۱۹۶۵ به استادی فلسفه در دانشگاه ‏«پوآتیه» منصوب شد.

او سرانجام سال ۱۹۸۲ به دین اسلام پیوست و با زنی مسلمان ازدواج کرد و دو کتاب با صبغه ای معنوی به نام‌های «وعده‌های اسلام» (۱۹۸۱) که مقارن بود با تحقیقاتش در مورد اسلام و کتاب «برای اسلامی قرن بیستمی» (۱۹۸۵) منتشر کرد.

وی سال ۱۹۸۷ بنیادی برای آشتی شرق و غرب در بنای کالاهورا در کوردوبای اسپانیا تأسیس کرد و همزمان شهردار ناحیه قرطبه اسپانیا برج خلیفه را به گارودی واگذار کرد و وی در آنجا تنها موزه مربوط به حکومت اسلامی را دایر کرد.

این قلعه تاریخی از میراث حضور مسلمانان در اسپانیا از قرن دوازدهم میلادی استکه اکنون سالانه بیش از یکصد هزار نفر تماشاچی به دیدن این مکان می‌آیند که بیشترشان غربی هستند.

کتاب «اسطوره‌های بنیادین سیاست اسراییل» همان اثر جنجالی است که ۱۹۹۵ در فرانسه منتشر شد و روژه گارودی در آن به صراحت با تأیید دیدگاه‌های روبر فوریسون، هولوکاست را امری زاده تخیل عوام‌فریبان و آلتی برای توجیه کشتار مردم فلسطین برای برپایی دولت نژادپرست رژیم صهیونیستی قلمداد ‌کرد.

سه سال پس از انتشار این کتاب برای پشتیبانی از گارودی وکیل سودانی یک تیم حقوقی پنج نفره را گردآورد تا از گارودی در محاکمه‌اش در پاریس پشتیبانی کنند ولی دادگاهی که ۱۶ دسامبر ۱۹۹۸ میلادی برگزار شد، روژه گارودی به اتهام انکار جنایت علیه بشریت توسط نازی‌ها و تحریک احساسات نژادپرستانه علیه یهودیان به پرداخت ۱۲۰ هزار فرانک جریمه نقدی (معادل ۴۰ هزار دلار) محکوم شد.

رهبر معظم انقلاب، آیت‌الله خامنه‌ای (مد ظله) در نماز جمعه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۷۹ با اشاره به محاکمه و برخورد حکومت فرانسه با روژه گارودی که مدعی عدم کشتار یهودی ها از سوی آلمان نازی شده بود، فرمودند: «شما کجا دیده‌اید کسی بتواند در غرب علیه صهیونیسم حرفی بزند» و جسارت و جرات ایشان در در سخن گفتن علیه هولوکاست را تحسین کردند.

گارودی درباره گفت‌وگوی بین تمدن‌ها و ادیان به ویژه مشترکات فکری و عقیدتی مسلمانان و مسیحیان اعتقاد داشت که شرط اساسی موفقیت گفت‌وگو بین دو طرف آن است که طرفین معتقد به خدا باشند. باید با الهام از دستورات خداوند که در قرآن کریم بیان شده است، به مشترکات خود با پیروان دیگر ادیان اهمیت دهیم. ما نمیتوانیم خود را منزوی کنیم، بلکه باید با استفاده ازمشترکات، سعی کنیم هرچه بیشتر به هم نزدیک شویم تا شاید به وحدت برسیم.

کد خبر 4469277

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha