۲۵ آذر ۱۳۹۷، ۱۶:۲۷

در جریان بررسی کلیات و جزییات سیاست های بودجه ۹۸ مطرح شد :

از اهمیت به عدالت در شهر تا توجه دسترسی به اطلاعات

از اهمیت به عدالت در شهر تا توجه دسترسی به اطلاعات

اعضای شورای اسلامی شهر تهران با کلیات سیاست های اجرایی و الزامات تدوین لایحه بودجه سال ۹۸ شهرداری تهران موافقت کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، در یکصد و هفتمین جلسه شورا  بررسی سیاست های اجرایی و الزامات تدوین لایحه بودجه سال ۹۸ شهرداری تهران در دستور قرار گرفت که پس از تصویب کلیات، بندهای از این طرح مورد بررسی قرار گرفت و با پیشنهادات برخی اعضا اصلاحات جزییات این طرح به تصویب رسید.

الهام فخاری رییس کمیته اجتماعی شورا با بیان  اینکه در بند هایی از کلیات به این موضوع که بودجه سال ۹۸ برشی از برنامه سوم خواهد بود یا نه اشاره ای نشده است گفت: همچنین به مطالبات دولت و نیروهای نظامی که  بیش از ۲۹ هزار میلیارد تومان می باشد نیز  اشاره ای نشده است.

رییس کمیته اجتماعی شورا در ادامه افزود: موضوع دیگر تمرکز زدایی است در حالی که سهم بودجه مناطق از ۱۵ به ۳۳ درصد افغزایش یافته بود هنوز این مهم محقق نشده است و همچنان شاهد تمرکز گرایی هستیم.

وی اظهار داشت: سهم درآمد های غیر نقد که می بایست به صفرمی رسید هنوز تحقق نیافته و این در حالی بود که در بودجه امسال سهم در آمد های غیر نقد باید  از ۳۷ به ۲۲ درصد می رسید و برای سال آینده به ۱۰ درصد برسد.

فخاری افزود: علاوه بر این موضوعات بخش نامه بودجه با تاخیر به شورا ارائه شده است.

در ادامه مرتضی الویری نیز گفت: این مطالب در جزییات قابل بحث است ولی واقعیت این است که این بخش نامه ۷۰ درصدش مطالب و سیاست هایی است که در گذشته به کار گرفته می شد به اضافه این که بخشی از درامد ها  تحقق پیدا نخواهد نکرد و تورم هم دیگر  ۱۰، ۱۱ درصد نخواهد بود لذا الزاما باید به سمت کوچک سازی سیستم برویم.

الویری ادامه داد: اینکه بودجه سال ۹۸ برش یکساله برنامه سوم  توسعه هست یا نیست باید گفت که هنوز برنامه سوم توسعه  تصویب نشده لذا خواهش می کنم از این مرحله سریعترعبور کنیم.

در نهایت کلیات سیاست های اجرایی و الزامات تدوین بودجه سال ۹۸ با ۱۷ رای به تصویب رسید.

در ادامه جلسه پیشنهاد های اصلاح جزییات این طرح نیز مورد بررسی قرار گرفت.

در ابتدا زهرا نژاد بهرام عضو هیات رییسه شورا پیشنهاد داد سیاست های بودجه سال ۹۸ با عنایت به سیاست های ابلاغی کلی برنامه ششم توسعه، سیاست های برنامه سوم توسعه شهر تهران و بخش نامه بودجه سال ۹۸ کشور تدوین شود.   

احمد مسجد جامعی در مخالفت با این پیشنهاد گفت: ما نمی توانیم بودجه را بدون برنامه تدوین کنیم.   در خیلی از این بندها آن کاری که باید انجام شود منوط به تدوین برنامه سوم توسعه شهر تهران است. ما بدون برنامه داریم بودجه می دهیم. این در حالی است که  هنوز متن برنامه سوم را در اختیار قرار نداده اند و این در حالی است که برش اول برنامه سوم را به صورت بودجه می دهیم.

حسن رسولی در موافقت با این پیشنهاد گفت: ما به طور حتم باید برنامه را در قالب زمانبندی پیش بینی شده تصویب کنیم ولی فرض کنیم به هر دلیلی نتوانستیم برنامه توسعه سوم را به تصویب برسانیم،   فرض محال که محال نیست لذا در چنین شرایطی می توان برنامه دوم را تمدید کرد این رویه بین دولت و مجلس نیز ساری و جاری است.

در نهایت پیشنهاد زهرا نژاد بهرام به تصویب رسید.

در ادامه پیشنهاد دوم نیز از سوی نژاد بهرام مطرح شد که مربوط به اولویت های بودجه ۹۸ بود. نژاد بهرام با پیشنهاد تغییر رتبه بندی اولویت ها، اولویت های پیشنهادی اش را در بخش کاهش آلودگی هوا، کاهش ترافیک، صیانت از باغات، باز آفرینی شهری، هوشمند سازی و شفافیت، سلامت اجتماعی و نشاط همگانی،   دسترسی به اطلاعات  و عدالت در دسترسی به زیر ساخت ها تشریح کرد.

عضو هیات رییسه شورا  در توضیح پیشنهاد خود گفت: اگر اولویت ها تغییر کرده بر اساس مهمترین مشکلات شهر بوده است. امروز  مهمترین مسئله الودگی هوا است پس چطور می توانیم مرتبه اولویت این امر را از درجه اهمیت خارج سازیم. این ها جز فوری ترین ها است.

در نهایت این پیشنهاد به تصویب نرسید. در ادامه الهام فخاری رییس کمیته اجتماعی شورا پیشنهاد رتبه بندی اولویت ها را مطرح کرد.

وی مسائل کلیدی شهر را اینگونه پیشنهاد کرد:۱-۱عدالت چند بعدی(فضایی، محیطی، جنسیتی، نسلی، اجتماعی، اقتصای، قابلیتی) در دسترسی به فرصت ها، فضاهاف خدمات و زیر ساخت ها و توسعه متوازن محلات.

۲-۱ ارتقای زیست پذیری و کاهش و رفع آلودگی های زیست محیطی (با تاکید بر آودگی هوا)

۳-۱ شهر انسان محور، روان، امن، ایمن و دسترس پذیر و توسعه شبکه حمل و نقل عمومی

۴-۱ ایمنی و تاب آوری همه جانبه شهر در برابر هر گونه سوانح و حوادث طبیعی (به ویژه زلزله و فرونشست) و انسانی

۵-۱صیانت و حفاظت از باغات و توسعه فضای سبز اقلیمی و سازگار

۶-۱حفاظت و احیای بافت تاریخی شهر و ساماندهی سیما و منظر شهری

۷-۱سلامت اجتماعی، شهروندی مشارکت جو و مسئولیت پذیر و بهداشت روان

۱-۲ برقراری دسترسی عمومی شهروندان به اطلاعات در حوزه مدیریت شهری به منظور تحقق مشارکت شهروندان

در ادامه احمد مسجد جامعی بار دیگر بر لزوم توجه به اسناد بالادستی (برنامه سوم توسعه) تاکید کرد و گفت: عدالت مفهوم بسیار متعالی است که باید در برنامه های چشم انداز و اسناد بالادستی به آن توجه شود ولی ما نه برنامه دوم را تمدید و نه برنامه سوم را تصویب کرده ایم.

وی افزود: عدالت یک اصل بسیار مهم است که باید در اسناد بالادست گنجانده شود.

در نهایت این پیشنهاد به تصویب رسید.

کد خبر 4486789

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha