۲۵ آذر ۱۳۹۷، ۱۱:۳۲

معاون مرکز تحقیقات کشاورزی استان سمنان خبرداد:

توسعه آلودگی خاک به صورت لکه‌ای در استان سمنان

توسعه آلودگی خاک به صورت لکه‌ای در استان سمنان

شاهرود -معاون پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی استان سمنان بابیان اینکه امروز بیش از پیش باید ظرفیت‌های حیاتی به خاک برگردانده شود، گفت: آلودگی خاک در استان سمنان به صورت لکه‌ای در حال توسعه است.

به گزارش خبرنگار مهر، احمد اخیانی صبح یک‌شنبه در کارگاه تخصصی خاک به مناسبت روز جهانی خاک به میزبانی مرکز تحقیقات کشاورزی ضمن بیان اینکه آلودگی خاک در استان سمنان به صورت لکه‌ای در حال توسعه است، ابراز داشت: آلودگی خاک مبحث بسیاری جدی و مهمی قلمداد می‌شود زیرا در صورت عدم توجه و کنترل خاک باعث از بین رفتن پوشش گیاهی و کاهش رشد و نمو گیاهان و در نهایت به فرسایش خاک و بیابان‌زایی منجر خواهد شد.

وی ضمن بیان اینکه تغییر کاربردی در اراضی کوهپایه‌ای شمال استان سمنان تهدیدکننده است، اضافه کرد: خاک تامین کننده مواد غذایی است که این مسئله تغییر کاربری ممکن این رویکرد را تحت تاثیر خود قرار دهند بنابراین باید امروز برای جلوگیری از این روند چاره‌ای تدبیر کرد.

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی استان سمنان بابیان اینکه هرگونه تغییر در ویژگی‌های اجزای تشکیل‌دهنده خاک به‌طوری‌که استفاده از آن ناممکن شود آلودگی خاک را در پی دارد، ابراز داشت: ۱۰۰ تا یک هزار سال گاهی طول می‌کشد تا یک سانتی‌متر مکعب خاک در کشور تشکیل شود بنابراین حفظ این منبع ارزشمند برای بشر حیاتی است.

اخیانی بابیان اینکه حفظ جایگاه کیفیت خاک در بهبود بهره‌وری آب کشاورزی بسیار مهم است، تصریح کرد: خاک‌ها به سمت کاهش عوامل حیاتی پیش می‌روند و امروز بیش از هر زمان دیگری باید ظرفیت‌های حیاتی به خاک برگردانده شود.

وی اضافه کرد: امروزه به طور متوسط۳٫۵ برابر ظرفیت زیستی کشور از منابع حیاتی در بخش‌های مختلف به‌ویژه کشاورزی مصرف می‌شود بنابراین با توجه به این ارقام و آمار، این مهم می‌طلبد که از هم‌اکنون به دنبال اتخاذ راهبردهای لازم پیرامون حفظ خاک باشیم.

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی استان سمنان بابیان اینکه از ۱۸٫۵ میلیون هکتار اراضی کشاورزی در کشور حدود ۶٫۵ میلیون هکتار در معرض مشکل شدید شوری و سدیمی است، ابراز داشت: این وضعیت در استان سمنان از ۸۳ هزار و ۴۲۴ هکتار اراضی زیر کشت گندم ۳۸ هزار و ۹۷۴ هکتار آن مشکل شوری و سدیمی بودن دارد.

اخیانی بابیان اینکه گرایش به شوری و سدیمی شدن منابع آب‌وخاک سبب تخریب خاک از نظر کاهش مواد آلی خواهد شد، تصریح کرد: تداوم این مسیر خارج شدن بسیاری از دشت‌های استان سمنان در آینده از حیز انتفاع در بخش کشاورزی را به دنبال دارد.

وی بابیان اینکه حفظ منابع خاک در آینده از مهم‌ترین رویکردها در بخش کشاورزی است، اضافه کرد: امروز باید در مدیریت سیستم‌های آبیاری دقت شود تا مدیریت خاک نیز مورد توجه قرار گیرد و بر این اساس باید الگوی‌های جدید آبیاری با رویکرد حفظ خاک نگاه شود.

کد خبر 4486319

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha